Burdur / Bucak

“BİLGE” ve “Minik Dahiler” FCL Sınıflarından Akreditasyon Başarısı

Kışla İlkokulu “BİLGE FCL Sınıfı” ve Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu “Minik Dahiler FCL Sınıfı”, Future Classroom Lab (FCL) projesi kapsamında Ülkemizin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağın’dan akreditasyon alma başarısı gösterdiler.

“BİLGE” ve “Minik Dahiler” FCL Sınıflarından Akreditasyon Başarısı

Kışla İlkokulu “BİLGE FCL Sınıfı” ve Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu “Minik Dahiler FCL Sınıfı”, Future Classroom Lab (FCL) projesi kapsamında Ülkemizin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağın’dan akreditasyon alma başarısı gösterdiler. 

Okul idarecileri ve öğretmenleri ile, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi koordinesinde oluşturulan Kışla İlkokulu “BİLGE FCL Sınıfı” ülkemizde akreditasyon almaya hak kazanan 6 FCL sınıfından biri olmakla birlikte, ilimizin ilk FCL sınıfı olmuştur. Zübeyde Hanım Anaokulu Minik “Dahiler FCL Sınıfı” ise Türkiye’de FCL akreditasyonu alan ilk anaokulu olmuştur.

Brüksel’deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan, Future Classroom Lab (FCL) projesi, öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dahil ederek, eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturulmuş bir projedir. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara entegre edildiği bir “Yaşayan Laboratuvar” olarak tasarlanmıştır. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir.

6 farklı öğrenme alanından oluşan Future Classroom Lab (Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı) projesi kapsamında Avrupa’da akreditasyon almaya hak kazanan toplam 39 FCL sınıfı bulunmaktadır.

Avrupa Okul Ağı koordinesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ülkemizde ki Future Classroom Lab (FCL) projesi çalışmaları kapsamında Kışla İlkokulu Wise Class (Kışla Bilge Sınıfı) ile Türkiye’de FCL akreditasyonu alan 6 okuldan biri olmuş; Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu Minik Dahiler Sınıfı ise Ülkemizde akreditasyon alan ilk Anaokulu olma başarısını göstermişlerdir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türkiye’de Bir İlk Bucak’ta Gerçekleşti
Bölgesel

Türkiye’de Bir İlk Bucak’ta Gerçekleşti

Bucak Zübeyde Hanim Anaokulu Minik Dahiler FCL Sınıfına Avrupa Okul Ağından akreditasyon verildi.

BUCAK ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU’NDA FCL SINIFI AÇILDI
Bölgesel

BUCAK ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU’NDA FCL SINIFI AÇILDI

Future Classroom Lab (FCL) projesinde, Brüksel’deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan pek çok gelişme gerçekleştirilmektedir.

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 10 Mayıs hava durumu
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 10 Mayıs hava durumu

Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 10 Mayıs Cuma günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 10 Mayıs hava durumu raporu

Burdur elektrik kesintisi! 11 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Burdur elektrik kesintisi! 11 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'da 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Burdur ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Burdur'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

MHRS'de Randevu Sistemi Değişiyor: Sağlıkta Yeni Dönem!
Bölgesel

MHRS'de Randevu Sistemi Değişiyor: Sağlıkta Yeni Dönem!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de yeni bir dönemi başlatıyor. Artık ertesi gün randevusu olan hastalar, akşam saat 8'e kadar randevusunu onaylamak veya iptal etmek zorunda olacak.

Çölyak Hastalığı  neden olur
Sağlık

Çölyak Hastalığı neden olur

Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli proteine maruz kalma sonucu gelişen, kronik, immün aracılı bir ince bağırsak enteropatisidir.