Muğla / Milas

Alevlere Nokta atış

Yangın söndürme helikopterinden Havadan detek işte detaylar..

 Alevlere  Nokta atış

Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangın söndürme helikopterinin yangın bölgesine yaptığı nokta atışı göz doldururken, o anlar helikopter kamerasına yansıdı.
Yangın, Kısırlar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 12.45 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Edinilen bilgiye göre, alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangına karadan müdahale ederken, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopterler de sortileri ile çalışmalara havadan destek veriyor.

6 uçak ve 6 helikopter müdahale ediyor
Yangına, 21 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer, 7 yer ekibi, jandarma ve belediye itfaiyeleriyle birlikte 300’ün üzerinde personel ile karadan, 6 uçak ve 6 helikopter ile de havadan müdahale ediliyor.

Havadan müdahale göz doldurdu
Son yıllarda artış gösteren orman yangınlarına karşı, karadan olduğu kadar en az havadan yapılan müdahaleler de önem arz ediyor. Sortileri ile yangın bölgelerinde yoğun çalışma yapan yangın söndürme helikopterleri ve uçakların pilotları ile hava ekipleri de alevlere müdahalede etkin rol alıyor. Çıkan orman yangınında helikopter ekibinin bölgenin üzerindeki hatta yaptığı başarılı uçuş ve nokta atışı yaparak tam olarak alevlerin üzerine bırakılan su ile alevlerin sönmesi kameralara yansıdı. Çekilen görüntülerde yangınla mücadelede hava araçlarının önemi bir kez daha gözler önüne serildi.İHA 

 Alevlere  Nokta atış

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Korkuteli Yolunda Feci Kaza 1 çocuk 2 ölü 3 Yaralı
Bölgesel

Bucak Korkuteli Yolunda Feci Kaza 1 çocuk 2 ölü 3 Yaralı

Bucak istikametinden Korkuteli'ne gelen Levent Durmaz idaresindeki 07 VB 888 plakalı otomobil takla atması sonucu tarlaya yuvarlandı.

Umut Kaya sizlerle buluşuyor! Bu akşam bu etkinlik kaçmaz
Etkinlik

Umut Kaya sizlerle buluşuyor! Bu akşam bu etkinlik kaçmaz

Bucak Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gençlik Konseri'nde Umut Kaya sahne alacak. Detaylar haberimizde...

Oğuzhanspor yeniden BAL'da
Spor

Oğuzhanspor yeniden BAL'da

Bölgesel amatör Ligin gediklisi Bucak belediyesi Oğuzhanspor, yeniden BAL ligine çıktı.

Off-road yarışları nefesleri kesti
Spor

Off-road yarışları nefesleri kesti

Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde off-road yarışları yapıldı. Yarışlarda gençler adrenaline doydu.

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu
Bölgesel

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çektiği bisiklet turu Düzce'de de yapıldı. Vali Selçuk Aslan, "Düzce çok hoş bir bisiklet şehri" dedi.

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde sollama yapmak isterken karşı yönden gelen minibüs ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.