Burdur

Belediye işçilerine büyük zam

Burdur Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında 717 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İyileştirme sonucu yüzde 55 zam yapıldı.

Belediye işçilerine büyük zam

Burdur Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında 717 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İyileştirme sonucu yüzde 55 zam yapıldı.

BURDUR BELEDİYESİ İŞÇİLERİLERİNE YÜZDE 55 ZAM YAPILDI

717 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile Belediye-İş Sendikası Burdur Şubesi Başkanı Ferit Çelikbaş arasında imzalandı.

Burdur Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Belediye-İş Sendikası Burdur Şubesi Başkanı Ferit Çelikbaş’ın sözleşmeye imza koyduğu toplu iş sözleşmesi 20 temmuz 2023 Perşembe günü Sultandere Hizmet Kampüsü’nde saat 12.30’da imzalandı.

ERCENGİZ “EĞER BİZ KENDİ EVİMİZDE ÇOCUĞUMUZU YATAĞA AÇ GÖNDERİRSEK SOKAKTAKİ ÇOCUĞUMUZDAN ZATEN HABERİMİZ OLMAZ O NEDENLE ŞARTLARIMIZI ZORLADIK.”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: “İnsan evindeki çocuğunu mutlu edemiyorsa, sokaktaki insanı mutlu edemez. Burası bizim evimiz. Burdur Belediyesi 10 yıldır adeta benim evimden daha çok mesai harcadığım, evimden daha çok kafa yorduğum ve evimden daha çok düşündüğüm bir kurum haline geldi. Elbette birçok sorunun çözüm noktasında vatandaşın muhatap olduğu ve kapısı çaldığı önemli bir kurumuz. Bu şehirde bütün güzelliklerin ve bu şehirde yapılan insan hayatına dokunan her ne kadar iyi şey varsa sebebi sizlersiniz. Biz sadece düşünüp yönetmeye çalışıyoruz. Bu nedenle biz iyi yaptıklarımızın neticesinde vatandaşın teveccühünü görüp bir kez daha belediye başkanı seçildik. 2019 yılında ve 2014 yılında göreve geldiğimizde bizden önce belediyede çalışan arkadaşlarımız hatırlayacaktır çünkü kucağımızda bulduğumuz bir sorundu. Maaşlarımızı gecikmeli ödüyorduk. Arkadaşlarımızın maaşlarını ödemekte zorluk çekiyorduk. Birkaç ay içerisinde dedik ki; önceliğimiz çalışan eğer çalışan akşam eve gittiğinde çocuğunun ondan istediğini bir kilo kıyma alamıyorsa yani evde dört tane köfte yediremiyorsa ertesi sabah burdur belediyesine gelip o arkadaşımızın verimli çalışmasının imkan ve ihtimali yoktur dedik. Bu nedenle Yaptığımız 5 yıllık projelerimiz içerisinde personelimizin sağlıklı çalışabilmesi için sosyal, sendikal haklarının verilmesi ile beraber insani yaşayabilecek bir ücret alabilmesini de planlayarak geldik. Bugün geldiğimiz noktada ortalama yüzde 55 zam yaparak ki değişen hayat koşulları içerisinde artı Türkiye’de bu rakam nerelere gider çok da kestirememekle birlikte en azından bugünün koşullarında sizlerin insanca yaşayabileceği bir rakamı sizlere vermeye çalıştık. Bu ne bedelle oldu? Bunun bedeli şu arkadaşlar; yaklaşık yıllık maliyeti bize 80 milyon lira yani bir Burdur halkına yapılacak Belediye hizmet binasının yapamamak demek ama çok da önemli değil. Ben inanıyorum ki Burdur halkı da kendine hizmet eden çok değerli Belediye personelinin evinde ki çocuğunun yatağa aç girmemesini benden daha çok isteyecektir. Sayın genel başkanımızın bu konuda bizlerden aldığı bir söz var bizim de kendisine verdiğimiz bir söz var. Sadece çalışanlarımız değil idare etiğimiz belediye sınırları içerisinde hiçbir annenin çocuğu yatağa aç girmeyecek. Şiarımız bu. Eğer biz kendi evimizde çocuğumuzu yatağa aç gönderirsek sokaktaki çocuğumuzdan zaten haberimiz olmaz o nedenle şartlarımızı zorladık ve bu şartlar içerinde verebileceğimiz maksimum rakamı sizlere vermeye çalıştık değerli arkadaşlar.” diye konuştu.

ÇELİKBAŞ: “YANİ ÜCRETLERİMİZ GERÇEK ENFLASYONDAN DAHA FAZLASI OLAN YÜZDE 55 ZAM YAPILMIŞTIR.” DEDİ.

İmza töreni öncesi ilk konuşmayı sendika başkanı Ferit Çelikbaş yaptı. Çelikbaş konuşmasında yapılan iyileştirmeleri şu şekilde açıkladı: “Birinci grup ücretlerimiz 337,50 lira idi, bu gün birinci gruptaki arkadaşımızın günlük yevmiye ücreti 525 liraya çıkarılmıştır. Ayda eline geçecek para 15 bin liradır. Okuduğum ücretlerde Direksiyon primleriniz ve diğer ödemeleriniz yok. Bunu da maaş bordrolarında göreceksiniz. İkinci gruptaki ücretlerimiz yevmiye 545 liraya, üçüncü gruptaki ücretlerimiz 555 liraya, dördüncü gruptaki yevmiye ücreti 570 liraya, beşinci gruptaki yevmiye ücretimiz 615 liraya, altıncı gruptaki yevmiye ücretimiz 710 liraya, yedinci ve son grup yevmiye ücreti 780 lira olarak belirlenmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Yani ücretlerimiz gerçek enflasyondan daha fazlası olan yüzde 55 zam yapılmıştır.” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve yönetimi ile sendika genel başkanına teşekkür etti.

çağdaş burdur

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 6
    GÜLDÜM
  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM

Yorumlar (1)

Yiğit

9 ay önce / 21.07.2023

Yalan dolan belediyeler işçinin sigorta primi ni bile asgari ücret den düşük yatırıyor asgari ücret üzerin de maaş veriyor sosyal hak olarak fazla prim ödememek için 26 X 525 =13650 tl yapmış maaşları övünüyorlar birde utanmadan memur 22 bin tl ile geçinemiyorum diyor 13650 tl yılbaşına da asgari ücret altında kalır 2 yıl sözleşme ve zam ve enflasyon farkı yok belediye şirket çalışanları kamu da en çok çalışan en pis işleri yapanlardır çöpü kanalizasyon arıtma cumartesi pazar yok bayramlar yok mesai ücreti verilmez yerine takas diye izin verilir KHK ile sözde kadro aldılar yersen inanırsan işçyii sömüren belediye başkanları işçi üzerinden siyaset yapıyor prim yapıyorlar sizin yatacak yeriniz yok.!

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

5 ilde eş zamanlı operasyon
3. Sayfa

5 ilde eş zamanlı operasyon

Jandarma ekipleri tarafından Elazığ merkezli 5 ilde gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya'da ulaşıma zam geldi
Bölgesel

Antalya'da ulaşıma zam geldi

UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar ile Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldı.

Antalya'da eş zamanlı operasyon
3. Sayfa

Antalya'da eş zamanlı operasyon

Antalya'da uyuşturucu maddelerin kaynağının kurutulması, ticaretinin ve kullanımının engellenmesi amacıyla kente uyuşturucu madde naklederek ticaretini yapan şahıs ve gruplara yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

Antalya'da asayiş suçlardan aranan şahıslar yakalandı
3. Sayfa

Antalya'da asayiş suçlardan aranan şahıslar yakalandı

Antalya'da polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda çeşitli asayiş suçlarından aranan 160 kişi yakalanıp gözaltına alındı.

Antalya'da zam Taksimetre fiyatları arttı
Bölgesel

Antalya'da zam Taksimetre fiyatları arttı

Antalya’da artan maliyetler gerekçe gösterilerek taksimetre ücretlerine zam yapıldığı duyuruldu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Zammı
İş Dünyası

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Zammı

En düşük emekli maaşı Temmuz 2024'te ne kadar olacak? Emekli maaşı zam oranı ve en düşük emekli maaşı hesaplaması için detaylı bilgi! Emeklilerin merak ettiği en düşük emekli maaşı için iki farklı formül var. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olabilir?