Burdur

Bucak'ta Muhtar Dolandırıcılığın Önüne Geçti!

Bucak'ta bir muhtarın dikkati, yaşlı bir adamın dolandırılmasını önledi. Dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak yaşlı adamdan altın istediler. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta Muhtar Dolandırıcılığın Önüne Geçti!

Burdur'un Bucak ilçesinde muhtarın dikkati, bir kişinin dolandırılmasının önüne geçti.

Karayvatlar Mahallesinde ikamet eden yaşlı adam Ö. E.'yi telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişiler, kendisinden para istediler. Ö.E'nin sarrafta altınları olduğunu söylemesi üzerine altınları alıp kendilerine vermesi gerektiğini söylediler. Yol boyu telefonu kapatmayan dolandırıcılar, yaşlı adamı oyalamaya çalışırken Karayvatlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergit, yaşlı adamın halinden şüphelenerek seslenmeye başladı. Yaşlı adamın duymaması üzerine takip eden Muhtar Mehmet Ergit, yaşlı adamın Bucak'ta hizmet veren bir sarraftan 250 gr. altın çekmek üzereyken yaşlı adama ulaşarak, dolandırılmasına engel oldu.

Muhtar Mehmet Ergit, yaşlı adamı da yanına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Ekipler tarafından yapılan inceleme sonrasında yaşlı adamın arandığı hattın kapatıldığını farkettiler. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Karayvatlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergit yaşanan olaydan sonra vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Muhtar Mehmet Ergit, "Bilinmeyen numaralardan gelen aramalara cevap vermeyin ve resmi kurumlardan asla para talep edilmez. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için şüpheli durumlarda derhal emniyet güçlerine bildirimde bulunun" diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türkeli Muhtarlar Derneği'nde Bahattin Yıldız Yeni Başkan Oldu
Bölgesel

Türkeli Muhtarlar Derneği'nde Bahattin Yıldız Yeni Başkan Oldu

Sinop'un Türkeli Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle seçime giren Bahattin Yıldız, derneğin yeni başkanı oldu.

Başkan Bozbey, muhtar toplantılarına katıldı
Yaşam

Başkan Bozbey, muhtar toplantılarına katıldı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve onları uç beyleri olarak adlandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm ilçelerde muhtarla yapacağı toplantıların ilkini İnegöl’de gerçekleştirdi.

Toygar Mahallesi'nde İmam Muhtar Geleneği!
Bölgesel

Toygar Mahallesi'nde İmam Muhtar Geleneği!

Nazilli'nin 230 seçmeni bulunan kırsal Toygar Mahallesi'nde 31 yıl imamlık görevini yürüten 54 yaşındaki Mehmet Öztürk, emekli olmasının ardından yerel seçimlere muhtar adayı olarak girdi. Dedesinin izinden gittiğini söyleyen imam Öztürk, mevcut muhtara karşı seçimleri kazanarak şimdi de muhtar oldu.

Muhtarlar Erdemit'te toplandı
Yaşam

Muhtarlar Erdemit'te toplandı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Edremit ilçesinde muhtarlar ile bir araya geldi. Balıkesir Valisi Ustaoğlu “Bizi önümüzdeki dönemde bekleyen en önemli risklerden birisi de orman yangınları” diyerek muhtarları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Orhaneli Muhtarlar Derneği’nde Yeni Başkan Belli Oldu
Yaşam

Orhaneli Muhtarlar Derneği’nde Yeni Başkan Belli Oldu

Orhaneli Muhtarlar Derneği Başkanlık seçiminde yeni başkan Serkan Can oldu.

Mersin Toroslar'da Muhtarlar Buluştu
Bölgesel

Mersin Toroslar'da Muhtarlar Buluştu

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 1 Nisan’dan sonra belediyeyi standart belediyecilik hizmetlerinin dışında yerelde demokrasiyi oluşturabilecek bir yönetimle devraldıklarını belirterek, "Yerel demokrasinin inşa edileceği, muhtarların 24 saat belediye hizmetlerinin içerisinde olacağı, fikrini söylediği bir mekanizmayı kurmak bizim temel hedefimiz" dedi.