Burdur / Bucak

Aday Adayı Necmi Erk, Belpaş İle İlgili Açıklama Yaptı

Ak Parti Bucak Belediye Başkan Aday Adayı Necmi Erk, Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Belpaş) Yönetim kurulu Başkanlığı görevinden neden ayrıldığını ve Belpaş'ta yaşanan o süreçle alakalı açıklamada bulundu.

Aday Adayı Necmi Erk, Belpaş İle İlgili Açıklama Yaptı

Ak Parti Bucak Belediye Başkan Aday Adayı Necmi Erk, Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Belpaş) Yönetim kurulu Başkanlığı görevinden neden ayrıldığını ve Belpaş’ta yaşanan o süreçle alakalı açıklamada bulundu.

İŞTE NECMİ ERK’İN AÇIKLAMASI

Bucak Belediye Meclisi’nin 14.07.2017 tarih ve 59 nolu kararına istinaden 01.08.2017 tarihinden itibaren Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Belpaş) Yönetim kurulu Başkanlığı görevimden ve Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olduğum; 696 sayılı olağanüstü Hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun hükmünde kararnamenin (Taşeron Yasası) ilgili maddelerine istinaden kurulan yine Bucak Belediye Meclisi’nin 06.02.2018 tarih ve 44 nolu kararına istinaden 29.03.2018 tarihinden itibaren yürütmekte olduğum Bucak Belediyesi

Personel limited şirketi Yönetim kurulu Başkanlığı görevimden 09.11.2018 tarihi itibari ile Bucak Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklamak istememden dolayı istifa ederek ayrılmış bulunmaktayım.

Bucak halkımız tarafından da bilindiği üzere 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra Belediye başkanı seçilen Süleyman Mutlu ile birlikte belediye kuruluşumuz olan Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde yeni bir yapılanma yapılmıştır. Şirketimizin Yönetim kurulu Başkanlığına; Bucak Belediye Meclisi kararıyla önce Kerim kasap seçilmiştir. Belediyemize İçişleri bakanlığı tarafından kayyum Belediye Başkan vekili atanmasından sonra başkan Süleyman mutlu hakkında açılan davadan sonra şirketimiz yönetim kurulu Başkanının istifası ile yine Bucak Belediyesi Meclisi tarafından şahsıma bu görev verilmiştir. Açılan davanın neticelenmemiş

olmasından dolayı Yüce yargımızın vereceği her karara saygımız sonsuzdur. Halkımızın bilgilendirilmesi açısından ilgili dönem ile ilgili bazı açıklamalar da bulunma gereği hissettim. Bizim görevde bulunduğumuz (2014-2015-2016-2017 ve 2018 Yılları) bu süre içinde şirketimizin 30.09.2018 tarihli mizanına göre aktifine 3.Petrol istasyonu için Şirlek mevkiinde 935.593,22 tl lik arsa kazandırıldığını, Taş ocağı ve Beton santralı yapılması için 155.080,00 tl lik tarla kazandırıldığı, 749.181,00 tl lik araç ve ekipmanı kazandırıldığını, 68.012,00 tl lik Tesis, Makine ve Cihaz kazandırıldığını. Şirketimizin vergisel borçlar harici 300.795,00 tl satıcılara, 2.056,009,00 tl banka kredi

borcu bulunduğu bunun karşılığı olarak şirketimizin Bucak Belediyesi dahil 2.096.320,00 tl alıcılardan alacağı bulunduğunu ayrıca ilçemiz şirlek mevkiinde 3 ncü petrol istasyonu için ön anlaşma yapıldığını, İmar dan kaynaklanan sorunlar giderilerek tesisin kurulum aşamasına geldiğini bildirmek isterim. Sıkıntılı bir dönem sonrasında geldiğim görevimde; Kısa bir zaman diliminde de olsa Yönetim kurulum ile birlikte şirketin menfaati için birçok sorunu çözmeye çalıştım. Gönül isterdi ki şirketimizin Sürekliliği ve karlılığı için daha uzun süreli çalışma ortamı bulabilmek. Ancak yine Halkımızın hizmetinde çalışmak üzere Belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuracak olmamdan dolayı ilgili görevimden ayrılmak zorunda kaldım.

Göreve gelmem aşamasında teveccühleri için öncelikle Bucak Belediyesi Meclisine, İlgili dönem kayyum Belediye başkan vekili İsmail Bayata’ya, Belpaş yönetim ve ortaklar kuruluna ve en önemlisi bu göreve getirilmemim uygun olduğu hakkında olumlu görüşlerine nail olduğum siz değerli Bucak halkıma teşekkürlerimi bir borç bilirim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Belpaş Petrolleri 23 Nisan'ı Çocuklarla Coşkuyla Kutladı!
Bölgesel

Bucak Belpaş Petrolleri 23 Nisan'ı Çocuklarla Coşkuyla Kutladı!

Bucak Belediyesi BELPAŞ Petrolleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Lukoil Merkez, Moil Otogar ve Moil Şirlek istasyonlarında coşkulu etkinliklerle kutladı. Çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatan BELPAŞ, 23 Nisan ruhunu yaşattı.

Bucak Belediyesi BELPAŞ'tan duyuru! M Oil'den LPG Satışı Devam Ediyor!
Bölgesel

Bucak Belediyesi BELPAŞ'tan duyuru! M Oil'den LPG Satışı Devam Ediyor!

Bucak Belediyesi BELPAŞ A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Lukoil (Akpetgaz) dağıtım firması ile ATS Lojistik firması arasında çıkan ihtilaflar nedeniyle LPG ikmali yapılamamakta olduğu belirtildi.

BELPAŞ anlamlı günde kadınları unutmadı
Bölgesel

BELPAŞ anlamlı günde kadınları unutmadı

BELPAŞ Petrolleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın müşterilerine karanfil takdim ederek anlamlı bir kutlama gerçekleştirdi.

Hülya Gümüş'ten sosyal konut müjdesi! BELPAŞ Konutları Bucak'a çok yakışacak
Bölgesel

Hülya Gümüş'ten sosyal konut müjdesi! BELPAŞ Konutları Bucak'a çok yakışacak

CHP Bucak Belediye Başkan Adayı Hülya Gümüş, "Ev sahibi olmak artık hayal değil" diyerek asgari ücretin altında sabit taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunan BELPAŞ Konutları projesini açıkladı.

Bucak Belpaş Akaryakıt'ın dolum tesisini biliyor musunuz?
Bölgesel

Bucak Belpaş Akaryakıt'ın dolum tesisini biliyor musunuz?

Bucak Belpaş Akaryakıt tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt ürünleri dolum tesisinin Antalya Akdeniz Akaryakıt A.Ş. olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde...

BELPAŞ yakıt tankı bakımı ve temizliği yapıyor
Bölgesel

BELPAŞ yakıt tankı bakımı ve temizliği yapıyor

Bucak Belediyesi, akaryakıt istasyonlarında bulunan yakıt tanklarının düzenli olarak bakım ve temizliğini yaptırarak, vatandaşların kaliteli ve güvenli akaryakıt almasını sağlıyor.