Burdur / Bucak

Bucak’ın İlk Kadın Muhtarı, Yeni Dönemde de Aday! Hemde Yeni Projeleriyle…

Bucak ilçesinde tek kadın muhtar olan Yaşar Çeltikçi, iki dönem yaptığı muhtarlık görevinden sonra üçüncü dönem içinde aday olduğunu açıkladı. NNC Medya'ya özel açıklamalarda bulunan Bucak'ta ilklerin muhtarı Yaşar Çeltikçi, üçüncü dönem için de iddialı …

Bucak’ın İlk Kadın Muhtarı, Yeni Dönemde de Aday! Hemde Yeni Projeleriyle…

Bucak ilçesinde tek kadın muhtar olan Yaşar Çeltikçi, iki dönem yaptığı muhtarlık görevinden sonra üçüncü dönem içinde aday olduğunu açıkladı. NNC Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Bucak’ta ilklerin muhtarı Yaşar Çeltikçi, üçüncü dönem için de iddialı çalışmalar yapacağını ifade etti.

“2009 YILINDA İLK KADIN MUHTAR OLARAK SEÇİLDİM”

Muhtarlık dönemime 2009 yılında başladığını belirten Bucak’ın ilk kadın muhtarı Yaşar Çeltikçi, ” 10 yıllık muhtarım. Oğuzhan mahallesinde 23 yıldır esnafım. Benden önceki muhtar amcamız yaşı itibari ile vatandaşın sıkıntılarına ihtiyaçlarına yetişemiyordu. Bende aksine çok hareketli girişken sevilen ve aynı zamanda da esnaf olduğum için yerim sabit olunca, mahalleli de seni muhtar yapalım talebinde bulundular. Bende onların isteklerini geri çevirmedim. Onların bana güveni beni cesaretlendirdi. Çıktık yola. Nasip oldu 2009 senesinde seçildim.

“BENİM İÇİN ONURDUR”

İlçemizin ilk bayan muhtarı ben oldum. Bu da benim için ayrı bir onur kaynağıdır. İnsanların güvenini kazanmak, insanlarla iç içe olabilmek çok güzel bişey. İnsanlar güven duymadığı kişiye ne oy verir ne de bir yaklaşımda bulunur. Allah bize nasip etti. Çok memnunum mahallem adına birşeyler yapmaktan. 5 yıl görevimizi icra ettik. İlk dönemimizi yani acemilik dönemini bitirdik. 2014 yılında mahalle sakinleri tekrar bizleri uygun gördü. Önce Allah’ın sonra onların izni ile tekrar muhtar seçildim. Tabi bu süreçte diğer bayanlara da cesaret vermiş olmalıyım ki başka mahallelerden bayan muhtar adayları aday çıktı. Bu beni çok sevindi iyi bir örnek olmuşum. Yine tabi 2019 döneminde de bayan muhtar adayları var. İnşallah artık tek bayan muhtar ben olmam, onlardan da seçilen olsun ki yalnız kalmayayım bayan olarak” ifadelerini kullandı.

“SEÇMENİMİZ ARTIYOR AMA ONLARA HİZMETTE ARTIYOR”

2009 yılında göreve başladığında 700 civarında seçmen olduğunu ifade eden Çeltikçi, “İkinci dönemde 840 civarında bir seçmen vardı. 2019 yılında da kat artışı olsun kentsel dönüşüm olsun mahallemizde seçmen sayısı arttı. Şuan 926 kayıtlı seçmen mevcut” dedi.

10 YILDA YAPTIKLARINI AÇIKLADI

Bugüne kadar 10 yılda yapılan hizmetleri açıklayan Çeltikçi, “Geçtiğimiz dönemlere şöyle bir bakacak olursak, elimizden geldiğince mahalleme yaptığım hizmetler var. İlk başladığımda yenilik sözü vermiştim. Akabinde hemen gerekli birimlerle görüşerek elektrik hatlarını alta aldırdık. Aynı zamanda parkesiz ve bozuk yollarımız çok fazlaydı. Yine gerekli birimlere baskı yaparak bozuk yol ve parke çalışmalarının öncelik olarak mahallemde başlamasına önem verdik. İlk dönemimin sonuna doğru ilçemize doğal gaz geldi. Tabi hemen gerekli çalışmalarımızı yaptık ve ilk doğalgaz çalışmaları burada başladı ve ilk önce bitirilen mahalle de yine bizim mahallemiz oldu. Aynı zamanda bu çalışmalar yapılırken su borularımızın da yenilenmesi için talepte bulunduk ve bu borular yenilendi.

Mahallemizde kanalizasyon çalışmaları belirli bir yere kadar yapılmış ancak sonrasında yarım bırakılmıştı. Hemen bununla da ilgili çalışmaları yaptık ve kanalizasyon girmeyen sokak kalmayana kadar takibini yaptık.

Su drenaj çalışmalarına öncelik verildi. Yenilendi. Benim mahallemde hiç çocuk parkı yoktu ve aynı zamanda park yapacak boş alan da yoktu. Ama araştırdık. Mahallemiz parksız kalmasın dedik. Küçükte olsa bir alan açtırdık ve buraya park yaptırdık. Şimdi vatandaşlarımız çocukları ile parka gidip vakit geçirebiliyor” diye konuştu.

EN BÜYÜK HEDEFİM OĞUZHAN İLKÖĞRETİM OKULU

Yeni dönemde yapmak istediği hizmetleri de açıklayan Çeltikçi, en büyük hedefinin Oğuzhan İlköğretim Okulu olduğunu söyledi. Muhtar Çeltikçi, “Mahallemizde Oğuzhan ilköğretim okulumuz vardı ve bütün çocuklarımız bu okulda eğitimini alıyordu. Okulumuz için depreme dayanıksız dediler ve yıkım kararı alındı. Çok büyük bir eksiklik olarak görüyorum ve mahalleme yeniden bir okul kazandırılması için herşeyi yapacağım.

“TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIM”

Aynı zamanda mahallemiz konumuz itibari ile trafiği yoğun olan bir mahalle. Esnafımız olsun vatandaşlarımız olsun bu sorundan şikayetçi. Gelen müşteri olsun veya müşteriler araç park edecek yer bulamıyor. Beraberinde trafik kazaları da kaçınılmaz oluyor. . Yeni seçilecek olan belediye başkanı ile birlikte Yeni dönemde trafik sorunu için de büyük çalışmalar yapacağım. Buraya bir otopark trafiği rahatlatacaktır. Bu çalışmaları yapacak olan belediye başkanına hemen yer gösteririm mahalle muhtarı olarak araştırmalarımı yaptım. Otopark yapılacak yeri hazırladım.

“İLKLERİ YAPAN MUHTAR OLDUM”

Bucak’ta yine ilk seçildiğim dönem kimsenin yapmadığı ilklerim oldu. Toplu yemekler verdik. Yaklaşık 3500 kişiye yemek verdik ve bu her yıl devam etti. Daha sonra da bu diğer mahallelere çığ gibi büyüdü. Herkes yapmaya başaladı. Sokak yemekleri insanları bir araya getirmek için çok güzel bir etkinlik. Bunu da ilk başaran benim. Seçilirsem yine özel günlerde mahallemde bu tür etkinliklere imza atmaya devam edeceğim.Sosyal aktivitelere çok önem veriyorum. Vatandaşlar ile hep birlikte oturup muhabbet etmek dertleri dinlemek sıkıntıları gidermek çok güzel birşey” diye konuştu.

İLK DEFA AÇIKLADI: “DERE YATAĞINA KAMELYA PROJESİ”

Oğuzhan Mahallesi’nde bulanan dere yatağına kamelyalar yapma projesini açıklayan muhtar Yaşar Çeltikçi, “Tabiki en büyük hedeflerimden biri de, bizim mahallemizde büyük bir dere uzantımız var bu eski hastane yanındaki alanda. Bu alan atıl vaziyette. Vatandaşa daha kullanışlı ve görünüm açısında da güzel olması için bu dere yatağının üzerine vatandaşın oturabileceği hoş vakit geçirebileceği kamelyalar dinlenme alanları yapılması için herşeyi yapacağım. Mahalleme sosyal, temiz kullanışlı ve görüntüsü ile cazip eden bir alan oluşturmak istiyorum. Bu dere alanını kullanışlı bir hale getirmek için uğraşacağız. Bucak’ımıza bir köprü başı mekanı kazandıracağım. Bunu hiçbir belediye başkan adayı görmedi bu da benim farkım olsun.Bunun dışında tabiki mahallem için o günün şartları neyi gerektirirse ben bunu gözlemlerim ve gerekli yerlerden hizmetini almaya devam ederim.” ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çavdır'da Anneler Günü Matinesi kaçmaz
Bölgesel

Çavdır'da Anneler Günü Matinesi kaçmaz

Burdur'un Çavdır ilçesinde Çavdır Başarı Kırtasiye Şerife Eröz Gencel Anneler Günü matinesi düzenliyor. Detaylar haberimizde...

Kocaeli’de Bir Fabrikada Grup Sex İddiasına Şirketten Açıklama !
Yaşam

Kocaeli’de Bir Fabrikada Grup Sex İddiasına Şirketten Açıklama !

Kocaeli’nin Kocatepe ilçesinde bir fabrika çalışan 1 kadın ve 3 erkeğin gece vardiyasında toplu cinsel ilişkiye girdiği iddia edilmişti. Söz konusu iddialara fabrikadan açıklama yapıldı.

Bucak'ta Seri Hırsızlık Olayını Emniyet Çözdü! Şüpheli Tutuklandı!
Bölgesel

Bucak'ta Seri Hırsızlık Olayını Emniyet Çözdü! Şüpheli Tutuklandı!

Burdur'un Bucak ilçesinde peş peşe günlerde yaşanılan hırsızlık olayları ile ilgili yapılan soruşturmada şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadı
Etkinlik

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu! Hıdırıllez Geleneği bozulmadı

Bucak'ta Hıdırellez coşkusu yaşandı! Susuz Köyü'nde Muhtar Hasan Karatay'ın öncülüğünde geleneksel Hıdırellez Birlik Dayanışma Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Bucak'ta Ruhsatsız Silah Operasyonu! 5 Silah ve 329 Fişek Ele Geçirildi!
Bölgesel

Bucak'ta Ruhsatsız Silah Operasyonu! 5 Silah ve 329 Fişek Ele Geçirildi!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bucak'ta düzenledikleri operasyonda 5 ruhsatsız silah ve 329 fişek ele geçirdi. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Burdur'da Jandarma Kaçakçılığa Savaş Açtı! Yakalanıp tutuklandılar
Bölgesel

Burdur'da Jandarma Kaçakçılığa Savaş Açtı! Yakalanıp tutuklandılar

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Nisan ayında kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye yönelik 24 operasyon düzenledi. Detaylar haberimizde...