Burdur

Aşırı Yağmurun Burdur Merkez ve İlçelerine Bilançosu

17.06.2019 günü akşam saat 18:00 sıralarında başlayan sağanak yağış Burdur ve çevresinde etkili oldu. Burdur Valiliği sosyal medya hesaplarında öncesinde uyarı amaçlı olarak Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıyı paylaştı.

Aşırı Yağmurun Burdur Merkez ve İlçelerine Bilançosu

17.06.2019 günü akşam saat 18:00 sıralarında başlayan sağanak yağış Burdur ve çevresinde etkili oldu.

Burdur Valiliği sosyal medya hesaplarında öncesinde uyarı amaçlı olarak Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıyı paylaştı.Burdur Valiliği sosyal medya hesabında paylaşılan Meteorolojik Uyarı’da afetin ortalama başlangıç saati öğlen saat 12:00 ve bitiş saati ise öğleden sonra saat 19:00 aralığını gösteriyordu.

Meteoroloji Müdürlüğünün tahminleri tuttu ve saat 18:00 itibarıyla Burdur ve çevresinde sağnak yağış etkisini gösterdi.

Burdur çayında meydana gelen taşkınlar vatandaşlar tarafından kameralara kaydedildi ve sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Burdur Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre son zamanların en kuvvetli yağışını yaşayan Burdur merkezde metrekareye ortalama 16 Kilogram yağış düştü.Bu rakamlar MAKÜ İstiklal yerleşkesi civarında 30 kilogramları bulurken Serenler Oteli civarında ise 20 kilogram civarında olduğu açıklandı.

İşte Burdur Valiliğinin basın açıklaması;

T.C.

BURDUR VALİLİĞİ

BASIN BÜLTENİ

2019/51

17.06.2019 günü saat: 17.00 sıralarında başlayan ani ve aşırı yağmur İl Merkezinde Şirinevler, Değirmenler, Menderes, Kışla ve Aydınlıkevler Mahalleleri olmak üzere toplam 5 mahallede 12 ev, 3 evin eklentisi, bahçesi ve bodrum katında su baskınlarına yol açmıştır. Necatibey Mahallesinde ise 10 adet küçükbaş hayvan mahsur kalmıştır. Ayrıca, Ağlasun İlçesi Çamlıdere – Yumrutaş Köyleri arasındaki yolda dere taşması sonucu yol hasar görmüştür.

Burdur Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre İlimizde metrekareye düşen yağış miktarı Şehir Merkezinde 15 Kg, Bahçeşehir Koleji civarında 20 kg, MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde 29 kg olmuştur.

Aşırı yağış nedeniyle yaşanan olaylara;

Burdur Belediyesi ve İtfaiye ekipleri tarafından 9 araç ve 44 personel, AFAD İl Müdürlüğü tarafından 2 araç ve 4 personel ile müdahale edilmiştir.

Karayolları 134. Şube Şefliği tarafından Burdur – Antalya Karayolu Büğdüz kavşağı ve Kurna Köyü kavşağında yağış sebebiyle menfezden yol üzerine taşan selin getirdiği çamur tabaka 3 araç ve 9 personelin çalışmaları ile temizlenerek yol trafiğe açılmıştır.

İl Özel İdaresi tarafından Ağlasun İlçesi Çamlıdere – Yumrutaş Köyleri arasındaki yolda meydana gelen dere taşması neticesinde zarar gören yola 4 araç ve 4 personel ile müdahale edilmiştir.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından da 2 araç ve 3 personel ile saha taraması yapılmış olup 18.06.2019 günü araziye çıkılarak hasar tespiti yapılacaktır.

Meydana gelen aşırı yağış sonucunda ilgili kuruluşlar, gerçekleştirilen koordinasyon sonucunda hızlı ve etkili şekilde olaylara müdahalede bulunmuştur. İlimizde başkaca bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ancak, meteorolojik verilere göre ani sağanak yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği değerlendirildiğinden vatandaşlarımızın duyarlı olmasında fayda bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Valilik Aşırı Yağışların 1 Haftalık Acı Bilançosunu Açıkladı
Bölgesel

Valilik Aşırı Yağışların 1 Haftalık Acı Bilançosunu Açıkladı

İlimiz genelinde son 1 hafta içinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle, İlimiz Merkez ve İlçelerimize bağlı bazı köylerimizde, tarım alanları başta olmak üzere, köy yolları ve Büğdüz Köyümüzde bazı evler ve eklentilerinde su baskınları yaşanmıştır.

Sel Afetinden Zarar Gören Şeker Kanyonu Yolu İçin Çalışmalar Hız Kazanıyor
İş Dünyası

Sel Afetinden Zarar Gören Şeker Kanyonu Yolu İçin Çalışmalar Hız Kazanıyor

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, sel afetinden dolayı zarar gören Şeker Kanyonu ve içinden geçen yola ilişkin, İl Özel İdaresi ve karayollarının çalışma yaptığını söyledi.

Antalya'da Sel Felaketi: Esnafın 1,5 Milyonluk Malı Çöp Oldu!
Bölgesel

Antalya'da Sel Felaketi: Esnafın 1,5 Milyonluk Malı Çöp Oldu!

Antalya'da pazartesi günü etkili olan sel felaketi esnafı da vurdu. 8 gün önce kiraladığı deposu sel sularına teslim olan esnaf Hakan Baban'ın 1,5 milyon değerindeki kadın çantaları çöp oldu.

Antalya'da sel felaketi tarihi surları da yıkıp geçti
Bölgesel

Antalya'da sel felaketi tarihi surları da yıkıp geçti

Antalya’nın tarihi Kaleiçi surlarında, 2 gün süren sağanak yağışın ardından yıkıntılar oluştu. Toprağın kayıp surların çökmesiyle birlikte, olayın yaşandığı yerdeki bir işletme adeta havada asılı kaldı.

Antalya'da sel felaketi sonrası Burdur İtfaiyesi bölgede
Bölgesel

Antalya'da sel felaketi sonrası Burdur İtfaiyesi bölgede

Antalya'da yaşanan sel felaketi sonrası Burdur Belediyesi İtfaiye Ekipleri bölgeye giderek çalışmalara başladı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sel felaketinden önce düşen yıldırımdan korkutan görüntüler
Bölgesel

Sel felaketinden önce düşen yıldırımdan korkutan görüntüler

Antalya'da önceki gün gece başlayan ve bir kişinin hayatını kaybettiği sel öncesinde düşen yıldırım cep telefonuyla kaydedildi.