Antalya

Antalya'da Çandır Fasulye Şenliği başlıyor

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen “6. Çandır Fasulye Şenliği” yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta yapılacak. Devamı haberimizde...

Antalya'da Çandır Fasulye Şenliği başlıyor

Çandır Fasulye Şenliği başlıyor
Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen “6. Çandır Fasulye Şenliği” yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta yapılacak. Tüm vatandaşları şenliğe davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, şenlikte kuru fasulye yemeği ikram edileceğini söyledi.
Konyaaltı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ‘Çandır Fasulye Şenliği’ yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta yapılacak. Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen şenliğin yarın gerçekleştirileceğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, tüm vatandaşları şenliğe davet etti.


ÜRETİM YOK OLMAYACAK


Son yıllarda üretimi azaldığı için yok olma noktasına gelen Çandır fasulyesinin üretimini artırmak adına belediye olarak harekete geçtiklerini ve bundan da güzel sonuçlar aldıklarını ifade eden Başkan Esen, “Belediyemize ait 5 bin metre karelik tarım alanında Çandır fasulyesinin üretimini gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimizi desteklemek aynı zamanda da ilçemize bağlı Yarbaşçandır Mahallesi’nde 300 yıldır üretilen Çandır fasulyesinin yok olmasını önlemek amacıyla bu üretimi yapıyoruz. Bunda da başarılı olduk. İlçemizdeki üreticilerimiz yeniden bu ürünü ekmeye başladılar. Çandır fasulyesi üretimi her geçen yıl artıyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor” dedi.


KURU FASULYE İKRAMI


Çandır fasulyesinin vatandaşlar tarafından da bilinirliliğini artırmak için Çandır Fasulye Şenliği düzenlediklerini belirten Başkan Esen sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 6’ncısını düzenleyeceğimiz Çandır Fasulye Şenliğimiz yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta gerçekleştirilecek. Şenliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Şenlikte vatandaşlarımıza Çandır fasulyesinden yaptığımız kuru fasulye yemeği ikramımız olacaktır.”


ÇANDIR FASULYESİ SATILACAK


Şenlikte Yarbaşçandır Mahallesi’nde Çandır fasulyesi üreten üreticiler vatandaşlarla buluşacak. Şenlik alanına kurulan stantlarda üreticiler ürettikleri Çandır fasulyesini satışa sunacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Korkuteli Yolunda Feci Kaza 1 çocuk 2 ölü 3 Yaralı
Bölgesel

Bucak Korkuteli Yolunda Feci Kaza 1 çocuk 2 ölü 3 Yaralı

Bucak istikametinden Korkuteli'ne gelen Levent Durmaz idaresindeki 07 VB 888 plakalı otomobil takla atması sonucu tarlaya yuvarlandı.

Umut Kaya sizlerle buluşuyor! Bu akşam bu etkinlik kaçmaz
Etkinlik

Umut Kaya sizlerle buluşuyor! Bu akşam bu etkinlik kaçmaz

Bucak Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gençlik Konseri'nde Umut Kaya sahne alacak. Detaylar haberimizde...

Oğuzhanspor yeniden BAL'da
Spor

Oğuzhanspor yeniden BAL'da

Bölgesel amatör Ligin gediklisi Bucak belediyesi Oğuzhanspor, yeniden BAL ligine çıktı.

Off-road yarışları nefesleri kesti
Spor

Off-road yarışları nefesleri kesti

Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde off-road yarışları yapıldı. Yarışlarda gençler adrenaline doydu.

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu
Bölgesel

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çektiği bisiklet turu Düzce'de de yapıldı. Vali Selçuk Aslan, "Düzce çok hoş bir bisiklet şehri" dedi.

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde sollama yapmak isterken karşı yönden gelen minibüs ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.