530 Bin Öğrenciye Burs ve Öğrenim Kredisi Verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci 100 günlük eylem planını açıklandı. Açıklanan 100 günlük eylem planı içerisinde ise 530 Bin Öğrenciye Burs ve Öğrenim Kredisi verileceği açıklandı

530 Bin Öğrenciye Burs ve Öğrenim Kredisi Verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci 100 günlük eylem planını açıklandı. Açıklanan 100 günlük eylem planı içerisinde ise 530 Bin Öğrenciye Burs ve Öğrenim Kredisi verileceği açıklandı. Peki 530 Bin Öğrenciye Burs ve Öğrenim kredisi ne zaman verilecek? İşte 530 Bin Öğrenciye Burs ve Öğrenim kredisi ile alakalı olarak tüm detaylar sitemizde.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
GSB-01 Kamu-sivil toplum işbirliğinin artırılması amacıyla gençlik ve spor alanında 1.100 projenin desteklenmesi ve 300 STK temsilcisi ile görüşülmesi.

GSB-02 34.000 gencin katılımıyla rekabet edebilirlik ve kültürel gelişim kapsamında gençlik programlarının başlatılması.

GSB-03 Gençlerin kişisel gelişimlerini güçlendirmek ve karar alma süreçlerine aktif katılmalarını sağlamak için 3 tematik gençlik merkezinin açılması ve 50.000 gencin katıldığı faaliyetlerin gerçekleştirilmesi.

GSB-04 Gençlerin kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzak tutulması amacıyla 240.000 gencin katılımıyla faaliyetlerin gerçekleştirilmesi.

GSB-05 30 yeni gençlik merkezi açılması ve gençlik merkezleriyle spor merkezlerinin 24 saat açık tutulması yoluyla 10 milyon vatandaşa spor hizmetinin sağlanması.

GSB-06 Deneyap Atölyesi Projesi kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Erzurum, Hakkari, İzmir, Edirne, Konya, Trabzon, Manisa, Muğla illerinde belirlenecek gençlik merkezlerimizde atölyelerin kurulması.GSB-07 Gençlik ve Spor Veritabanı kurulması.

GSB-08 Gençlere örnek hikayeler yoluyla farklı ufuklar açılması için “17 Dakika Projesi” çerçevesinde uzman/rol model konuşmacıların gençler ile bir araya getirilmesi ve “Aynı Frekanstayız” Gençlik Radyosunun kurulması.

GSB-09 Gençlerin geleceğe daha donanımlı hazırlanabilmeleri ve milli, manevi ve akademik gelişimlerine destek olmak amacıyla 1.765.000 gencin katıldığı eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmesi

GSB-10 İhtiyaç sahibi 150.000 yükseköğrenim öğrencisine burs, talep eden 380.000 yükseköğrenim öğrencisine yükseköğrenim kredisi verilmesi.

GSB-11 Sporun okullar başta olmak üzere her alanda yaygınlaştırılması kapsamında spor kulüplerine ve sporculara 33.600.000 TL destek verilmesi ve 1.735.000 gence ulaşılması.

GSB-12 Sporun yaygınlaştırılması ve spor altyapısının güçlendirilmesi kapsamında 57 yeni spor tesislerinin yapılması

GSB-13 Gençlik İçin 100 Günde 100 Milyon Projesi ile FIFA standartlarında 34 futbol sahası ile 96 mahalle tipi spor sahası, basketbol-voleybol sahası, 6 yüzme havuzu ve 3 spor salonunun yapımı

GSB-14 e-Devletten sunulabilecek hizmetlerimizin gerçekleşme oranı ortalamasının %95’den %100’e yükseltilmesi.

GSB-15 Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 32 ilde 43 yurt projesinin temelinin atılması, 10 ilde 12 yurt projesinin açılışının yapılması

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Balıkesirli sporcularla bir arada
Yaşam

Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Balıkesirli sporcularla bir arada

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir’i ziyaret ederek sporcu gençlerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce Yurtlarında Ninemin Tarifleri Atölyesi
Bölgesel

Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce Yurtlarında Ninemin Tarifleri Atölyesi

Düzce Üniversitesi öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce yurtlarında boş zamanlarını değerlendirmeye devam ediyor. Ninemin Tarifleri Atölyesi'nde mısır ekmeği, karalahana sarması ve çorbası ile klasik mantı yapmayı öğrenen öğrenciler, yaptıkları lezzetleri Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ve Yurt Hizmetleri Müdürü Ahmet Karaarslan ile birlikte afiyetle yediler.

‘Yıldırım Belediyesi Oryantiring İl Yarışması’ gerçekleşti
Etkinlik

‘Yıldırım Belediyesi Oryantiring İl Yarışması’ gerçekleşti

Yıldırım Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Türkiye Oryantiring Federasyonu koordinesinde ‘Yıldırım Belediyesi Oryantiring İl Yarışması’ düzenledi.

Aydın’da Okullar Arası Hentbol Turnuvası tamamlandı
Spor

Aydın’da Okullar Arası Hentbol Turnuvası tamamlandı

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Yıldızlar-Küçükler Hentbol müsabakaları tamamlandı. Kıran kırana geçen müsabakalarda Gazi Paşa Ortaokulu şampiyon oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü gençlerle buluştu.
Etkinlik

Gençlik ve Spor İl Müdürü gençlerle buluştu.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Ahmedi Hani Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Avrupa Spor Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladılar
Spor

Avrupa Spor Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladılar

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, “Avrupa Spor Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Devamı haberimizde...