Antalya / Elmalı

Antalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23-24-25 Haziran’da Elmalı İlçesi Tekke Mahallesi’nde gerçekleştirilecek Abdal Musa Anma Etkinlikleri için hazırlıklarını tamamlıyor.

Antalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23-24-25 Haziran’da Elmalı İlçesi Tekke Mahallesi’nde gerçekleştirilecek Abdal Musa Anma Etkinlikleri için hazırlıklarını tamamlıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri etkinlik alanı ve çevresinde bakım, onarım, ilaçlama ve güzelleştirme çalışması yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Belediyesi ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenecek Abdal Musa Anma Etkinlikleri’nde geri sayım başladı. Anadolu coğrafyasının ve Antalya’nın en önemli kültürel ve inanç merkezi olan ilk kurulan Bektaşi dergâhlarından birisi Elmalı Tekke Köyü Abdal Musa Türbesi bu yıl da binlerce ziyaretçisini ağırlamaya hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23-24-25 Haziran’da Elmalı İlçesi Tekke Mahallesi’nde gerçekleştirilecek Abdal Musa Anma Etkinlikleri için hazırlıklarını tamamlıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri etkinlik alanı ve çevresinde bakım, onarım, ilaçlama ve güzelleştirme çalışması yaptı.

Yol sıcak asfaltla kaplandı

Etkinlik alanı ve türbe çevresindeki ağaçlarda budama, çevre temizliği, çiçeklendirme, ilaçlama, amfi tiyatro ve tuvaletlerde ise sıva, badana ve onarımlar gerçekleştirildi. Son yapılan etkinliklerde Başkan Muhittin Böcek’in verdiği sıcak asfalt sözü doğrultusunda etkinlikler öncesin mahalleye ulaşımı sağlayan Bayralar-Tekke Mahallesi yolu da sıcak asfalt ile kaplandı. Ziyaretçiler Elmalı-Finike yolu ayrımından Abdal Musa Türbesine kadar rahat ulaşım sağlayabilecekler. Bayralar ve Tekke Mahalleleri arasında yol güzergahında yer alan köprü ise Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletilerek yeniden yapılıyor.

Başkan Böcek’e teşekkür

Abdal Musa Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Zeybek, türbedeki bakım onarım çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür etti. Zeybek, “Her yıl binlerce ziyaretçimizi Abdal Musa Anma etkinliklerinde ağırlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tüm ekipleriyle bize büyük bir destek sağlıyor. Misafirlerimizin rahatlığı için bu çalışmalar son derece önemli. Bu yıl 23 Haziran’da başlayacak anma etkinliklerimize tüm halkımızı bu vesile ile bir kez daha davet ediyoruz” dedi.

Mahallenin çehresi değişiyor

Tekke Mahallesi sakinlerinden Nuri Gardaş da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ile karşıladıklarını belirtti. Gardaş, “Her yıl mahallemizin çehresi değişiyor güzelleşiyor. Bu yıl sıcak asfaltımız da yapıldı. Mahallemizin içinden Türbeye kadar çok düzenli bir yolumuz oldu. Destekleri ve yanımızda olduğu için hepsinden önemlisi de sözünün eri olduğu için Muhittin Başkanımıza selamlarımızı ve teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Antalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyorAntalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyorAntalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyorAntalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyorAntalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyorAntalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyorAntalya'da etkinlik için hazırlıklar sürüyor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 17
    ALKIŞ
  • 10
    BEĞENDİM
  • 5
    SEVDİM
  • 4
    KIZDIM
  • 4
    BEĞENMEDİM
  • 4
    GÜLDÜM
  • 3
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    ÜZÜLDÜM

Yorumlar (4)

İbrahim

10 ay önce / 18.06.2023

Zahmet olmazsa beyefendi bir de Antalya' nın en büyük sorunu olan ulaşıma ilgi gösterse ne var!!!

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Kemal Arslan

10 ay önce / 18.06.2023

Raci taci bey yorum yapmış..Kendisi alevi toplumundan neden rahatsız oluyor acaba yüzyıldır Alevi köylerine cami yapılırken Alevi toplumu olgunlukla karsıladı...Belediye iki asfalt Yaptı diye midesi bulaniyor..bir toplumu zümreyi mezheb ismiyle zikretmek Bölücülük yapmaktır ...Biraz vatanseverliğe ve Anayasal düzene saygıya davet ediyorum

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Raci Taci

10 ay önce / 18.06.2023

Elmalı'da Büyükşehir belediyesi ve Elmalı belediyesi mezhep ayrımı yapmaktadır.Alevi nüfusun yaşadığı mahallere hizmet yağdırılırken bitişik mahalledeki hiçbir sorun çözülmemektedir.

  |   Beğenmedim 5   |   Cevapla

Erdoğan Doğan

10 ay önce / 17.06.2023

CHP den hizmet beklemeyelim.etkinlik olsun gönüllere neşe dolsun

  |   Beğenmedim 3   |   Cevapla

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park'ta bir araya geldi.

Antalya'da Büyükşehir’den 19 Mayıs Futbol Turnuvası
Spor

Antalya'da Büyükşehir’den 19 Mayıs Futbol Turnuvası

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’na özel düzenlediği futbol turnuvasını başladı.

Döşemealtı 'na 350 milyonluk yatırım
Bölgesel

Döşemealtı 'na 350 milyonluk yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü Döşemealtı ilçesi Altınkale, Bahçeyaka, Yeniköy ve Çıplaklı Mahallelerini kapsayan yaklaşık 350 milyon TL’lik kanalizasyon çalışması gerçekleştiriyor.

Antray küçük kitapseverleri ağırladı
Yaşam

Antray küçük kitapseverleri ağırladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrenciler Antray'da kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Korkuteli  Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor
Bölgesel

Korkuteli Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Dereköy Mahallesi’nde 1443 metrekare alan üzerinde 561 metrekare kapalı alana sahip olacak çok amaçlı salon inşa ediyor. Yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile tamamlanacak olan çok amaçlı salonun içerisinde mutfak, hazırlık odası ve tuvaletler de bulunacak.

 ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı
Yaşam

ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldıkları eğitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni iş imkanlarına kavuşuyor.