Burdur / Burdur

BURASI BURDUR BURADA İŞ VAR

Vali Hasan Şıldak

BURASI BURDUR BURADA İŞ VAR

Vali Hasan Şıldak “BİLGİLENDERME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR HEDEF 4000 YENİ İSTİHDAM”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Şubat 2019 tarihinde başlatılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından desteklenen “BURASI TÜRKİYE BURADA İŞ VAR” sloganıyla açıklanan yeni istihdam seferberliği kapsamında, İlimizde yürütülen bilgilendirme çalışmalarına kapsamlı bir şekilde devam ediliyor. “BURASI BURDUR BURADA İŞ VAR” sloganıyla ilimizde yürütülen çalışmalar kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Çalışma ve İş Kurumu tarafından Odalar ile Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulları, üye işverenler ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine yönelik SGK prim teşvikleri ve İş-Kur programları hakkında bilgilendirme faaliyetleri sürüyor. 11.04.2019 tarihinde Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda kampanya kapsamında yürütülen çalışmalar ve bunların sonuçları değerlendirilmiş, devam eden süreçte gerçekleştirilecek çalışmalar planlanmıştır. Toplantıda yürütülen çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi alan Vali Hasan Şıldak; Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan İstihdam Seferberliğine İlimizden yoğun destek ve katılım beklediklerini ifade ederek, kuruluş ve işletmelerin elverişli teşviklerden faydalanma konusunda rasyonel hareket etmelerini önererek, İlimiz için belirlenen 4000 yeni istihdam hedefine Burdur’dan güçlü bir şekilde destek verileceğine inandığını ifade etti.

İstihdam Seferberliği Kapsamında İlimizde Yürütülen Toplantı ve Çalışmalar.  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın Nurettin NEBATİ’nin katılımıyla oda başkanları, üye işverenler ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik iki ayrı toplantı yapılarak istihdam teşvikleri ile ilgili bilgilendirme sunumları yapılmıştır.  İstihdam seferberliği kapsamında İlimizde yapılacak çalışmaları belirlemek amacıyla Vali Hasan Şıldak başkanlığında, Burdur ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Esnaf Odaları Birliği başkanları ile ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla istişare toplantısı yapılmıştır. Ayrıca yapılan çalışmalar ve İlimizden en az 4000 ilave istihdam hedefi içeren basın bildirisinin açıklandığı basın toplantısı düzenlenerek istihdam teşvikleri hakkında Burdur basını bilgilendirilmiştir.  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından SGK Prim Teşvikleri ve İŞKUR programları hakkında;

– Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerine ve üye işverenlere,

– Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine,

– Bucak Ticaret ve Sanayi Odası ile Bucak Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerine ve üye işverenlere,

– Bucak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine,

– Burdur Esnaf Odaları Birliği ile Bağlı Odaların yönetimlerine,

Bilgilendirme sunumlar yapılmıştır.  Devam eden bilgilendirme çalışmaları sürecinde oda başkanları SGK ve İş-Kur yöneticileri tarafından ziyaret edilmiş, bu kapsamda 126 iş yerine yeni başlayan ve devam eden istihdam teşvikleri ve İŞKUR programları hakkında bilgilendirme ziyaretleri yapılmıştır.  İş-Kur İş ve Meslek Danışmanları tarafından 1.100 işyerine istihdam teşvikleri ve programları hakkında bilgilendirme ziyaretinde bulunulmuş, broşür ve doküman dağıtılmıştır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta otomobile ile motosiklet kazası
Bölgesel

Bucak'ta otomobile ile motosiklet kazası

Bucak ilçesi Cami mahallesinde meydana gelen trafik kazasında araç ve motosiklet çarpıştı. Kazada iki kişi hafif yaralandı. Detaylar haberimizde.

Bucak'ta kaza bisikletli ile yaya çarpıştı
3. Sayfa

Bucak'ta kaza bisikletli ile yaya çarpıştı

Bucak’ta da bisikletin yayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada yaya yaralan

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel Yönetim

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı
Bölgesel

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş artan sıcaklık ve içme suyunun azalmasıyla ilgili Bucaklı vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bucak'ta motosiklet kazası 2 kişi yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta motosiklet kazası 2 kişi yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Burdur'da trafik kazası 1kişi yaralandı
3. Sayfa

Burdur'da trafik kazası 1kişi yaralandı

Burdur'un Bağlar mahallesinde otomobil ve motosikletin karıştığı trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı.