Burdur

Burdur'da şehir içi halk otobüslerinde 65 yaş kararı verildi

22 Temmuz Cumartesi günü Makü Lavanta Tepesi Oteli Teras Restaurant'ta gerçekleşen toplantı sonrasında basın açıklaması gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde...

Burdur'da şehir içi halk otobüslerinde 65 yaş kararı verildi

S.Ş. Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi, 22 Temmuz 2023 Cumartesi günü, MAKÜ Lavanta Tepesi Oteli Teras Restaurant’ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç yaptığı basın açıklamasında: ‘Kooperatifimiz 1993 yılında minibüs kooperatifi olarak kurulmuş 1996 yılında rahmetli belediye başkanım Av. Armağan İlci 1995 yılı için yıllık belediyenin ulaşımın büyük zarar etmesi nedeni ile bizlere devrederek Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak günümüze kadar gelmiştir.

Kooperatifimizin ilkesi ekonomik, konforlu ve güvenli ulaşımı sunmaktır. Hepimizin de bildiği üzere dünyada yaşanan PANDEMI ve 11 ilimizde yaşanan deprem felaketleri nedeni ile 81 ilde toplu taşıma tam sağlıklı halde yürütülmekte zorlanılmaktadır. Ayrıca bu sıkıntının en büyük nedeni girdi maliyetlerindeki artışlar ve ücretsiz biniş sayılarındaki artışlardır, son yaşanan ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile gerekli tutarın 20,00 TL gibi bir tutar olduğunda ancak giderlerimiz ve taşıma maliyetimizi karşılandığı görülmüştür. Burdur ili olarak ücretini ödeyen vatandaşa daha fazla biniş ücreti ödememesi adına akaryakıtta fiyat artışlarının döviz kuruna bağlı olarak sürekli olacağı düşünüldüğünde sürdürülebilirlik için çözüm olarak gelirimizi artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar İstemek olmadığını, toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zamda toplu taşımayı ücretsiz kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımadığını sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bırakıldığından. 17.07.2023 tarihinde üyelerimizin tamamının onayını alarak 01.08.2023 tarihinden itibaren sosyal yardımlaşmadan gelir desteği almayan 65 yaş vatandaşlar ile % 70 altı hastalık nedeni ile engelli raporlulardan ücret alacağımızı duyurduk. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak BURDUR ilinde yaşayan insanlarımızın toplu taşıma mağduru olmamaları ve diledikleri güzergâhta kısa sürelerde gelen otobüslerimizle gidecekleri yere uygun fiyatla ve güvenli bir şekilde gidebilmeleri önceliğimizdir.

Bu çağrımıza tüm ülke genelindeki Özel Halk Otobüsleri esnafımız almış olduğumuz radikal karara destek vermiş TÖHOB başkanımız Ercan SOYDAŞ 19.07.2023 tarihinde Ankara'da 28.100 özek halk otobüsleri temsilcilerini çağırmış toplantı düzenlemiş ve tüm illerde eş zamanlı yapılması tarih olarak 15.10.2023 gününe kadar hükümetimiz sosyal yardım alan 65 yaş ve % 70 üzeri engelli olması şartı ile Şehit Gazi ve yakınları, Emniyet Müdürlüğü personel ayrı tutularak diğer ücretsizleri kaldırmaması durumunda ve ya vermiş olduğu desteğin ücretini ödeyen vatandaşlarımıza fatura edilmeyeceği düzeye çıkarılmaması durumunda 81 ilde ücretsiz binişlerin kaldırılacağını duyurmuştur.

Bizlerde bugün yapmış olduğumuz toplantı öncesi 28.100 üyesi bulunan Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliğimizin kararının çoğunluğa uyarak hareket etmeye karar verdik.’ denildi.

Hatice Nesibe Solak-Melisa Adınısever Çağdaş Burdur

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 8
    BEĞENMEDİM
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

Ali Doğan

9 ay önce / 26.07.2023

Yerinde tesbit

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor
Bölgesel

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor

Antalya'da yarın yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Başkan Ünal: “Söylentiler Asılsız, İçme Suyunda Sorun Yok!”
Bölgesel

Başkan Ünal: “Söylentiler Asılsız, İçme Suyunda Sorun Yok!”

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, basın toplantısı düzenleyerek ilçede içme suyundan zehirlenme iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

KORKUTELİ AK PARTİ YENİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ
Yerel Yönetim

KORKUTELİ AK PARTİ YENİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Moğol, bugün parti binasında bir basın toplantısı yaparak, oluşturulan yeni ilçe yönetiminde yer alan isimleri açıkladı.

BBP Bucak Belediye Başkan Adayı Belli Oldu
Bölgesel

BBP Bucak Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bucak İlçe Başkanı Abdurrahman Sarı, düzenlenen basın toplantısında partisinin Bucak Belediye Başkan adayını açıkladı. Başkan Abdurrahman Sarı yaptığı açıklamada

Yeni Atanan Ak Parti Bucak İlçe Başkanı, Basın Toplantısı Düzenledi
Yerel Yönetim

Yeni Atanan Ak Parti Bucak İlçe Başkanı, Basın Toplantısı Düzenledi

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Ak Parti Bucak İlçe Başkanı olarak atanan Serdar Besler, dün akşam saatlerinde basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Bucak İlçe Teşkilat Binası’nda gerçekleştirilen ve NNC TV’den canlı yayınlanan toplantıda partililere kendini tanıtan yeni başkan Besler, yaşanan süreci açıkladı.

Rektör Korkmaz,MAKÜ’nün 2018 Yılını Değerlendirdi
Bölgesel

Rektör Korkmaz,MAKÜ’nün 2018 Yılını Değerlendirdi

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ hem 2018 yılı Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülüne layık görülen MAKÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet ÇİÇEK’in elde ettiği başarıyı paylaşmak hem de 2018 yılı değerlendirmesi yapmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi