Burdur

Burdur İl Gelişim Planı Gelişim Stratejileri Çalıştayı” yapıldı.

MAKÜ’de Burdur İl Gelişim Planı Gelişim Stratejileri Çalıştayı Gerçekleştirildi Burdur Valiliği öncülüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde “Burdur İl Gelişim Planı Gelişim Stratejileri Çalıştayı” yapıldı. MAKÜ Avşarhan’da gerçekleştirilen çalıştaya Vali Hasan …

Burdur İl Gelişim Planı Gelişim Stratejileri Çalıştayı” yapıldı.

MAKÜ’de Burdur İl Gelişim Planı Gelişim Stratejileri Çalıştayı Gerçekleştirildi

Burdur Valiliği öncülüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde “Burdur İl Gelişim Planı Gelişim Stratejileri Çalıştayı” yapıldı.

MAKÜ Avşarhan’da gerçekleştirilen çalıştaya Vali Hasan ŞILDAK, Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ başta olmak üzere meslek odaları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Murat ALPASLAN yaptı. İl gelişim planı hazırlarken kendilerini çok anlamlı hissettiklerini vurgulayarak sözlerine başlayan ALPASLAN, “Burdur İl Gelişim Planı hazırlanırken kendimizi çok anlamlı hissettik çünkü bölgesel kalkınma odaklı üniversite olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Burdur Gelişim Merkezi olarak yaptığımız en anlamlı ve en somut iş bizim için buydu. Sahada çalışan 24 kişilik uzman akademisyen grubumuza çok teşekkür ediyorum. Planın içeriğinden kısaca bahsedecek olursak, 13 başlıkla yola çıktık. İl gelişim raporu içerisinde 13 tema raporumuz olacak. Bu temalarda hocalarımız her bir alanla ilgili mevcut durum üzerinden güçlü ve zayıf yönlerimizi, fırsatları ve önlenmesi gerekenleri değerlendirdiler. Bu değerlendirmeler sonucunda temel sorunları ele alarak hedefler belirledik ve bu hedeflere ulaşmak amacıyla somut gelişim stratejileri, proje faaliyet önerileri oluşturduk.” şeklinde konuşarak gelişim planı süreci hakkında bilgiler verdi.

İl gelişim planının son çalışması yapmak üzere toplandıklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ ise “Akademisyenlerimizin sahada ilimizin değişik platformlarında yaptığı çalışmalarla kendi akademik birikim ve analizleriyle sundukları planın son şekli bugün oluşacak. Gelişim stratejilerinin asıl amacı gelişim ve kalkınmanın yerel dinamiğinin ortaya koyulmasıdır ve bunun belli aralıklarla güncellenmesi gerekir. Türkiye bu konuda tecrübeli, birikimli ve güçlü. İşte bu noktada yaptığımız il gelişim planı ile hem bölgesel gelişim hem de il gelişiminin çok daha güçlü bir dinamikle ortaya konulması, merkez planlarıyla örtüştürülüp bunların revize edilerek güçlü bir geleceğe yolculuk yapmasını sağlamaktır. Artık kurumlarımız bu gelişim planı çerçevesinde kendi gelişim stratejilerini de bu çalışmaya katmalıdır ancak böyle yaparak ülkenin kalkınması için amacımıza ulaşmış oluruz.” vurgusunu yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana Burdur’un gözbebeği olduğu vurgusunu yapan Milletvekili Bayram ÖZÇELİK ise gerçekleştirilen birçok toplantı sonrası hazırlanan tüm raporların Burdur için hayırlı olmasını diledi ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Burdur İl Gelişim Planı’nın 2017 yılında gelişim sürecindeki temel planına uygun ve Burdur’un özgün değerleri ve sektörleri ile uyumlu bir tema seçimi yapılarak çalışmaların başladığına dikkat çeken Vali Hasan ŞILDAK ise Burdur gelişim odakları içerisinde turizm ve hayvancılık, kültür, doğa ve spor turizmi, tarımsal ve hayvansal üretim ve mermer-makine sanayisi olduğunu belirterek “Gelişim planı temaları içerisinde eğitim, sağlık, çevre ve mekânsal gelişim, teknik altyapı, enerji, nüfus ve demografi gibi ilimizin temel gelişim alanlarının bir çerçevesi oluşturuldu. Bundan sonraki süreç interaktif bir şekilde ilerledi. Çalışmayı farklı kılan katılımcıların ilgili tüm sektörleri kapsamasıdır. İlçelerde de birçok çalışma yapıldı. Bu anlamda çok özel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarda emeği geçen başta rektörümüze ve tüm hocalarımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki aşamasında 13 ayrı masada sektörler bazında çalışmalar devam edecek. Ve bugün bir rapor çıkacak. Öncelikle bu çalışmanın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmanın başka bir önemi de ilimizin güncel fotoğrafını çekmiş olmasıdır. Sadece envanter çalışması değil, mevcut durumu tespit ederek 58 başlık altında 160 proje konusuyla bir teklifte bulunuyor.” diyerek projelerin ülke ve il kalkınmasına olan katkıları hakkında düşüncelerini aktardı.

Konuşmalarının ardından Vali ŞILDAK tarafından il gelişim stratejileri planı ile ilgili katkıda bulunan MAKÜ öğretim üyelerine plaket, Rektör KORKMAZ’a ise anmalık takdim edildi.

Program daha sonra 13 tema hakkında oluşturulan ortak çalışma masalarında oturumların gerçekleştirilmesiyle devam etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ, tarımda dijital teknolojiler çalıştayı gerçekleştirdi
Bölgesel

MAKÜ, tarımda dijital teknolojiler çalıştayı gerçekleştirdi

Dünya ve Türkiye’de stratejik bir odak haline gelen tarım sektöründe dijitalleşmenin önemini ve katkılarını tartışmak ve bu alanda gerçekleştirilebilecek ar-ge çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde “Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı” düzenlendi

MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin Kalitesini YÖKAK da Tescilledi
Bölgesel

MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin Kalitesini YÖKAK da Tescilledi

Yükseköğretimde akreditasyonun giderek artması ile birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de akreditasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak
Bölgesel

TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları fikstürü gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de Atlarla Kutlandı
Bölgesel

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de Atlarla Kutlandı

MAKÜ Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nü otizmli çocuklarla atların buluştuğu bir festivalle kutladı. Etkinlikte otizmli çocuklar at binme ve atlarla etkileşim gibi aktivitelerle keyifli vakit geçirdi.

Burdur'da Badminton Heyecanı! 30 Üniversite Bölgesel Lig'de Mücadele Ediyor
Bölgesel

Burdur'da Badminton Heyecanı! 30 Üniversite Bölgesel Lig'de Mücadele Ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 30 farklı üniversiteden 197 sporcunun katılımıyla Üniversitelerarası Badminton Bölgesel Lig başladı. İlk 4'e giren üniversiteler, Süper Lig'e yükselecek.

Burdur'da Yaşlılara Destek! Öğrenciler Yaşlıların Yaşam Kalitesini Artırıyor
Bölgesel

Burdur'da Yaşlılara Destek! Öğrenciler Yaşlıların Yaşam Kalitesini Artırıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çavdır Meslek Yüksekokulu, yalnız yaşayan yaşlılara yönelik psikososyal destek ve bakım hizmeti sunan örnek bir uygulamaya başladı.