Burdur

Aziziye Yayla Şenliklerine Yoğun İlgi

YÖRÜKLER, AZİZİYE YAYLASI’NDA BULUŞTU

Aziziye Yayla Şenliklerine Yoğun İlgi

YÖRÜKLER, AZİZİYE YAYLASI’NDA BULUŞTU

Burdur Yörük İl Beyi, 647. Kırkpınar Güreş Ağası ve Port-san Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Mehmet Cadıl tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aziziye Kültür Sanat ve Yayla Şenliğinin bu yıl 19.su gerçekleştirildi.

Davetliler ve protokol, şenlik alanına girişte davul-zurna eşliğinde karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlik Kur’an tilaveti ve okunan dua ile devam etti. Pazar günü gerçekleştirilen şenlikte protokol üyeleri ve Yörükler buluştu, katılımcılara Yörük lezzetleri ve kavurma ikramı yapıldı. Bilal Karasakal ve Kültür Kervanı sunucusu Şehriban Tekçe’nin sunumuyla Burdur Merkeze bağlı Aziziye köyü Yaylasında Pazar günü yapılan yayla şenliğine katılım bu yıl da yoğun oldu.

Şenliğe Burdur Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, İl Jandarma Alay Komutanı Jan. Albay Orhan Kılıç, Burdur İl Emniyet Müdürü Arif Çangal, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Isparta İl Beyi Mustafa Küçükyaman, çevre illerden yörük derneklerinin üyeleri, Aziziye Köyü halkı ve binlerce vatandaş katıldı.

Şenlik programında konuşan Aziziye Köyü Muhtarı Ali Kozak, Hayırsever İşadamı Mehmet Cadıl’ın Aziziye Köyüne verdiği desteklerden bahsetti ve şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Isparta İl Beyi Mustafa Küçükyaman, birlik ve beraberliğin sağlanmasında yörük kültür etkinliklerinin önemine değinerek 19 yıldır şenliği düzenleyerek yörük kültürüne büyük büyük katkı sağlayan Burdur Yörük İl Beyi, 647. Kırkpınar Güreş Ağası ve Port-san Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Mehmet Cadıla teşekkür etti. Burdur Yörük İl Beyi İşadamı Mehmet Cadıl, 19 yıldır bu şenliği aralıksız sürdüklerini belirterek şenliğe katılan ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Milli Savunma Komisyonu Üyesi, AK Parti Budur Milletvekili Yasin Uğur, Yörük kültürünü yaşatan, gelecek nesillere aktaran Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl’a teşekkür etti. Vali Hasan Şıldak Şenlikte yaptığı konuşmada; “Yörük Kültürü’nü yaşatan ve gelecek kuşaklara taşıyan İşadamı Mehmet Cadıl’a ve kültürünü, özünü kaybetmeden izlerini geleceğe taşıyan Burdur halkına şenlik havasında bu kültürü, geleneği yaşattığı için teşekkür etti. Şenliğe katılan protokol üyelerine Burdur Yörük İl Beyi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından Poçu bağlandı. Şenlikte Halil Er’le Türkü Kervanı Programı saz ekibi eşliğinde Türk Halk Müziği Sanatçıları Nurcan Altınok, Özlem Şahin, Sevgi Dinçer, Konuk Sanatçı Sultan Akkanat, Mahalli Sanatçı Arif Şahin seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle şenliğe katılanlara güzel bir gün yaşattı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!
Bölgesel

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap, son günlerde sosyal medyada ve halk arasında dolaşan asılsız iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Kasap, yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kooperatifin şeffaf bir şekilde yönetildiğini vurguladı.

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Bölgesel

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!
Bölgesel

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, torunu Gülsüm İlay'ın dünyaya gelmesiyle ilk kez dede olma mutluluğunu yaşadı. Alagöz, torununa sevgisini ve hayallerini dile getirdi.

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır
Bölgesel

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır

Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere dikkat! Trafik kurallarına uymayan sürücülere 6.440 TL para cezası kesilecek. Cezanın bir ay içinde ödenmesi halinde ise %25 indirim uygulanacak.

Burdur Suludere Köyüne Yaya Üstgeçidi Hayata Geçti!
Bölgesel

Burdur Suludere Köyüne Yaya Üstgeçidi Hayata Geçti!

Burdur'un Suludere köyünde yaya üstgeçidi tamamlandı. Köyde yol düzenlemesi sonrası oluşan kot farkı ve yaya ulaşımındaki zorluklar yaya üstgeçidi ile çözüldü.

Burdur'da Su Kaynakları Arttırılacak! Müdür Erkan Çalışmaları İnceledi!
Bölgesel

Burdur'da Su Kaynakları Arttırılacak! Müdür Erkan Çalışmaları İnceledi!

DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.