Aydın

Başkan Çerçioğlu ve Başkan Arıkan Esnaf Ziyaretinde

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ata Tohumlarından üretilen fidelerin dağıtımını Söke’de gerçekleştirdi.

Başkan Çerçioğlu ve Başkan Arıkan Esnaf Ziyaretinde

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ata Tohumlarından üretilen fidelerin dağıtımını Söke’de gerçekleştirdi. Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Söke Pazarı’nda vatandaşlarla ve pazar esnafıyla buluşan Çerçioğlu’na eşlik etti.

Vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Ata Tohumlarından üretilen fideleri dağıtan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Vatandaşlarla sohbet de eden Çerçioğlu, gıdada sürdürülebilirlik için tarımsal üretimde yerel tohumlarının kullanımının zorunlu olduğunu belirtti. Çerçioğlu, "Üretimin devamlılığı için fidelerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Böylece bizlere kalan bu mirasa sahip çıkıyoruz. Vatandaşlarımız bahçelerinde olduğu kadar evlerinin balkonlarında da fidelerimizi üretebiliyor. Bu tohumların kaybolmaması için vatandaşlarımızdan tohumluk almalarını ısrarla istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra pazarı ziyaret esen Çerçioğlu ve Arıkan, pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ata Tohumu Mucice Buğday dekarda verimi ne kadar
Bölgesel

Ata Tohumu Mucice Buğday dekarda verimi ne kadar

Ayazini köyünde yaşayan çiftçi Murat Şahin, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da arazisine geçmişi 7 bin yıl öncesine kadar dayandığı bilinen ata buğdayı ekti. Şahin’in ektiği ata buğdaylarının boyu 2 metreye yaklaşırken, hasat dönemi ise beklenenden çok fazla bir verimle gerçekleşti.

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
Bölgesel

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

12 bin yıllık ata tohumuna gelecek  nesil için gözü gibi bakıyor
Yaşam

12 bin yıllık ata tohumuna gelecek nesil için gözü gibi bakıyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde dedelerinden kalan mesleği devralan genç çifti, 12 bin yıllık ata tohumu siyez buğdayını “Alişan İle Hayata Gülümse” programında anlattı.

Burdur'da ata tohumu hasadı yapıldı
Bölgesel

Burdur'da ata tohumu hasadı yapıldı

Burdur Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle başlatılan "Ata Tohumu Ata Toprağı ile Buluşuyor" projesi kapsamında hasat yapıldı.

Ata Tohumu Ata Toprağı İş Birliği: Karakılçık Buğdayı Hasat Dönemi Başladı
Yerel Yönetim

Ata Tohumu Ata Toprağı İş Birliği: Karakılçık Buğdayı Hasat Dönemi Başladı

Burdur Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle başlatılan 'Ata Tohumu Ata Toprağı ile Buluşuyor' projesinde hasat dönemi başladı. İşte detaylar...

Antalya'da ata tohumlarıyla çiftçilere verimli destek!
Yerel Yönetim

Antalya'da ata tohumlarıyla çiftçilere verimli destek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma projeleri çerçevesinde çiftçilere hibe ettiği ata tohumları boy verdi.