Bursa

Dünya kültürleri öğrenciler de büyük ilgi çekti

Mustafakemalpaşa TOKİ Ayas Bey Anadolu Lisesi’nde düzenlenen İnteraktif Kültür Günü, Türkiye ile birlikte 9 ülkenin kültürel değerleri, öğrencilerin görsel sanatların farklı alanlarında hazırladıkları eserlerle tanıtıldı.

Dünya kültürleri öğrenciler de büyük ilgi çekti

BURSA (İHA) - Mustafakemalpaşa TOKİ Ayas Bey Anadolu Lisesi’nde düzenlenen İnteraktif Kültür Günü, Türkiye ile birlikte 9 ülkenin kültürel değerleri, öğrencilerin görsel sanatların farklı alanlarında hazırladıkları eserlerle tanıtıldı.
Mustafakemalpaşa’da her eğitim yılı sonunda özenle hazırlanan el sanatları ve resim sergileriyle farkındalık oluşturan TOKİ Ayasbey Anadolu Lisesi, bu yıl da dünya ülkelerinin kültürel-tarihi değer ve eserlerinin tanıtıldığı bir görsel şölene ev sahipliği yaptı. Interactive CultureDay (İnteraktif Kültür Günü) ve resim sergisinin açılışına Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Sabri Tekin ve Hüseyin İçal, TOKİ Ayas Bey Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Koç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okul öğrencilerinden oluşan müzik grubunun şarkıları eşliğinde açılışı yapılan sergide, 9 ülkenin kültürü görsellerle tanıtıldı. TOKİ Ayas Bey Anadolu Lisesi Yabancı Dil öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı etkinlik Türkiye, İngiltere, İspanya, Mısır, Almanya, Fransa, Rusya, Japonya ve İtalya sunumları, İngilizce ve Almanca dillerinde yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı materyaller ülkelerin tarihi, yemek kültürleri, kültürel değerleri, geleneksel giyimleri, mimarileri, cazibe merkezleri, dini bayramlar ve ritüellerin yanı sıra önemli sembollerini kapsayan çalışmalar, tanıtım stantlarında ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
Büyük ilgi gören kültür sergisinin resim bölümünde ise 140 adet tuval üzerine akrilik boya çalışması, 55 adet 80’ler ve 90’lar temalı afiş tasarımı, 50 adet karışık teknikte çalışma, 20 adet bristol kağıdı üzerine nokta-çizgi çalışması, 30 tane porselen üzerine çini motifi tasarımı, 20 adet şablon baskı tasarımı ve 10 adet ‘sevgi temalı’ heykel çalışmaları sanatseverlere sunuldu.
Sergiyi gezen katılımcılar en ufak detayı dahi atlamayan eser sahibi öğrencilerden ve öğretmenlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyaretçilerden tam not alan sergide, dünya çapında ün salan ressam ve tabloları canlandıran öğrenciler de büyük ilgi çekti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mudurnu'da Asırlık gelenek miniklere aşılandı
Bölgesel

Mudurnu'da Asırlık gelenek miniklere aşılandı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaklaşık 7 asırdan bugüne her cuma yapılan esnaf duasına minik öğrenciler de katıldı.

Kepez’in kreşlerinde yıl sonu heyecanı
Bölgesel

Kepez’in kreşlerinde yıl sonu heyecanı

Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevleri, yıl sonu etkinlikleriyle minik öğrencilerine unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

Kepez Belediyesi’nden sınav kaygısına altın tavsiyeler
Yaşam

Kepez Belediyesi’nden sınav kaygısına altın tavsiyeler

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Psikologu Rüya Acar Yıldız, LGS ve YKS adaylarına ve ailelerine altın değerinde önemli tavsiyelerde bulundu.

Okul müdüründen köy okuluna renkli dokunuş
Bölgesel

Okul müdüründen köy okuluna renkli dokunuş

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde müdür olarak atandığı köy okulunun fiziki şartlarının elverişsiz olduğunu gören Resul Üstüntaş, iç ve dış duvar ile bahçeye yaptığı renkli dokunuşlarla öğrencilerin eğitim kalitesini artırdı.

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: "Bu gurur hepimizin"
Bölgesel

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: "Bu gurur hepimizin"

TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finaline 6 proje ile katılım sağlayan Erzurum; 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 2 teşvik ödülü olmak üzere 5 derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

KÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileri eğitim verdi
Bölgesel

KÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileri eğitim verdi

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından huzurevindeki bakım personellerine interaktif yöntemlerle ilgili eğitim verildi.