Burdur / Bucak

Bucak’ta Su Sıkıntısı Yaşamamak İçin Yeni Bir Sondaj Daha!

Bucak Belediyesi, ilçedeki içme suyunda yaşanan su sıkıntılarını önlemek amacıyla sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında geçen hafta Alkaya köyündeki sondaj çalışmasının ardından şimdi de Barbaros Mahallesi'nde sondaj çalışması yapılıyor. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan …

Bucak’ta Su Sıkıntısı Yaşamamak İçin Yeni Bir Sondaj Daha!

Bucak Belediyesi, ilçedeki içme suyunda yaşanan su sıkıntılarını önlemek amacıyla sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında geçen hafta Alkaya köyündeki sondaj çalışmasının ardından şimdi de Barbaros Mahallesi’nde sondaj çalışması yapılıyor.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin beraberinde Başkan Yardımcısı Ferruh Kanık ile birlikte Barbaros Mahallesi’nde yapılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek basın mensuplarına içme suyu konusunda bilgiler verdi.

Başkan Vekili Sezgin, Bucak ilçesinin içme suyunun yer altı sondajlarından karşılandığını belirterek, “Şu ana kadar 27 sondajımız mevcut.İlçemizin su tüketimi yaz aylarında 180 litre, kış aylarında ise 130 litreye kadar düşüyor. Son birkaç yıldır kuraklıktan dolayı, kış mevsiminde yeterli yağışın olmamasından dolayı yeraltı suları kaynaklarında ciddi anlamda çekilmeler oldu. 60 metrede alınan su şimdi 120 metrede alınıyor. Çalışmalarımız sonunda bulunan 37 litre su, bizi yaz aylarında rahatlattı. Ancak güz mevsiminde yeterli yağış olmamasından dolayı bu çekilmeler devam ediyor. Bunun için de yeni su kaynakları için sondajlar salarak su arama çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 15 lt’lik su kaynağı bulduk. Su şebekesine ilave ettik. İhtiyacımız olan su rezervinin üçte birini karşılamış olduk. Çalışmalarından dolayı belediye ekiplerimizi tebrik ediyorum, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi

Başkan Vekili Yalçın Sezgin, içme suyu sıkıntısının giderilmesi için kalıcı çözümler aradıklarını ifade ederek, “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerle de kalıcı çözümler arayışındayız. Göreve geldiğimiz günden beri de bu kalıcı çözümler üzerine ısrarla çalışıyoruz. Bölge müdürlüğümüz nezdinde girişimlerimiz var, genel müdürlüğümüz nezdinde yazışmalarımız var. İnşallah oralardan ileriye dönük çözümler alırız. Ama biz bugün için ilçemizin su ihtiyacını sondajlardan karşılamak durumdayız. Belediyemiz vatandaşımızın su ihtiyacını gidermek için çalışmakta. Suyun çok önemli olmasından dolayı ve yağışların az olmasından dolayı şu hususa dikkat etmemiz lazım. İsraftan, tasarruftan bahsedilir ya, Biz de vatandaşımızdan suyun, tasarruf edilmesini, israf edilmemesini istiyoruz. Biz 3-4 yıldız suya zam yapmadık. Suya zam yapılmamasından dolayı vatandaşımızdan ucuz olan suyu tasarruflu kullanmasını istiyoruz. Vatandaşımızın musluğundan su aksın istiyoruz. Duamız bu yılın bol yağışlı geçmesi.”diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Korkuteli İlçesinde Yaşanan Su sıkıntısının  Sebebini  CHP İlçe Başkanı açıkladı
Bölgesel

Korkuteli İlçesinde Yaşanan Su sıkıntısının Sebebini CHP İlçe Başkanı açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, 3 gündür ilçede yaşanan su kesintilerinin sebepleri hakkında açıklamada bulunarak, arızaların giderildiğini ifade etti.

Uzmanlar uyarıyor önümüzdeki 20 -30 yıl çok kritik
Yaşam

Uzmanlar uyarıyor önümüzdeki 20 -30 yıl çok kritik

Önümüzdeki 20-30 yılda 'su kıtlığı' yaşayan bir ülke olmamız bekleniyor. Devamı haberimizde...

Bu projeyle kuraklıkta sıkıntı yaşanmayacak
Bölgesel

Bu projeyle kuraklıkta sıkıntı yaşanmayacak

Burdur Gölhisar'da Yapraklı Barajı'nda başlayacak kapalı sistem sulama projesi, tarım için devrim niteliğinde olacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte verim artacak ve su sıkıntısı yaşanmayacak.

Burdur’da kontrolden çıkan otomobil refüje düştü: 2 yaralı
Bölgesel

Burdur’da kontrolden çıkan otomobil refüje düştü: 2 yaralı

Burdur-Fethiye karayolunda seyir halinde olan otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüje düştü, otomobil sürücüsü ve eşi hafif şekilde yaralandı.

Burdur Dışı Sevkler Son Buluyor! Burdur'da Anjiyo Merkezi Hizmete Başladı
Bölgesel

Burdur Dışı Sevkler Son Buluyor! Burdur'da Anjiyo Merkezi Hizmete Başladı

Burdur Devlet Hastanesi'nde bugün itibarıyla hasta kabulüne başlayan Anjiyo Merkezi ile kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli bir adım atıldı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da Geleceğin Kodlayıcıları Yetişiyor! Üretken Öğrencilerle Buluşma!
Bölgesel

Burdur'da Geleceğin Kodlayıcıları Yetişiyor! Üretken Öğrencilerle Buluşma!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur'da "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor Projesi" kapsamında yazılım ve kodlama yapan öğrencilerle buluştu.