Dünyanın Jandarması Sallantıda: ABD'de İsyan Rüzgarları Esiyor!

Yıllardır dünyayı sallayan ABD, şimdi kendi içinde sallanıyor. Teksas'ın bağımsızlık talebi, artan sınıf ayrımı ve gerilimler, Avrupa'nın kopuşu ve daha fazlası... ABD'nin çöküşünün perde arkası! Taceddin Akbaş'ın 'Yıllardır ‘Yalan Dünyayı’ Sallayan Abd Şimdilerde Kendisi Sallanıyor!' adlı köşe yazısı....

Dünyanın Jandarması Sallantıda: ABD'de İsyan Rüzgarları Esiyor!

Yıllardır dünyayı sallayan ABD, şimdi kendi içinde sallanıyor. Teksas'ın bağımsızlık talebi, artan sınıf ayrımı ve gerilimler, Avrupa'nın kopuşu ve daha fazlası... ABD'nin çöküşünün perde arkası! Taceddin Akbaş'ın 'Yıllardır ‘Yalan Dünyayı’ Sallayan Abd Şimdilerde Kendisi Sallanıyor!' adlı köşe yazısı....

YILLARDIR ‘YALAN DÜNYAYI’ SALLAYAN ABD ŞİMDİLERDE KENDİSİ SALLANIYOR!

Daha 200 küsur yıllık bir tarihi olan, 50 eyaletten oluşan ve korsanlar, kovboylar, holiganlar, seyisler, at hırsızı gibi gayrimüslim göçmenler tarafından keşfedilip oluşturulan Amerika Bitişik! Devletleri (ABD) yıllardır genelde dünya ülkelerinin, özelde de İslâm Ülkelerinin içini dışını karıştırırken, şimdi kendisinin içi karışmaya, dolayısıyla da yöneticilerinin saltanatı sallanmaya başladı!

Yani Süper Güç olarak lânse edilen ve Ülkesini Dünyanın jandarması gibi gösteren ABD’nin ‘yalan dünya üzerindeki’ hükümranlığının sallanmaya başlaması, tam bir ‘etme bulma dünyasının aynası-tezahürü olmaya başladı elhamdülillâh! ‘Elhamdülillâh’ diyorum, çükü Amerika çok Müslüman ve masum insan kanı ya akıttı ya da buna vesîle oldu ki, olmaya da devam ediyor… Bunların en yakın ve en kötü iki örneğinden biri Filistin/Gazze katliamı, diğeri de Ukrayna ve Rusya savaşıdır!

Şöyle ki; güvenilir haber kaynaklarına göre ABD’de sınıflar arasında oluşan uçurumlar nedeniyle çekişmeler artıyor. Siyahlar ile beyazlar arasında gerilim yükseliyor. Eyaletlerin birbirinden ayrılma, özerkliklerini îlân etme eğilimi güçleniyor. Kaliforniya ve Alaska kaynıyor… Ve herkesin bildiği gibi, Teksas Valisi Washington’u dinlemiyor! Yani, ABD’nin 50 ve en büyük iki eyaletinden biri olan Teksas, Amerika’nın bunak ve manyak Başkanı Bide’a rest çekiyor! Ve Vali Washington’a, Valisi olduğu Eyaletinden elini ayağını çekmesi için cuma gününe kadar verdiği süreyi uzatmaması işlerin reste restle karşılık verilmesi şeklinde yorumlanıyor…

Kısacası, dünyanın şu anki en büyük meselesi ne Gazze ne Ukrayna veya Rusya! Çünkü dünya şu anda bir tarafta Amerika Bitişik Devletleri (ABD), diğer tarafta Ulusal Muhafız Askerleri ve ABD tanklarının sahaya inmesi-indirilmesini konuşuyor... Ve genelde tüm insanlar, özelde de Müslümanlar ABD’nin döktüğü ve döktürdüğü kanlarda boğulmasını istiyor, diliyor ve bunu dört gözle bekliyor!

Ve, ve, ve Teksas Ulusal Hareketi (TEXİT)’in 600 binden fazla askeri olduğu ve bu Hareketin ciddi ciddi bir şekilde ABD’den ayrılmayı düşündüğü bildiriliyor… Çünkü, TEXİT’in lideri olan Daniel Miller Amerika’da yayınlanan Newsweek Dergisine yaptığı bir açılmada “Teksas 30 yıl içinde bağımsız olacak…” demiş! Ve Teksas’ın bağımsızlığını kazanması ABD eyaletlerinde domino etkisi yapacağı iddia olunuyor!

Hasılı; yıllardır dünyayı sallayan, başının olmadığı yere ..çını sokan Amerika Bitişik Devletleri (ABD) şimdi kendisi sallanıyor. Ve bu sallanmanın nedenleri de Dünya insanlarının uyanması, gözünü açması, zenginlerin sömürülerinin artması, ABD Dolarının ülke ekonomilerini dara düşürmesi nedeniyle ortaya konan tepki olarak Dolardan kaçışın başlaması ve yerel paralarla alışverişe yönelinmesi ve ticarette yeni para birimi arayışları ve diğerleri. Tabi ki Asya da yaşanan gelişmeler, Çin’in dünya gündemine güçlü bir şekilde giriyor olması ve dünya ticaretindeki payının artması ve buna benzer birçok nedenden dolayı ABD’nin Emperyalizmine hız vermesi…

SSCB’NİN BÖLÜNMESİ NEDENİYLE BİRLİKTE ABD KENDİSİNİ DÜNYANIN TEK LİDERİ GİBİ GÖREN ABD ŞİMDİ YALNIZ KALMAK, KENDİ KAZDIĞI ÇUKURA KENDİSİ DÜŞMEK ÜZERE!

Velhâsıl-ı kelâm; yıllardır Dünyayı şekillendirmeye ve çekip çevirmeye, daha doğrusu kendisine kul köle etmeye çalışan Siyonist İsrail’in üvey babası ve karşılıksız destekçisi olan Emperyalist (yayılmacı), 50 Eyaletli ve parçalı bulutlu ABD’nin şimdi kendisi sallanıyor… Çünkü bütün olumsuzlukların yanı sıra Afrika, Asya ve Güney Amerika halkları ayaklanıyor ve bunun ABD’ye de sirayet etmesi bekleniyor…

Hülâsâ-i netice; Amerika da ve 6 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşen ve 3 bin civarında bir insanın ölümüyle sonuçlanan Kongre baskını, 11 Eylül de gerçekleşen ikiz kuleler saldırısın da ölen kişiler şimdilik unutuldu ama bunlara yenileri eklenecek ve bular için uzun süre gerekmeyecek!

Ve yukarıda saymaya çalıştığım nedenlerden dolayı Avrupa ülkeleri ABD’den tam koptu kopuyordu ki, ABD kel alâka bir Rusya-Ukrayna savaşı çıkardı, dolayısıyla da Avrupa’yı tuzağa düşürdü. Hal böyle olunca da Avrupa Ülkeleri ‘Rusya paranoyasıyla’ ABD’nin gazına geldiler. O nedenle de bir civciv yavrusu gibi, gurk tavuk görünümünde olan ABD’nin kanatları altına girdiler! Ancak bunun bedelini ağır ödediler ve ödemeye de devam edecekler! Çünkü Avrupa ülkelerinde grevler yayılmaya başladığı gibi, çiftçiler traktörleriyle önce sokaklara dökülmüş, şimdi de Avrupa Parlamentosu’nun kapısına dayanmış vaziyetteler. Ve böyle şeylere pek alışık olmayan ABD’nin hükümranlığı, Biden’ın da İktidarı sallanıyor! Bu da ABD’nin kanatları altına giren Avrupa ülkelerini tüketme noktasına getiriyor. Onun için Avrupa Ülkeleri bir tercih yapma mecburiyeti nedeniyle bocalıyorlar. Ben de Mevlâ sizlerin dertlerinizi, elem ve kederlerinizi artırsın ki, mâsum insanlar biraz rahat yüzü görsün!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

Îman edip dünya ve âhirete faydalı işler yapanlara gelince, Allah (c.c) onlara mükâfatlarını verecektir. Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın-sarılın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size verdiği nimetleri hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kuşatmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasanız. (Âl-i İmrân, 3/57 ve 103)

Allah zâlimleri sevmez… Mülk Onundur, yalnızca O’na (Allah’a) aittir. Hamd, yalnızca O’na mahsustur. (Hadis)

Allah’ım! (c.c) Zulmetmekten ve zulme uğramaktan, düşmanlık etmekten ve düşmanlığa marus kalmaktan, iyilikleri silip süpüren bir hata yapmaktan veya bağışlanmayacak bir günah işlemekten Sana sığınırım. Âmin (Dua)

AH YER DE KALMAZ Ve ETME KULUM BULURSUN

İNLEYE İNLEYE ÖLÜRSÜN! Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mert Software & Electronics kadrosu  güçleniyor
İş Dünyası

Mert Software & Electronics kadrosu güçleniyor

Mert Software & Electronics, Halil Çınarlı'yı trex markasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atadığını duyurdu.

Aden Gelinlik Dünyası! Uygun Fiyatlı Şık Gelinlikler Bucak'ta
Tanıtım

Aden Gelinlik Dünyası! Uygun Fiyatlı Şık Gelinlikler Bucak'ta

Bucak'ta yepyeni bir gelinlik mağazası açıldı! Aden Gelinlik Dünyası, geniş ürün yelpazesi ve cazip fiyatlarıyla gelin adaylarının yeni gözdesi oluyor. Aden Gelinlik Dünyası'nda; gelinlik, damatlık, bindallı, abiye, nişanlık ve aksesuarlar bulabilirsiniz.

Bucak'ta Düğün Heyecanı Yaşayanlar Dikkat! Aden Gelinlik Dünyası Açıldı!
Bölgesel

Bucak'ta Düğün Heyecanı Yaşayanlar Dikkat! Aden Gelinlik Dünyası Açıldı!

Bucak'ta yepyeni bir gelinlik mağazası açıldı! Aden Gelinlik Dünyası'nda geniş ürün yelpazesi, cazip fiyatlar ve şık tasarımlar sizi bekliyor. Aden Gelinlik Dünyası'nda gelinlik, damatlık, bindallı, abiye, nişanlık ve aksesuarlar bulabilirsiniz.

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!
Bölgesel

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, torunu Gülsüm İlay'ın dünyaya gelmesiyle ilk kez dede olma mutluluğunu yaşadı. Alagöz, torununa sevgisini ve hayallerini dile getirdi.

Dünya Yürüyüş Şampiyonası, kadın ve erkekler 20 kilometre yarışlarıyla sürdü
Spor

Dünya Yürüyüş Şampiyonası, kadın ve erkekler 20 kilometre yarışlarıyla sürdü

Antalya'da düzenlenen Dünya Yürüyüş Şampiyonası kadınlar 20 kilometrede Perulu atlet Kimberly Garcia Leon, 1.27.12'lik derecesiyle altın madalyaya uzanırken, erkekler 20 kilometrede İsveçli Perseus Karlström, 1.18.49'la altın madalya kazandı.

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor
Bölgesel

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor

Antalya'da yarın yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi.