Burdur

Ceviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördü

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz ile Bucak Belediyesi Emrullah Ünal, Burdur'un ceviz ezmesi ve Bucak'ın salebini TBMM'de tanıttı.

Ceviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördü

Burdur ve Bucak'ın lezzetleri TBMM'de tanıtıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile Bucak Belediyesi Emrullah Ünal, Burdur'un "ceviz ezmesi" ve Bucak'ın "salep"ini, 2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri sırasında TBMM'de tanıttı.

Oğuz, yaptığı açıklamada, "Burdur'umuzun 'Ceviz Ezmesi'ni ve Bucak'ımızın 'Salep'ini Gazi Meclisimizde; Milletvekilimiz Adem Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanımız Murat AKbıyık, Ardahan İl Koordinatörümüz Volkan Mengi, Bucak İlçe Başkanımız Osman Taşkın, Bucak Belediye Başkanımız Emrullah Ünal, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Hasan Yalçın Meçikoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Asım Ertilav, İl Başkan Yardımcılarımız, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte; Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Basınımıza ve Meclis Personellerimize şehrimizin de tanıtımı amacıyla ikramda bulunduk." dedi.

Burdur'un önemli yöresel lezzetlerinden birisi Ceviz Ezmesi

Oğuz, Burdur'un ceviz ezmesinin, yörede yetişen cevizlerin özenle seçilerek ve geleneksel yöntemlerle hazırlandığını belirterek, "Ceviz ezmesi, Burdur'un önemli yöresel lezzetlerinden biridir. Bu eşsiz lezzeti, Gazi Meclisimizdeki misafirlerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduk." ifadelerini kullandı.

Bucak salebi dünyaca ünlü bir lezzet

Bucak salebinin de dünyaca ünlü bir lezzet olduğunu vurgulayan Oğuz, "Bucak salebi, yörede yetişen salep bitkisinin özenle toplanmasıyla elde ediliyor. Bucak salebi, lezzetinin yanı sıra şifalı özellikleriyle de öne çıkıyor. Bu önemli lezzetimizi de TBMM'de tanıtarak, Burdur'un zengin kültürünü ve değerlerini daha geniş bir kitleye ulaştırmak istedik." diye konuştu.

Ceviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördüCeviz ezmesi ve Salep TBMM'de tanıtıldı! Büyük beğeni gördü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    BEĞENDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur ceviz ezmesi tarifi
Bölgesel

Burdur ceviz ezmesi tarifi

Ceviz ezmesi, evde kolayca yapabileceğiniz lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. İşte bu lezzetli atıştırmalığın tarifi...

Elazığ'da Salep Soğanı Toplayan Kişilere Yüklü Ceza
3. Sayfa

Elazığ'da Salep Soğanı Toplayan Kişilere Yüklü Ceza

Elazığ’da son 15 gün içerisinde jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda toplam 130 kilogram salep bitkisine el konuldu. 8 kişiye, 'Biyoçeşitliliği Tahrip Etme’ suçundan 3 milyon 100 bin lira idari para cezası kesildi.

Kavak Salep Üreticileri İçin Hazırlanan Eğitimler ve Festivale Hazırlık
Bölgesel

Kavak Salep Üreticileri İçin Hazırlanan Eğitimler ve Festivale Hazırlık

Samsun'un Kavak ilçesinde üretilen salebin markalaştırılıp, gelecek nesillere ulaştırılması için eğitim programı düzenlendi.

 Salep soğanını izinsiz toplayan 5 şahsa suç üstü
3. Sayfa

Salep soğanını izinsiz toplayan 5 şahsa suç üstü

Endemik bitki türleri arasında yer alan ve doğadan toplanması yasak olan salep soğanını izinsiz toplayan 5 şahıs jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Bucak'ta Gerçek Meyveli Dondurma ve Lezzetli Tatlılar! Coffee Light hizmetinizde
Tanıtım

Bucak'ta Gerçek Meyveli Dondurma ve Lezzetli Tatlılar! Coffee Light hizmetinizde

Coffee Light, Bucak'ta dondurma, tatlı ve kahve keyfi arayanlar için ideal bir mekan. Gerçek meyveli dondurmalarımız, lezzetli pastalarımız ve kahvelerimiz ile unutulmaz bir deneyim yaşayacaksınız.

Bucak'ta Muhtar Adayı Ayhan Özdere'den Vatandaşlara Sıcak Jest
Bölgesel

Bucak'ta Muhtar Adayı Ayhan Özdere'den Vatandaşlara Sıcak Jest

Burdur Bucak'ın Cami Mahallesi Muhtar Adayı Ayhan Özdere, soğuk bir kış gününde mahalle sakinlerine salep ikramında bulundu. Detaylar haberimizde...