Burdur

Burdur Gölü kurumasın, Burdur Gölü çöl olmasın

Burdur Gölü kurumasın, Burdur Gölü çöl olmasın Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün boyunca kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirileceği Burdur Gölü Festivali, kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi ile başladı.

Burdur Gölü kurumasın, Burdur Gölü çöl olmasın

Burdur Gölü kurumasın, Burdur Gölü çöl olmasın

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün boyunca kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirileceği Burdur Gölü Festivali, kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi ile başladı. Burdur Göl Festivali kapsamında Yeşilova ilçesi Akçaköy doğumlu Ünlü Şarkıcı Umut Kaya sahne aldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Gül Oğuzkan, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, CHP İl Yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ercengiz, beraberindeki topluluk ile beraber, Belediye bandosu eşliğinde halkı selamlayarak, Özgürlük ve Demokrasi Meydanına yürüdü.

Burdur Gölü, Burdur’un var olma sebebi olan en büyük doğal kaynağımızdır

Kortej yürüyüşünün tamamlanmasının ardından Burdur Gölü Festivalinin açılış seremonisi gerçekleştirildi. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Ercengiz, Burdur Gölüne dikkat çekti. Burdur Gölü için tüm paydaş ve bileşenlerin kol kola girip, göl için adımlar atması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “6 yıl önce ‘Göl Yoksa Burdur Yok’ diyerek başlamıştık çünkü Burdurlunun ortak derdi olan, Burdurlunun kaygısı olan Burdur Gölünün çekilmesine dikkat çekmek istemiştik. O günlerde başlattığımız festival hareketini bugün, bu yıl 6’ıncı düzenliyoruz. Burdur Gölü, Burdur’un var olduğu günden beri belki de Burdur’un var olma sebebi olan en büyük doğal kaynağımızdır çünkü insanlar medeniyetleri su kenarlarına kurar, suyun olduğu yerde hayat vardır. Su varsa, hayat devam eder çünkü su yoksa toprakta yoktur, tarım da yoktur, onun için Burdur Gölü’nü kaybetmemeliyiz dedik. O günden bu yana sesimizi duyurabilmek için gücümüzün yettiği ölçüde her platformda gayretimizi gösterdik. Bugün 857 kodundan, 839 koduna düşmüş Burdur Gölü artık ben gidiyorum diyor, buna bir önlem almak zorundayız. Burdur Gölü için bütün paydaşların, bütün bileşenlerin bir araya gelip kol kola girip, bizden sonraki nesillere bırakmak zorunda olduğumuz bu göl için, bir şeyler yapmamız gerek. Onun için biz yerel yönetim olarak, belediye olarak, Burdur Gölü’nün çığlığını duyurabilmek için, her platformda Burdur Gölü’nün sesini duyurabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur Gölü kurumasın, Burdur Gölü çöl olmasın” açıklamalarında bulundu.

Burdur Göl Festivali kapsamında Yeşilova ilçesi Akçaköy doğumlu Ünlü Şarkıcı Umut Kaya sahne aldı. Başkan Ercengiz, konser öncesi Şarkıcı Umut Kaya’ya anmalığını takdim etti. Burdur Gölünün kurtarılması ve korunması için üzerine düşen ne görev varsa seve seve yapacağını aktaran Ünlü Şarkıcı Umut Kaya, gece boyunca söylediği şarkılarla gençleri eğlendirdi. ‘Mor Yazma’ ve ‘Mevsimler Geçerken’ başta olmak üzere sevilen şarkılarını seslendiren Şarkıcı Umut Kaya, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Konsere katılan vatandaşlar, sevilen şarkıları hep bir ağızdan söyleyerek, doyunca eğlendi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Askeri Helikopter'den Burdur Gölü'ne Acil İniş!
3. Sayfa

Askeri Helikopter'den Burdur Gölü'ne Acil İniş!

Isparta’dan havalanan Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter, yağ kaçağı nedeniyle Burdur Gölü kenarına acil iniş yaptı. İniş sırasında helikopterde bulunan 5 mürettebattan yaralanan olmazken helikopterin bulunduğu yerden tahliye çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Muhteşem manzarasıyla içleri rahatlatıyor! Kuraklık doğal parkur hazırlıyor
Bölgesel

Muhteşem manzarasıyla içleri rahatlatıyor! Kuraklık doğal parkur hazırlıyor

Kuraklık nedeniyle çekilen Burdur Gölü arazisi ekstrem sporcuları bir araya getirerek doğal parkur hazırlıyor. Burdurlu enduro, off-road ve yamaç paraşütü sevdalıları, hafta içi yaşadıkları iş stresini muhteşem manzarasıyla içlerini rahatlatan Burdur Gölü kenarında atıyorlar.

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor
Bölgesel

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor

Burdur Gölü, son 30 yılda kapasitesinin %30'unu kaybetmiş durumda. Bu durum, gölün seviyesinin önemli ölçüde düşmesine ve birçok olumsuz sonuca yol açıyor. Detaylar, video ve fotoğraflar haberimizde...

Bir zamanlar büyülüyordu! Şimdi ise can çekişiyor
Bölgesel

Bir zamanlar büyülüyordu! Şimdi ise can çekişiyor

Burdur Gölü, iklim değişikliği, yanlış tarım uygulamaları ve kaçak sondajlar nedeniyle giderek kuruyor. 1971 yılındaki en yüksek su seviyesinin neredeyse yarısını kaybeden göl, yerli halkın büyükbaş hayvancılığa yönelmesi ve su tüketen tarım faaliyetleri ile daha da tehlikede. Detaylar haberimizde...

Yapay zeka ile hazırlandı! Burdur Gölü büyük beğeni topladı
Bölgesel

Yapay zeka ile hazırlandı! Burdur Gölü büyük beğeni topladı

Bir sosyal medya kullanıcısı, yapay zekayı kullanarak Türkiye'nin 81 ilini çizgi film posterine dönüştürdü. Burdur afişi de beğeni toplayan projelerden biri oldu.

Burdur Gölü'nün kurtarılması için ne yapılmalı?
Bölgesel

Burdur Gölü'nün kurtarılması için ne yapılmalı?

Burdur Gölü, son 50 yılda yaklaşık yüzde 50'sini kaybetmiş durumda. Gölün kurtarılması için yapılması gereken çalışmalar şu şekilde sıralanabilir. İşte detaylar...