Burdur

Başkan Ercengiz: ” 6 buçuk milyon lira ile otogarı yeniden ayağa kaldıracağız”

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Otogar esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda, otogarda yapılan calışmalar hakkında esnafını bilgilendirdi.

Başkan Ercengiz: ” 6 buçuk milyon lira ile otogarı yeniden ayağa kaldıracağız”

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Otogar esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda, otogarda yapılan calışmalar hakkında esnafını bilgilendiren Başkan Ercengiz, otogarın tadİlat ve tamirat işleri için yeniden ihaleye gidildiğini, yaklaşık 6 buçuk milyon liraya otogarın yeniden ayağa kaldırılacağını, bütün yalıtım, ısınma problemlerinin giderilerek, tuvalet, restoran ve boş alanların işlevsel hale getirilerek, yeniden Burdur halkına kazandıracağını söyledi.

Yeni Otogarda otogar esnaflarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz;

Sizlerin sorunları sıkıntıları karşısında yasal sürecin devam etmesi nedeniyle belki garajdaki tadilatlar bugüne kadar kaldı. Biz bugün başkan yardımcılarımız, il müdürlerimiz ve mesai arkadaşlarımızıla birlikte burada olduk. Çünkü sorup öğrenmek istediklerinizi teknik anlamda yanıtlayamayacağım şeyler olursa onlarında burada olmasını istedim.

Bu garaj 2007 yılında 5milyon 558 bin artı KDV’ye ihale edilmiş. 13 milyon liralık ihale bedelinin üstünden çıkılmış, kırım usülü ihaleyle 5 milyon 558 bin artı KDV’yle ihale sonuçlanmış. O paranın bugünkü tl karşılığı, dolar 1,55 kuruş o günkü parayla. Yani yaklaşık 4 milyon dolara ihale edilmiş bir garaj. Yani bugün yaklaşık 20 milyon liraya mal edilmiş bir garaj. 2009’dan 2011’e kadar ilerlemeyen durmuş bir inşaat. Yeniden ikmal ihalesi yapılmış. Yeni yapılan ikmal ihalesi de 3 milyon 300 bin artı KDV, yani tamamlanmak üzere bir ihale yapılmış. Bu ihalenin tl karşılığı belki de bugün 10-12 milyon civarında. O gün itibariyle bile bu garaj 30 milyonun üzerinde bir maliyetle bizlere hizmete açılmak üzere meteahhitler tarafından yapılması tahahhüt edilmiş. Müteahhitler değişmiş.

2013 yılında sizlere teslim edilmiş birçok eksiğiyle. Biz tam seçim arefesindeydik, çok iyi hatırlıyorum. Birçok eksiğiyle biz burayı Burdur Belediyesi olarak teslim almışız. Isınmanın, yalıtımın, giriş, çıkışların, vatandaşın tuvaletinin, restoranının, çay ocağının hatta müşteri garaja girdikten sonra otobüse ulaşmasının bile çoğu zaman problem olduğu bir garajı yaşadık ve biz bu süreçle ilgili yasal süreci başlattık. Sorunlarından hesap sorulması, sorunlarından bu hesap sorulduktan sonra gereğinin yapılması, yapamayacaksa da tarafımızdan yapılacak yasal süreci başlattık. Öyle bir sürece geldik ki biz göreve geldiğimizin altıncı ayında tavan çöktü. Şükürler olsun ki hiçkimseye zarar gelmeden biz tavanı söktük. Amacımız bir an evvel hem tavanı hem de yalıtımı düzeltmekle ilgiliydi. Fakat devlet işinde yazışmalar, bürokrası istediğimiz hızda malesef gitmiyor.”bilgisi verdi.

İşin en başına gidildiğinde Burdur ölçeğine göre böyle bir garajın ne kadar ihtiyaç olduğuna da sorgulamak gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Orkun ercengiz;

Garajın 3’te biri boş. Biz yeniden ihale ettik. Bugün itibariyle bizim garajımız yaklaşı 6 buçuk milyon liraya yeniden ayağa kaldırılacak. Bütün yalıtım problemleri çözülecek, ısınma sorunları giderilecek, fonksiyonel hale getirilip, tuvaleti, restoranı ve boş kalmış alanları doğru değerlendirildiği bir garajı Burdur halkına yeniden sunmayı planlıyoruz. İhalemiz tamamlandıktan sonra yüklenici firma işlerine başladı. Söküm işleribaşladı. Ben kurumsal olarak sizlerden özür dilemek istiyorum. Çünkü en azından 2013’ten beri burada 5 yıldır her türlü kötü koşulun cefasını sizler çektiniz ve biz kurumsal olarak buna çözümü ancak 5 yılda bulabildik. İşin siyasi boyutuna baktığımızda akıl tutulması diyorum. Daha ben görevi geldiğimin altıncı ayında yeni yapılmış bir binanın tavanı çöktü.

Biz yine bugün itibariyle Burdur halkının cebinden, sizlerin bizlerin cebinden 6 buçuk milyon lirayı daha harcayarak Burdur halkına yakışan sizlere insanca hizmet edebileceğimiz bir garajı kazandırmayı planlıyoruz.” dedi ve katılan herkes teşekkür etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu

Burdur Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser binlerce Burdurlunun katılımıyla coşkuyla geçti.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 104 yıl önce atılan temellerin önemini vurguladı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hatırlattı.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu Başlıyor! Başkan Ercengiz'den Çocuklara Büyük Hediye!
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu Başlıyor! Başkan Ercengiz'den Çocuklara Büyük Hediye!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları unutmadı. Burdur Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin iş birliği ile 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl da birçok etkinliklerle çocukları eğlendirecek.

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı
Bölgesel

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı

Burdur Belediyesi, üreten belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtacak. Çiçekler cuma günü saat 10.00'da asri mezarlıkta dağıtılacak. Detaylar haberimizde...