Burdur / Bucak

“15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar” Sergisi

Vali Hasan Şıldak, Güzel Sanatlar Lisesinin gençlik projeleri kapsamında hazırlamış olduğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen

“15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar” Sergisi

Vali Hasan Şıldak, Güzel Sanatlar Lisesinin gençlik projeleri kapsamında hazırlamış olduğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen “15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar Projesi” Kil Rölyef çalışmalarının sergi açılışına katıldı.15 Temmuz şehitleri Ömer Halis Demir ve Akif Altay’ın yakınları ’15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar” sergisinde gözyaşlarını tutamadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen sergiye Vali Hasan Şıldak başta olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, kurum müdürleri, 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Halisdemir’in kardeşi Elif Serin, 15 Temmuz Şehidimiz Akif Altay’ın annesi Fadime Altay, eşi Gülsüm Altay ve oğlu Niyazi Altay katıldı.

Vali Hasan Şıldak sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada; “Yakın tarihimizdeki 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması adına, sürekli olarak hatırlanması ve o anların hafızalarımızda yaşaması adına bu tür etkinliklerin yapılmasının anlam ve önemi kadar, ihtiyaç olduğunu da düşünüyorum” diye konuştu.

Kısa konuşmasının ardından protokol üyeleri ve 15 Temmuz Şehitlerimizin aileleri ile birlikte serginin açılışını yapan Vali Hasan Şıldak, sergiyi gezerek Okul Müdürü Keziban Atagündüz, Proje Koordinatörü Mutiye Çelik ve öğrencilerden proje ve sergilenen çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Serginin gezilmesi sonrası Valimiz, Milletvekili Bayram Özçelik ve 15 Temmuz Şehitlerimizin Aileleri tarafından projede görev alan öğrencilere başarı belgesi takdim edildi.

Valimiz sergiyi gezdikten sonra programdan ayrılmadan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu;

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından projesi kabul edilip desteklenen bu anlamlı projenin açılışını hep birlikte yaptık. Halkımızın beğenisine sunduğumuz bu faaliyette anlamlı olan şuydu. Bu proje Rölyef çalışması kullanılarak yapılan sanatsal bir çalışmayı içeriyor. Sanatsal değeri çok yüksek olan bir çalışma ama onun ötesinde asıl, tarihimizde yer alan bir hainliğin adeta duvara çivi ile çakılırcasına zihinlere kazılması adına çok değerli bulduğumuz, halkımıza da büyük mesajlar veren bu yönüyle de çok özel bir çalışmaydı.

Bu çalışmayı daha da anlamlı kılan, 2 değerli Aziz Şehidimizin değerli aileleri ile birlikte açılışını yapmamız oldu. Ben özellikle onlara buraya kadar teşrif ederek açılışta bulunmaları ve bizleri onurlandırmaları için çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz şehitlerimiz ve bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.

15 TEMMUZ UNUTULMADI, UNUTULMAYACAK.

İlimizde bu ruhun yaşatılması, şehitlerimize olan saygı ve hürmetin her anlamda ifade edilmesi, ama 15 Temmuz’da da ne olduğunun bilinmesi, sürekli hatırlanması bunun özellikle öğrencilerimiz tarafından yapılan sanatsal bir çalışma ile desteklenmesi tabii ki çok anlamlıydı. Bu çalışmayı İlin Valisi olarak ziyaret ederek bizzat gördüm. Nasıl çalıştıklarını, o bilinç ve şuurla çalışmayı nasıl ortaya koyduklarını yaşadım. Kendilerini alınlarından öperek tebrik ediyorum. 15 Temmuz unutulmadı, unutulmayacak. Terörün her türlü faaliyeti ülkemizde adım adım takip ediliyor. Şüheda kanı ile sulanmış olan bu vatanın sahipleri var. Sahipleri tarihin her döneminde vatanına sahip çıkmayı bilmiştir. Bundan sonrada aynı duyarlılığa sahiptir. Evlatlarımız bu bilinci ortaya koydular. Şehitlerimizin kanının da boşa akmadığını bize gösterdiler” diyerek açıklamasını tamamladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.