Tekirdağ / Çerkezköy

Çerkezköy TSO Başkan Çetin: “Bölgemizde işçi açığı var“

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ’ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren binin üzerinde firmanın istihdam edecek işçi arayışında bulunduğunu ifade ederek, "Giderek artan işçi açığı nedeniyle üretimde sıkıntılar yaşanabilecektir. Devamı haberimizde...

Çerkezköy TSO Başkan Çetin: “Bölgemizde işçi açığı var“

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ’ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren binin üzerinde firmanın istihdam edecek işçi arayışında bulunduğunu ifade ederek, "Giderek artan işçi açığı nedeniyle üretimde sıkıntılar yaşanabilecektir. Şu anda çok fazla mavi yaka, gri yaka ve beyaz yakaya ihtiyaç var" dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Çetin, oda üyelerini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde firmaların sorunlarını dinleyen Çetin, en büyük sorunlardan birinin de işçi açığı olduğunu belirtti.



İnsan kıymetleri ofisi kuruldu


Çerkezköy ilçesinin Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biri olduğunu ifade eden Çetin, “Çerkezköy 4 OSB’si ile yeni kurulan özel ihtisas bölgesi ile ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Vergi dilimine göre en çok vergi veren şehirler arasında Tekirdağ 6’ncı sıradadır. Bunun da büyük bölümü bölgemiz tarafından karşılanmaktadır. Üretim devam ediyor, artarak devam ediyor. Türkiye’nin en çok büyüyen şehirlerinden biri Çerkezköy, diğeri Kapaklı’dır. Yıllık büyüme oranı yüzde 5’tir. İnsan kaynaklarının mutlaka ve mutlaka bölgemizde ikamet etmesi gerekmektedir. Giderek artan işçi açığı nedeniyle üretimde sıkıntılar yaşanabilecektir. Şu anda çok fazla mavi yaka, gri yaka ve beyaz yakaya ihtiyaç var. Bunları karşılamak için yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak insan kıymetleri ofisimizi kurduk. Hangi fabrikanın, hangi üreticiye ihtiyaç duyduğunu belirlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Meslek liseleri ile iş birliği içerisindeyiz. İşçi açığını kapatmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.



“Doluluk oranı yüzde 97’lere ulaştı”


Sanayi yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Çetin, “Çerkezköy, hem yurt içi hem de yurt dışından çok fazla yatırım almaktadır. Doluluk oranı hemen hemen yüzde 97’lere, 98’lere ulaşmış bulunmaktadır. Diğer sanayi yerlerimizde de doluluk oranların yüzde 60’lara ulaşmaktadır. Bu da artarak devam etmektedir” dedi. İHA 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'un Geçmişi Kent Belleği Müzesi'nde Canlanıyor! Kapılarını Ziyaretçilere Açtı!
Bölgesel

Burdur'un Geçmişi Kent Belleği Müzesi'nde Canlanıyor! Kapılarını Ziyaretçilere Açtı!

Burdur Belediyesi, Piribaşlar Konağı'nı restore ederek Kent Belleği Müzesi'ne dönüştürdü. Müzede Milli Mücadele, Burdur Yemek Kültürü, Edebiyat ve Folklor gibi birçok bölüm yer alıyor.

Tarihi eser kaçakçılarına darbe
3. Sayfa

Tarihi eser kaçakçılarına darbe

Eskişehir’de tarihi eser bulmak üzere kaçak kazı yapan 4 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yapılarak yakalandı.

 Kağıthane Belediyesi çevre için adım atıyor.
Bölgesel

Kağıthane Belediyesi çevre için adım atıyor.

Kağıthane Belediyesi Hasbahçe mesire alanında yer alan mevcut mangal ünitelerinin yerini yangın riski taşımayan doğalgazlı mangal üniteleriyle değiştiriyor.

İstamed: Medikal işletmeler ve çalışanları gününde destek talep ediyor.
Bölgesel

İstamed: Medikal işletmeler ve çalışanları gününde destek talep ediyor.

Tıbbi cihaz ve malzemelerin önemi her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor. Medikal sektöründe çalışanlar 20 Mayıs Medikal İşletmeler ve Çalışanları gününde yaptıkları basın açıklamasında kendilerine verilen desteğin artırılmasını talep etti.

Aksaray'da hatalı park edilen araç olay yarattı
3. Sayfa

Aksaray'da hatalı park edilen araç olay yarattı

Aksaray’da aracını hatalı park eden sürücü, aracın kaldırılması için kendisini uyaran trafik polisinin üzerine araç sürüp sonra da bağırarak araç camına vurdu. Yanındaki yolcu da polise bağırırken polis memuru 2 şahıstan da şikayetçi oldu.

Niğde'de Müzeler Günü'nde Karakalem Sergisi
Bölgesel

Niğde'de Müzeler Günü'nde Karakalem Sergisi

20-24 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Müzeler Günü nedeniyle Niğde’de resim sergisi açıldı.