Burdur

BAKA Salda Gölünde Buluştu

Turizmde son zamanların en büyük atağını yapan, günden güne ilginin artarak devam ettiği Salda Gölü, Bölgemiz ve Ülkemizin en önemli Turizm alanlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

BAKA Salda Gölünde Buluştu

Turizmde son zamanların en büyük atağını yapan, günden güne ilginin artarak devam ettiği Salda Gölü, Bölgemiz ve Ülkemizin en önemli Turizm alanlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Göreve başladığı günden bu yana Salda Gölü çevresinde yürütülen çalışmaları  yakından takip eden, ayrı bir önem veren Vali Şıldak, Yeşilova İlçesinde düzenlenen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Temmuz Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası, BAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Salda Gölü çevresinde incelemede bulunarak, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Salda Gölü kıyısında Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu başkanlığında gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısına, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Antalya Valisi Münür Karaloğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin  ve  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar katıldı. Toplantıda ayrıca BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ve personel hazır bulundu.

BAKA Yönetim Kurulu Denem Başkanı Vali Seymenoğlu’nun yaptığı açılış konuşması sonrası toplantının gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantı sonrası BAKA Yönetim Kurulu Salda Gölü Beyaz Adalar Plajında ve Salda Gölü çevresinde incelemede bulundu.

İnceleme sırasında Vali Şıldak, Vali Karaloğlu ve Vali Seymenoğlu basın mensuplara açıklamalarda bulundu. Vali Şıldak yaptığı açıklamada;

ZİYARETÇİ SAYILARINA BAKTIĞIMIZDA SALDA GÖLÜ BU YIL EN PARLAK DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Bugün Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının olağan aylık toplantısını özellikle burada Yeşilova ilçemizin güzel turizm noktası Salda’da yapmayı arzu ettik. Salda’ya daha da dikkat çekmek için, Salda biliyorsunuz bu yıl en parlak dönemini yaşıyor, şu ana kadar gelişmelere ve ziyaretçi sayılarına bakarak bunu görüyor ve söylüyoruz. Gördüğünüz gibi bir hususu daha belirtmek isterim, üç İlimiz ortak hareket ediyoruz. Antalya, Isparta ve Burdur özellikle turizm gelişimi konusunda Antalya’nın yoğun tecrübe ve birikimlerinden de istifade ederek, birlikte hareket ediyoruz. Gerek Valiliklerimiz, gerekse diğer kurum ve kuruluşlarımız özellikle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının çatısı altında bu birlikteliği özellikle sürdürüyoruz. İLİMİZDEKİ BÜTÜN TURİZM DESTİNASYONLARINDA ÇOK GÜZEL GELİŞME VE ARTIŞLAR VAR

Ben turizmle ilgili İlimizdeki gelişmelerden bahsetmek isterim. Özellikle bu sene Burdur sınırları içindeki bütün turizm destinasyonları çok ziyaretçi alıyor, sayılarda çok güzel gelişme ve artışlar var. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Burdur turizmden yüksek düzeyde pay alıyor, sayılara baktığımızda bunu net olarak görüyoruz ve yapılan turizm yatırımlarının şu ana kadar ki gelişimlere yaptığımız ilaveler ve estetik düzenlemeler ve altyapı çalışmalarıyla bunu daha da güçlendiriyoruz. İnsanlar bu noktalara geldiğinde daha iyi hizmet alabilir hale geldiler. Sayılara bakacak olursak, Sagalassos geçtiğimiz yıl toplam 51 bin ziyaretçi almış, bu an itibariyle 40 bini geçtik. Geçen yılın aynı dönemine oranla bakacak olursak, Haziran sonu itibarıyla 2018’de 17 bin 500, 2019 yılında 27 bin ziyaretçi var, Sagalassos’ta yüzde 50’lik bir artışa tekabül ediyor. Burdur Müzemize bakacak olursak, müzemizde geçen yılın Haziran ayı sonu itibariyle yüzde 59’luk bir ziyaretçi artışı görüyoruz. Müzede çok dikkat çekici, geçen yıl boyunca ziyaretçi sayısı 21 bin iken, an itibarıyla 17 bini geçmiş durumdayız. İnsuyu Mağaramız ise rekor kırıyor. O da gerçekten çok ileri seviyede bir ziyaretçi aldı. Haziran itibarıyla yüzde 40’lık bir artış var ama Haziran sonrası dönemde biz geçen yıl toplamda 53 bine ulaşırken yıllık bazda bu yıl 15 Temmuz itibarıyla 48 bin ziyaretçi aldık. Bu da çok iyi bir orandır. HEDEF OLARAK SALDA GÖLÜ’NDE 1 MİLYON, İL GENELİNDE İSE TOPLAMDA 1,5 MİLYON ZİYARETÇİYİ BULACAĞIMIZI ÇOK RAHATLIKLA SÖYLÜYORUZ

Salda Gölü ise rekora koşuyor, Salda’da ben detaya girmeden toplam sayıyı paylaşayım, otopark sayılara bakarak, otopark giriş sayılarına bakarak, hem Beyaz Adalar bölgesinde Kaymakamlığımız tarafından işletilen otoparkta, hem de Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ıncı Bölge Müdürlüğümüze ait tabiat parkı alanındaki otopark giriş sayılarını hesap ettiğimizde 300 binin üzerinde bir ziyaretçinin Haziran başından itibaren sadece şu 1 buçuk aylık sürede Salda Gölünü ziyaret ettiğini söylüyoruz. Bu sayıya Doğanbaba Köyü ve gölün diğer müstakil giriş noktalarındaki ziyaretçi sayıları dahil edilmemiştir dolayısıyla Salda Gölünde biz bu yıl, bu rakama baktığımızda ve gelişmelere baktığımızda en az 1 milyon ziyaretçinin Salda Gölünü ziyaret edeceğini, il genelinde ise bu rakamın 1,5 milyonu bulacağını çok rahatlıkla söylüyoruz, bu rakamların altında değil, üstünde gelişmeler bekliyoruz. Şu an itibarıyla da Salda Gölünün diğer bütün noktalarını esas aldığımızda yılbaşından bu yana 400’le, 500 bin arasında ziyaretçinin Salda Gölünü ziyaret ettiğini ve çok da memnun ayrıldığını, geçmiş yıllara nazaran aldığımız tedbirlerle hem temizlik, düzen, otopark düzenlemeleri ve de diğer sunduğumuz günübirlik yeme içme tesislerimizle, bu gelişmelerle çok memnun ayrıldıklarını biz de büyük bir mutlulukla gözlemliyoruz. ÇALIŞMALARI BÜTÜN KURUMLARIMIZLA BİRLİKTE YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ. SALDA GÖLÜ’NÜN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ, GÖLÜN KORUNMASI VE TEMİZ KALMASI İÇİN EN ÖNEMLİ ADIMDIR.

Bu gelişmelerde bütün kuruluşlarımızın katkıları var başta İl Özel İdaremiz, Salda’da çok ciddi bir tedbir aldı. Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız burada aldığı tedbirler, yaptığı düzenlemeler ile sahile kadar, kıyıya kadar araç girişleri olmaktaydı. Bunları önledik. Yine biliyorsunuz, Beyaz Adalar Bölgesinde hem de belediye halk plajı bölgesinde yapılacak olan Millet Bahçesi düzenlemelerinin de bu ayın sonunda ihalelerini TOKİ Başkanlığı gerçekleştiriyor. Bu hamlelerle birlikte Salda Gölü biliyorsunuz yine Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildi. Bu zaten başlı başına gölün korunması ve temiz kalması için en garantili sistemin kurulmasını ifade ediyor. Bu sistem dahilinde hem korunan, temiz kalan hem de turizme hazırlanan bir Salda Gölünü önümüzdeki yıldan itibaren çok daha iyi seviyede göreceğiz ama bu yıl zaten bunu sağladık. Temel faktörler olarak sağladık ve buradaki biz Kaymakamlığımız ankette yaptırıyor, buradan hiçbir olumsuz dönüş yok. Biliyorsunuz basında da en küçük bir olumsuz habere rastlamıyoruz, temizlik ve düzenlemeler noktasında ve hemen arkamızda bulunan Salda Gölünün altındaki tepede de Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından ve Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından takip edilen bir süreçle günübirlik mesire alanı çok yakında ihaleye çıkacak. Bu kapsamda da buranın yine önemli bir hizmet noktası oluşturacağını düşünüyoruz. Salda Gölümüzün karşı kıyısında bulunan, kullanılmayan eski bir metruk bina var, bunu da inşallah Valiliğimiz ele aldı, Özel İdaremiz çerçevesinde ve kalkınma ajansımızın katkısıyla şık bir restorana dönüştüreceğiz, bir kır lokantasına dönüştüreceğiz. Ayrıca, gölün başka bölümlerinde de mesire alanlar, rekreasyon alanları, düzenlemeler hatta gölde farklı aktivitelerin de yapılabildiği düzenlemeler içeren düşüncelerimiz ve projelerimiz var. İnşallah bütün bunlarla birlikte gerek Yeşilova, gerek Burdur bütün ülkemiz bu turizm noktasından çok iyi şekilde faydalanacaktır diye düşünüyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Ben tekrar bütün kalkınma ajansı yönetim kurulu üyelerimiz ve valilerimize buranın ziyareti noktasında, tanıtımına destek noktasında bugün yaptıkları ziyaret için teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Salda’nın Batı Akdeniz Bölgesi’nin en eşsiz bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Salda Gölü’nün “Türkiye’nin Maldivleri” diye ün yapan çok özel bir yer olduğunu anlatan Karaloğlu, “İki yıl önce gelmiştim, buralar derbederdi, şimdi her şey yerli yerine oturmuş. Gelen vatandaşlar için otopark, soyunma kabinleri, duş üniteleri, köy pazarı gayet güzel olmuş. Artık 20 milyon yerli ve yabancı turistin geldiği Antalya’dan buraya tur taşımak gerekiyor.” dedi. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da Salda Gölü’nün sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da bilinen bir yer olduğuna belirterek, “Gül ve lavanta son yıllarda çok sayıda turisti bölgeye çeken bir özelliğe sahip. Burdur ve Isparta’yı turizm anlamında birbirinden ayırmıyoruz. Her iki il de farklı destinasyonlar sunuyor. Lavanta için gelen misafirlerimiz mutlaka Salda Gölü’nü de görmek istiyor. Isparta ve Burdur’un kırsal turizme birlikte destek vermesi için uğraşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü
Bölgesel

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da düzenlenen proje ve aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Burdur'da yapılacak projeler tanıtıldı ve Burdur Gölü ve Salda Gölü ile ilgili konuşmalar yaptı.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!
Bölgesel

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Dünyaca ünlü Salda Gölü'nde bu yazdan itibaren sıcak hava balonu turları başlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda Salda Gölü manzarası sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek.

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor
Bölgesel

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor

Burdur Gölü, son 30 yılda kapasitesinin %30'unu kaybetmiş durumda. Bu durum, gölün seviyesinin önemli ölçüde düşmesine ve birçok olumsuz sonuca yol açıyor. Detaylar, video ve fotoğraflar haberimizde...

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt
Bölgesel

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt

Burdur Valiliği, Salda Gölü çevresinde yeni yol açıldığına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, mevcut yolun iyileştirildiğini ve paylaşımlı bisiklet yolu olarak halkın kullanımına sunulduğunu belirtti. Detaylar haberimizde

Burdur Salda Gölü için önemli girişim
Bölgesel

Burdur Salda Gölü için önemli girişim

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye'nin ve dünyanın önemli doğal miraslarından biri olan Salda Gölü'nün tanıtımına yönelik Filli Boya ile iş birliği başlattı. Salda Gölü'nün eşsiz turkuaz rengi, Filli Boya'nın renk paletine 'Salda Gölü Turkuazı' olarak eklenerek turizme katkıda bulunması hedefleniyor.

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor
Yaşam

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor

Yeşil, beyaz ve mavinin iç içe olduğu eşsiz manzaralar eşliğinde kayak severleri ağırlamaya hazırlanan, Kış Turizminin bölgedeki adreslerinden Salda Kayak Merkezi’nde sezon açılması dört gözle bekleniyor.