Burdur

Ali Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdi

MHP Bucak Belediye Meclis Üyesi Ali Sağar, yapılan olağanüstü meclis toplantısında belediyenin yaptığı zamları ve cezaları eleştirdi.

Ali Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdi

MHP Bucak Belediye Meclis Üyesi Ali Sağar açıklamada bulunarak, Bucak Belediyesi'nin ekonomik sıkıntılar yaşayan halka yönelik yaptığı zam ve ceza uygulamalarını eleştirdi. Ali Sağar, yapılan olağanüstü meclis toplantısında %20 ile %300 arasında belediye gelirlerine yapılan olağanüstü zamları ve su kullanımı için getirilen cezaları dile getirdi.

Özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı dönemde, su başta olmak üzere diğer belediye gelir kalemlerine yapılan bu zamları ve cezaları eleştirerek, kendi partisinin ve diğer partilerin meclis üyeleri arasında bile tepki gösterilemediğini belirten Ali Sağar, siyasi ahlaka uygun olmayan bu tutumu eleştirirerek, halkın ekonomik zorluklarına rağmen böyle yüksek zamları kabul etmiş gibi görünmesinin doğru olmadığını söyledi.

MHP Bucak Belediye Meclis Üyesi Ali Sağar yaptığı açıklamada, "Milletimiz ekonomik sıkıntılar ile boğuşurken Bucak Belediyesi ‘bir darbede benden’ der gibi Zam ve Ceza adı altında Bucaklı hemşehrilerimizi ezmeye mi kalkıyor?

25/07/2023 salı günü, Bucak Belediyesi Olağan Üstü Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis Gündemini oluşturan dört madde den iki önemli maddenin birisi ‘ZAM’, diğeri ise ‘CEZA’ oldu.

1- ‘ZAM’ ekonominin bu zor zamanlarında ‘SU’ Başta olmak üzere bütün belediye gelir kalemlerine %20 ile %300 arasında olağan üstü ZAM’lar yapıldı. Bu zamlar yapıldı fakat hiç kimseden ne bir itiraz var nede bir tepki. Sadece ben MHP Meclis Üyesi olarak tek başıma red verdim diğer AK Partili ve İYİ Partili meclis üyelerinin kabul oyu ile ZAM’lar siz Bucak lı Hemşehrilerim kabul etmiş gibi kabul gördü. Ben farklı partinin meclis üyesi olsam da siyasi ahlaka uygun olmayan bu davranışı sadece kendi partimiz ve partililerimiz için değil, Ak Parti ve İYİ Parti seçmeni adına da kınıyorum. Bu ekonomik şartlarda bu zamların kabulünü halkımızın takdirine bırakıyorum.

2- ‘CEZA’ kibar ismi kabahatler kanununa madde ekleme. Tüm halkımızın bildiği üzere ilçemizde ve Dünya da su sıkıntısı çekilmektedir. Su sıkıntısı için gerekli tedbirler alınmalıdır. Halkımız bu tedbirleri cezai işlem uygulamadan uyarı ve bilgilendirme ile alabilir. Bu tedbirler için Belediye, halkımızın evleri, işyerleri ve bahçelerin de su ile yapacakları araba yıkama, halı yıkama, cam yıkama, bahçe sulama vb. işlemlerin den her hangi birisini yaparsa 1200,00 TL civarı idari para cezası ile karşı karşıya bırakmak istiyor. Halkımız üzerinden gelir elde etmek ve mağduriyet oluşturmak için eline su hortumu alan her vatandaşa ceza yazmak için karar almaya çalışmak ne demek oluyor? Her ne kadar aklımıza başka sorular gelse de alınmaya çalışılan bu karar belediye menfaatini düşünerek hareket etmek olsa da bizim halkımıza yakışmayacak bir durumdur.

Milliyetçi Haraket Partisi Bucak Belediye Meclis Üyesi Olarak Bugüne kadar her zaman Bucak halkımızın yanında olduğum gibi bundan sonra da, vatandaşlarımız için çalışmaya, ilçemiz için elimden geleni yapmaya ve menfaat gözetmeksizin halkımızın haklarını savunarak hizmet etmeye devam edeceğimi belirtmek istiyor, ilçemiz kamuoyuna selam ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

(GELİR TARİFESİNDEKİ FARKLAR EK TE MEVCUTTUR.)

Ali Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdiAli Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdiAli Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdiAli Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdiAli Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdiAli Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdiAli Sağar, Bucak'ta belediyenin yaptığı zam ve cezayı eleştirdi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

yörük 15

9 ay önce / 27.07.2023

Ali bey,sizin işyerinize geldiğimizde her hafta fiyat değişiyor zam lı fiyattan veriyorsunuz hep malzemeleri işin içerisinden çıkabiliyorsanız zam eklemeden satın malzemeleri sizinde Bucak halkına bir faydanız olsun.günümüz şartlarında belediye suya vb. şeylere zam yapmış çokmu?Çıkarın artık o at gözlüğünü ve Sefa Sönmez ( Hiç Değilse Yerli Yerinde Eleştiri Yapıyordu) bey gitti, yerine siz mi geldiniz?

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Merakla beklenen Yargı paketi ne oldu? 9. Yargı paketi ne zaman görüşülecek? İşte maddeler
Yaşam

Merakla beklenen Yargı paketi ne oldu? 9. Yargı paketi ne zaman görüşülecek? İşte maddeler

Son dakika haberleri arasında takip edilen 9. yargı paketi görüşme süreci belli oldu mu? 9. yargı paketinde hangi maddeler var, çıkacağı zaman belli oldu mu? İşte durum hakkında bilgiler...

Doğalgaz ve Elektrikte Zam Yok! 2024'te 140 Kuyu!
İş Dünyası

Doğalgaz ve Elektrikte Zam Yok! 2024'te 140 Kuyu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da bulunan petrolün 100 bin varile ulaşmasıyla birlikte 3 milyar dolarlık ekonomik büyüklük oluşturacağını söyledi.

Başta ne karar alındıysa o! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi
İş Dünyası

Başta ne karar alındıysa o! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi

'Başta ne karar alındıysa o' diyen Bakan Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari ücrete zam olmayacağını duyurdu.

Lokanta ve Kafelerde KDV Zammı Geliyor! Bakanlıktan Yeni Düzenleme
İş Dünyası

Lokanta ve Kafelerde KDV Zammı Geliyor! Bakanlıktan Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artış yapmayı planlıyor. Detaylar haberimizde....

Kızamık Görülmesi Üzerine Iğdır Hastanesinde Önlemler Alındı - Haberler
Sağlık

Kızamık Görülmesi Üzerine Iğdır Hastanesinde Önlemler Alındı - Haberler

Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesinde görevli bir doktorun testlerinde kızamık görülmesi üzerine hastane bahçesine mücadele ve kontrol için triaj üniteleri kuruldu.

Tiryakilerin canını sıkacak haber geldi! Onlar da zamdan nasibi aldı
Bölgesel

Tiryakilerin canını sıkacak haber geldi! Onlar da zamdan nasibi aldı

Sigaraya zam mı geldi? Sigaraya ne kadar zam geldi, gelen sigara zammı ile yeni sigara fiyatları kaç lira oldu? Philip Morris A. Ş. sigara grubu sigaralarına zam geldi. İşte yeni sigara fiyatları!