Burdur

Burdur Valisi Öksüz: Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir

Burdur Valisi Türker Öksüz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazilerin vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu belirtti.

Burdur Valisi Öksüz: Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir

BURDUR VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ'ÜN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Burdur Valisi Türker Öksüz, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" ünvanının verilişinin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin sönmeyen meşalesi Kahraman Gazilerimizin Şeref Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün, Kahraman Gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Biz ana ve babaların ellerine kına yakarak asker ocağına uğurladığı evlatlarına "ya şehit ol ya gazi" diye öğütte bulunduğu, şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız.

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna göğsünü siper ederek şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış ve bunun nişanını gururla taşıyan kahramanlarımız hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecek ve unutulmayacaktır.

Bugün bizlere düşen; gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermemek, bu uğurda, üstün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam etmektir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Gazilik mertebesiyle şereflenmiş tüm gazilerimizin 'Gaziler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatta olan Gazilerimize aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Türker Öksüz'den  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını  mesajı
Bölgesel

Vali Türker Öksüz'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını mesajı

Burdur Valisi Türker Öksüz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gençlere hitap ederek kutladı... İşte Detaylar...

Vali Öksüz Jersey Irkı Büyükbaş Hayvan Çiftliğini İncelemede Bulundu
Bölgesel

Vali Öksüz Jersey Irkı Büyükbaş Hayvan Çiftliğini İncelemede Bulundu

Burdur Valisi Türker Öksüz, merkeze bağlı Yazıköy Köyünde Jersey ırkı büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Güngör Ailesine ait işletmede incelemede bulundu.

Burdur'da ekoturizm anlamında yeni bir nokta
Bölgesel

Burdur'da ekoturizm anlamında yeni bir nokta

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut ile birlikte "Gül Yolu Projesi" tanıtım programına katıldılar.

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!
Spor

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftası'nı kutlayan milli sporcular, Burdur Valisi Türker Öksüz'ü ziyaret etti.

Orman Bölge Müdürü Ataş'tan, Vali Öksüz'e Veda Ziyareti
Bölgesel

Orman Bölge Müdürü Ataş'tan, Vali Öksüz'e Veda Ziyareti

Isparta Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Vali Türker Öksüz'e veda ziyaretinde bulundu. Vali Öksüz, Ataş'ın yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlamaktayız.