Burdur / Bucak

Bucak HTMYO 13.Kariyer Günleri Başladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Kariyer Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi.3 gün sürecek etkinliklerde 16 konuk kariyerleri hakkında üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplayacak. Okulun konferans salonunda yapılan açılış törenine katılan …

Bucak HTMYO 13.Kariyer Günleri Başladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Kariyer Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi.3 gün sürecek etkinliklerde 16 konuk kariyerleri hakkında üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplayacak.

Okulun konferans salonunda yapılan açılış törenine katılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 13 yıl önce kurulan üniversitenin kariyer günleri etkinliğiyle anılmasının verdiği mutluluğu ifade etti. Korkmaz, “Üniversiteler sadece teknik ve akademik bilgiyi aktaran bir yapı olmasının öncesinde içinde bulunduğu bölgenin ve sosyal çevre ile birlikte öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlayan bir misyon üstlenmek zorundadırlar. Artık bu son yıllarda çok önemli hale geldi. Ulusal düzeyde kariyer etkinliklerinin önemi Cumhurbaşkanımızın uhdedisinde bir projeye dönüşerek Türkiye’nin her yerinde bir kariyer etkinliği yapılıyor” diye konuştu.

13.Kariyer Günlerinin ilk konuğu olan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy,üniversite öğrencilerine kendi kariyerinden dönüm noktalarını anlattı.

Atasoy, bir öğrencinin sorusu üzerine “kusursuz cinayet yoktur” sözünün çok fazla bilinir olduğunu söyleyerek, “Bir olay çözülemiyorsa öncelikli olarak olay yeri incelemede problem var demektir. İyi bir olay yeri incelemesi yapılırsa mutlaka olayların aydınlatılma oranı yükselir. Her olay yerine aynı kalitede personeli göndermek mümkün olmuyor. Sahnelenen olay yerleri var. yani intihar gibi olan aslında cinayettir. Cinayet gibi duranda intihardır. Olay yerlerine ön yargı ile yaklaşılıyor. Ve ilk görülen şeye inanılıyor. Ona göre deliller toplanıyor. Bu bir açmaza girdiği zamanda tekrar olay yerine dönülemiyor. Ön yargı olmadan delil toplanması lazım bu senaryolar düşünülerek. Kusursuz cinayet hakikaten yoktur ama kusurlu personel vardır. Kusurlu laboratuvar çalışanı vardır. Kasten yanlış yapan laboratuvar çalışanı var. Bunun envaı çeşit devamı var. Aslında orada cinayette kusur var ama onu bulamıyoruz”şeklinde konuştu.

İnsanların deneyim sahibi olmasının öneminin altını çizen Atasoy, “Şimdi tabi fen bilimlerinden gelenler önsezi diye bir şeye değil de deneyime inanırlar. Deneye deneye ya da olay göre göre kişinin nasıl davranacağını aşağı yukarı bilirsiniz. Mesleki tecrübenin çok büyük önemi var. Teorik bilginin çok önemi var. Kriminoloji bilmenin çok önemi var. Suç bilimin teorisini bilmek lazım. Mağdur dili bilmek gerekiyor. Burada deneyimi destekleyecek olan başka şeyler var” dedi.

“Türkiye’de seri katil yoktur” sözüne katılmadığını ifade eden Prof. Dr. Sevil Atasoy,”Türkiye’de seri katil yoktur denir mesela. Ben buna katılmıyorum. Bunu söyleyebilmek için son 50 yılda çözülememiş hiç cinayetinizin olmaması lazım. Böyle bir şey yok. Bizde aydınlatılamamış olay var kayıp ta çok. Memleketi mi terk etti dağa mı çıktı yoksa bir yerde öldürüldü mü? Bilmediğimiz bir sürü insan var. çünkü seri katil 3 yada daha fazla kişiyi arada soğuma evreleri olmak kaydıyla öldürene diyoruz. Ama bu soğuma evresi 1o yıl olabiliyor. 15 yıl olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Soru-cevap bölümünün ardından öğrencilere teşekkür eden Atasoy’a günün anısına anmalık hediyesi Rektör Korkmaz tarafından takdim edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Burdur karayolu üzerinde orta refüje çarptı
Bölgesel

Antalya Burdur karayolu üzerinde orta refüje çarptı

Antalya Burdur karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında sürücü ve yolcu yaralandı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da 77 Araç Kontrol Edildi, 66 Sürücüye Ceza Kesildi!
Bölgesel

Burdur'da 77 Araç Kontrol Edildi, 66 Sürücüye Ceza Kesildi!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan radarlı hız denetimlerinde 77 araç kontrol edildi ve kurallara uymayan 66 sürücüye trafik cezası kesildi.

'Bu zulme son verelim, atanmayan öğretmenleri atayalım'
Bölgesel

'Bu zulme son verelim, atanmayan öğretmenleri atayalım'

Yapılacak olan öğretmen atamasının 20 bin olarak açıklanmasının ardından CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta Yeni Lezzet Durağı! Ailem Ev Yemekleri Açıldı
Tanıtım

Bucak'ta Yeni Lezzet Durağı! Ailem Ev Yemekleri Açıldı

Yaklaşık 20 yıllık tecrübesiyle Ayşe Sarıkaya, Ailem Ev Yemekleri'nde her gün taze ve günlük malzemelerle hazırlanan sulu yemek çeşitleri, çorbalar, pilavlar ve tatlılar sunuyor.

Sınava katıl dereceye gir kaydını yaptır ödülü kap
Tanıtım

Sınava katıl dereceye gir kaydını yaptır ödülü kap

Proje İmam Hatip Ortaokulu sınavında dereceye girip okula kayıt yaptıran tüm öğrencilere toplamda 25 bin TL'lik ödül verilecektir.

Esma Özdaşlı MHP Genel Başkan Başdanışmanı Oldu!
Bölgesel

Esma Özdaşlı MHP Genel Başkan Başdanışmanı Oldu!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Esma Özdaşlı, MHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi.