Çanakkale

Biga Taşoluk Barajı'nda Dev Sulama Projesi: 900 Milyon TL Yatırım

- AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında 900 milyon liralık sözleşme imzalandığını duyurdu. Proje kapsamında 3 bin hektarlık alanın sulanması için 96 kilometrelik boru döşenecek ve 53 menfez yapılacak.

Biga Taşoluk Barajı'nda Dev Sulama Projesi: 900 Milyon TL Yatırım

ÇANAKKALE (İHA) - AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında 900 milyon liralık sözleşme imzalandığını duyurdu. Proje kapsamında 3 bin hektarlık alanın sulanması için 96 kilometrelik boru döşenecek ve 53 menfez yapılacak.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yaptıkları görüşmeler neticesinde Biga’da tarımsal faaliyetlerin artırılması için dev bir tarım projesinin hayata geçeceğini açıkladı. Yapılan ihale sonucunda düzenlenen sözleşme ile 900 milyon TL tutarında sulama projesinin hayata geçeceğini bildiren Gider; “Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında geçtiğimiz günlerde ihale sözleşmesi imzalandı. 900 milyon TL tutarındaki sözleşme kapsamında 3 bin hektarlık, yani 4 bin 200 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın sulaması gerçekleşecek. 77 bin metre HDPE cinsi, 19 bin metre de CTP cinsi olmak üzere toplamda 96 kilometrelik boru döşenecek. 35 kilometrelik tahliye kazısına ek olarak da 53 menfez ve kavşut, 457 adet de şebeke sanat yapısı diye tabir edilen birleşme noktası inşası yapılacak” dedi.
'Suyu verimli kullanmak zorundayız'
İnsanlığın su kaynaklarının kısıtlı olduğuna değinen Gider, “Dünyadaki su kaynaklarının sadece yüzde 2,5’i tatlı su. Bu orandan yer altı sularını ve buzullarını çıkarırsanız, sadece yüzde 1,2’lik bir yer üstü su kaynağı. Bunun anlamı şu; sahip olduğumuz her bir damla çok değerli. Suyun her bir damlasını çok verimli bir şekilde kullanmak zorundayız. Bunun için de barajlarımızı ve buradan yapılacak sulama sistemlerini en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Biga, tarımsal açıdan büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli kullanabilmek için Taşoluk Barajı’na yapılan bu yatırım büyük bir önem taşıyor. Çanakkale’nin genelinde de benzer projelerle, tarımsal sulamaya destek olmaya devam edeceğiz. İlettiğimiz talepler doğrultusunda Biga’ya böylesine büyük sulama projesinin yapılmasında destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte Çanakkale tarımını çok daha ileri noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu. kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Biga Belediyesi personeline acil durum eğitimi verdi
Bölgesel

Biga Belediyesi personeline acil durum eğitimi verdi

Biga Belediyesi, muhtemel bir yangın durumunda personelin etkili müdahalede bulunabilmesi ve yangını kontrol altına alabilmesi için eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

Tarihi eser kaçakçıları suçüstü yakalandı
3. Sayfa

Tarihi eser kaçakçıları suçüstü yakalandı

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde jandarma ekipleri izinsiz kazı yapan 3 şahsı suçüstü yakaladı. Jandarma ekipleri operasyonda 109 adet Bizans dönemi sikke, 3 dedektör, çok sayıda kazı malzemesi ve 11 adet patlayıcı madde ele geçirdi.

‘Harikalar Mutfağı’ vatandaşların ilgisini topladı
Etkinlik

‘Harikalar Mutfağı’ vatandaşların ilgisini topladı

Biga Belediyesi’nin katkılarıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye koyulan ‘Harikalar Mutfağı’ adlı çocuk tiyatrosu büyük ilgi gördü.

Başkan Bülent Erdoğan Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu
Yaşam

Başkan Bülent Erdoğan Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Ankara’da AK Parti Meclis Grup Toplantısına katıldı ve bir dizi ziyarette bulundu.

Çanakkale'de ahırda çıkan yangın 90 küçükbaş hayvan telef etti
3. Sayfa

Çanakkale'de ahırda çıkan yangın 90 küçükbaş hayvan telef etti

Biga’da bir ahırda çıkan yangında 90 küçükbaş hayvan telef oldu

Belediyeden personeline yüzde 80 zam
Bölgesel

Belediyeden personeline yüzde 80 zam

Biga Belediyesi Hizmet İş Sendikası arasında ara zam ek protokolü imzaladı.