"Dünle beraber gitti cancağızım..."

Mevlana’nın şu dizelerine büyük hayranlık duyarım: : “Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

"Dünle beraber gitti cancağızım..."

Mevlana’nın şu dizelerine  büyük hayranlık  duyarım: : “Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi  yeni şeyler söylemek lazım.”

Bu dizeler geleceğe dair projelerimizin ve hayallerimizin olması gerektiğini düne takılıp kalmanın  doğru olmadığını anlatan  çok veciz  sözlerdir.

Geçmişe takılıp kalmak zihnen yaşlılığın ve durağanlığın bir göstergesidir. Geleceğe güvenle bakabilmenin ve dinç kalmanın en etkili yolu  herhalde  geleceğe dair faydalı projeler üreterek onları hayata geçirmektir.

Zaman en değerli varlığımızdır. Dünyanın tamamını verseniz bir saniyesini geri getiremezsiniz. Hatta para ile satın alınamayan çok nadir değerlerden  biri  belki de birincisidir zaman…

Bana göre hayatta yapılması gereken en önemli işlerden biri de zaman yönetimidir.

Bundan dolayı, 2014 yılından beri yapmakta olduğumuz  Gölhisar Belediye Başkanlığı döneminde en önem verdiğimiz işlerden biri de  zaman yönetimi olmuştur.

Bu sayededir ki Gölhisar’da seçim vaadi olarak belirlediğimiz projelerin yüzde doksanını hayata geçirebildik. Rabbimize şükürler  olsun.

Öte yandan büyük Mevlana’nın başlıktaki öğüdüne de her zaman kulak vermek gerekir:

“Dünle beraber gitti cancağızım,

Ne kadar söz varsa düne ait.

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

İşte bu nedenle…

Bizim için Belediye Başkanlığı artık dünde kaldı. Şimdi ilçemiz için,  Belediye Başkanlığından daha önemli projelerimiz var.

İnşallah başarırız.

Neymiş bunlar diyeceksiniz?

Lavantacılık, serada kesme çiçekçilik ve ceviz yetiştiriciliği…

YIL…  

Sadece 57 yıllık ömrüne, dünyanın en önemli işlerini sığdırmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk’ü,  10 Kasım günü minnet ve şükranla bir kere daha  andık.

Bu günkü Ortadoğu’nun halini gördükçe onun kurduğu Cumhuriyet’in ne büyük bir değer olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Onu sevmeyenler elbette vardır. Ama seven, takdir eden ve başardığı işlere hayranlık duyan milyonların  varlığını  inkar etmek mümkün mü?

Ruhun şad olsun büyük lider, büyük komutan ve büyük devrimci!..

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hazreti Mevlana Başiskele’de sema gösterisi ve tasavvuf gecesi  ile anıldı
Etkinlik

Hazreti Mevlana Başiskele’de sema gösterisi ve tasavvuf gecesi ile anıldı

Başiskele Belediyesi, Hazreti Mevlana’nın 750. vefat yıldönümü dolayısıyla sema gösterisi ve tasavvuf gecesi düzenlendi.

Samsun’da “Gerçek Mevlana Celaleddin“ Konferansı düzenlendi
Bölgesel

Samsun’da “Gerçek Mevlana Celaleddin“ Konferansı düzenlendi

Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gençlerle Buluşma Projesi çerçevesinde "Gerçek Mevlana Celaleddin" temalı konferans düzenlendi.

2023 Mevlana Yılı’ etkinliği yoğun ilgi topladı
Etkinlik

2023 Mevlana Yılı’ etkinliği yoğun ilgi topladı

Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Faik Güngör Ortaokulu’nda 2023’ün Mevlana Yılı olarak ilan edilmesi sebebiyle hoşgörü kültürünün yaygınlaşması adına bir etkinlik düzenlendi.

57. Konya Aşıklar Bayramı
Bölgesel

57. Konya Aşıklar Bayramı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl “2023 Mevlana Yılı” ve “Filistin” temalarıyla organize edilen “57. Konya Âşıklar Bayramı” gerçekleştirildi.

Antalya'da Mevlânâ vuslatının 750’nci yılında sema töreni
Bölgesel

Antalya'da Mevlânâ vuslatının 750’nci yılında sema töreni

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun düzenlediği Sema Töreni ile anıldı.

Birlik Vakfında anlamlı program
Etkinlik

Birlik Vakfında anlamlı program

Burdur'da Birlik Vakfı tarafından düzenlenen Mevlânâ Haftası etkinlikleri kapsamında MAKÜ Öğretim Üyesi Dr. Ömer Dilmen, "Mevlânâ'da Hayat ve Ölüm" konulu bir sohbet gerçekleştirdi.