Burdur / Burdur

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” Kapsamında Düzenlenen Yaz Şenliği Coşkusu

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” Kapsamında Düzenlenen Yaz Şenliği Coşkusu“Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” Kapsamında Düzenlenen Yaz Şenliği Coşkusu Valiliğimiz tarafından yürütülen “Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” kapsamında özel çocuklarımız, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız, şehit ve gazi yakınlarımız için “Yaz Şenliği” düzenlendi.

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” Kapsamında Düzenlenen Yaz Şenliği Coşkusu

“Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” Kapsamında Düzenlenen Yaz Şenliği Coşkusu

Valiliğimiz tarafından yürütülen “Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” kapsamında özel çocuklarımız, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız, şehit ve gazi yakınlarımız için “Yaz Şenliği” düzenlendi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında İlimizde Valiliğimiz koordinesinde yürütülen “Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” ile Engelliler, Yaşlılar, Evde Eğitim Hizmeti Alan Çocuklar, Koruma ve Bakım Altında Bulunan Çocuklar, Şehit Yakınları ve Gaziler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Almaya İhtiyacı olan Ailelere yönelik etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen “Yaz Şenliğine” başta Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, olmak üzere Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Karaca, kurum müdürleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, huzurevi sakinleri, Şehit Aileleri, Gaziler, özel çocuklarımız ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Yaz Şenliği etkinliği Vali Hasan Şıldak’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Vali Şıldak’ın konuşmasının ardından şenlik mehteran gösterisi, müzik dinletisi, zeybek gösterisi, geleneksel sokak oyunları gösterileri (mendil kapmaca, çuval yarışı,) spor oyunları gösterisi (penaltı, basketbol, badminton, masa jimnastik) halat çekme yarışı, bisiklet dağıtımı ve birlikte aşalım tüm engelleri marşının söylenmesi ile sona erdi.

Şenliğe katılan bütün aileler ve çocuklar gönüllerince eğlenerek yaz şenliğinin tadını doyasıya çıkardılar. Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak’ta programa katılan bütün aileler ve çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet ettiler.

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi, gönüllülük esası ile toplumun tüm kesimlerine yönelik farkındalık geliştirmeyi, gönüllü çalışmaların ve sosyal sorumlulukların yaygınlaşmasını sağlamayı dolayısıyla toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Projenin hedef kitlesi; Engelliler, Yaşlılar, Evde Eğitim Hizmeti Alan Çocuklar, Koruma ve Bakım Altında Bulunan Çocuklar, Şehit Yakınları ve Gaziler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Almaya İhtiyacı olan Ailelerdir.

Projenin İlimizde etkin bir şekilde uygulanması ve hayata geçirilmesi; Burdur Valiliği koordinatörlüğünde, İlçe Kaymakamlıkları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülmektedir.

Vali Hasan Şıldak, programın başında yaptığı konuşmada; “Bugün burası bir şenliğe, şölene sahne olsun istiyoruz. Bugün için burada protokol kuralları geçerli değil. Herkes serbest olsun, rahat olsun. Çünkü biz hep beraberiz, hep birlikteyiz, burada bulunan tüm insanlarımız toplumumuzun bütün katmanlarını temsil ediyor ve devletimizin en sıcak şekilde kucakladığı herkes burada.

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme projesi dedik. Çünkü en başta Devletimizin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin bir süredir ülkemiz genelinde uygulamasına öncülük etiği “Gönül Elçileri Projesinin” etkili ve kapsamlı şekilde ilimizde yürütülebilmesini amaçlayan bu proje gerçekten amacına ulaştı. Katkı sağlayan bütün kurumlarımıza ve kurum çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bütün çalışmalar ve faaliyetler bir hedefi varsa, bu hedef gerçekten önemseniyorsa, hedefe sıkı bir şekilde sarılınıyorsa ve samimiyet varsa o hedefe ulaşılıyor ve başarı yakalanıyor. Tabi bütün amaçlarımıza ulaştığımızı söyleyemeyiz, ama çok güzel çalışmalar oldu.

Bu projenin bileşenlerini oluşturan altı başlık altında yürüttüğümüz çok güzel etkinlikler ve faaliyetler oldu. Bizi en güzel ve en mutlu eden husus ise yaşlı ve tecrübeli insanlarımızın ailelerimizin gözlerinde gördüğümüz sevinç pırıltısı ve bir elin onlara uzanıyor oluşundaki mutluluk anı bize her türlü yorgunluk ve sıkıntıyı unutturuyor. Bugün burada özel çocuklarımız var. Birtakım engellerinden dolayı hayatı doya doya yaşayamayan ama, bir şekilde yaşamak isteyen, içlerinde, duygularında, düşüncelerinde heyecan ve coşku olan gençlerimiz, çocuklarımız var. Onları her türlü meşakkatine katlanan fedakâr anneleri babaları var. Yaşlılarımız var. Evde eğitim hizmeti alan çocuklarımız ve aileleri var. Koruma ve bakım altına alınma ihtiyacı olan ve devletin şefkatli eli ile sahiplenilmiş çocuklarımız var. Aziz şehitlerimizin değerli hatırası aileleri var. Gazilerimiz ve aileleri var. Bütün bu insanlarımız ve bütün okullarımızdan gelen öğrenci gurupları ile, bizlerle, sizlerle bugün burada bütünleşiyor. Devletimiz izlediği uygulamalar, yaptığı faaliyetlerle gerçekten sosyal devlet olmanın tam hakkını vermektedir.

Bugün baktığımız zaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar yine Milli Eğitim Bakanlığının çalışmaları, Sağlık Bakanlığının çalışmaları İllere, İlçelere, bütün kılcal damarlara kadar nüfus etmiş olan bu çalışmalar, Valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız uhdesindeki titiz uygulamalarla birebir insanlarımıza ulaşıyor. Yine Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Vakıflarımız bu insanlarımızı her daim kucaklıyor. Onların üzerine titriyor.

Bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Projemizin içinde böyle bir şenlik tertiplemek vardı. Yağmursuz bir günü seçebilmek içinde kılı kırk yardık. Saatini bile son anda belirledik. Bereketli bir aydayız. Allah daha da arttırsın.

Toplumumuz hep alanda birlik ve bütünlük içinde oldukça Cumhuriyetimizin değerlerine, Milli ve manevi değerlerimize, birbirimize sahip çıktıkça ayakta kalmaya, daha bir güçlü Türkiye için emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Burada buluna bu kesimler, bizlerce desteklenmeye devam ettikçe, biz onları kucakladıkça onlardan güç almaya devam edeceğiz. Devlet olarak çok daha güçlü ayakta kalacağız. Şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun. Bol eğlenceli olsun diliyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi Hedeflerine Ulaşıyor
Etkinlik

Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi Hedeflerine Ulaşıyor

Valiliğimiz tarafından İlimiz genelinde uygulanmakta olan Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında Aralık ayında proje paydaşları olan İlçe Kaymakamlıkları,Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Müftülük tarafından 145 adet etkinlik düzenlenmiş olup, 3 bin 754 kişi bu etkinliklerden yararlanmıştır.

Özel Çocuklarımızdan Çok Özel Şenlik
Etkinlik

Özel Çocuklarımızdan Çok Özel Şenlik

Burdur Valiliği öncülüğünde Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi Kapsamında düzenlenen “Yaz Şenliği” için Burdur Valisi Hasan Şıldak tüm Burdurluları bu etkinliğe davet etti.

Engelsiz Gönüller Yaz Şenliği’nde finale gelindi
Bölgesel

Engelsiz Gönüller Yaz Şenliği’nde finale gelindi

Keçiören'de Konserle biten o şenlik işte detaylar...

Yazın Beklenen sahneleri
Bölgesel

Yazın Beklenen sahneleri

Sıcaktan bunalan çocuklar yalakta serinledi Haber detayı..

ABB'de yaz etkinlikleri hız kesmeden sürüyor
Etkinlik

ABB'de yaz etkinlikleri hız kesmeden sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası “Müzik Şehrin Kalbinde” konserlerine devam ediyor.

Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız
Bölgesel

Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız

Diyanet Birlik-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ' Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız ' ifadelerine yer verildi. İşte detaylar...