Burdur / Gölhisar

EMEKLİ OLUNCA…

Gölhisar Pınar ve DEHA20 Gazetelerinde yayınlanan bu ?? EMEKLİ OLUNCA… ?? İnsanlar çeşit çeşit. Bazıları emekli olmak için can atar ve “dinlenmenin” getirdiği o müthiş rahatlığa(!) ulaşacağı için çok mutludur.

EMEKLİ OLUNCA…

Gölhisar Pınar ve DEHA20 Gazetelerinde yayınlanan bu

?? EMEKLİ OLUNCA… ??

İnsanlar çeşit çeşit. Bazıları emekli olmak için can atar ve “dinlenmenin” getirdiği o müthiş rahatlığa(!) ulaşacağı için çok mutludur. Bazılarıysa emekli olunca ne yapacağına bir türlü karar veremediğinden bunlar için emekli olmak ölümle eşdeğerdir.

Hiç unutmam. Samsun Sahra Sıhhiye Er Eğitim Komutanlığında “acemi” eğitimini yaparken Tuğgeneral bir okul komutanımız vardı. 56 yaşındaydı ve bizimle beraber bazı günler 1-1.5 saat koşardı.Biz gençler ona yetişemezdik. Sonra kadrosuzluktan emekli oldu. Ve emekli olduktan altı ay sonra kalp krizinden vefat ettiğini duyduk. Büyük bir ihtimalle, emekli olunca büyük bir boşluğa yuvarlandı sonra depresyon, peşinden ölüm…

Bana gelince… Tam tersi durumdayım dostlar…

Emekli olduktan sonra hareketsizlikten kurtuldum ve gün boyu zamandan iki saat kazandım. Şaşırdınız değil mi? Anlatayım. Şöyle oldu bu iş:

Mesela şimdi nisan veya mayıs ayındayız diyelim. Eskiden olsa sabah saat 5.5 da namaz için kalkardım. Sonra saate bakar ve kendi kendime “ Ohooo Belediyeye gitmek için daha 2.5 saat var” der ve yeniden yatardım.

Şimdi ise saat 5.5 da kalkıyor, namazı kılıyor, kahvaltıyı yaptıktan sonra saat 6 da seraya, ceviz veya lavanta bahçesine çalışmaya gidiyorum.

Yani bu yeni hayat ne yandan bakarsanız bakın bana 2 saat kazandırmış durumda.Önceden olduğu gibi memur tarzı yaşamak meğer bana biraz uyuşukluk veriyormuş.

ÇOCUK İSTİSMARI…

Yahu nereden çıktı bu “istismar” sözcüğü, anlamadım. Sanki yapılan işin vahametini hafifletmek için uydurulmuş gibi bir hali var.

Kardeşim buna, adıyla sanıyla “tecavüz” derler. Geçen gün Küçükçekmece’de dört yaşındaki “sabiye” yapılana ise tecavüz sözcüğü bile az geliyor. Orada söz bitiyor, sözzzz!

Aloooo, orası Meclis mi?!

Bu sapıklarla ilgili yasal düzenlemeyi ne zaman yapacaksınız?

EN KIL OLDUĞUM ŞEY…

Söz verip de yerine getirmemek.

Eh şükürler olsun günümüz insanlarının çoğu da aynı görüşte olmalı ki (!) birçok insana, verdiği sözü yerine getirtmek deveye hendek atlatmaktan daha zor.

DR. RAMAZAN CANURAL

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türkiye 2024'te Sağlık Turizminde Marka Olacak!
Sağlık

Türkiye 2024'te Sağlık Turizminde Marka Olacak!

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye'nin 2024 yılında sağlık turizmi alanında bir marka haline geleceğini söyledi.

Hareketsiz Yatıyor Sandılar, Ölü Çıktı!
3. Sayfa

Hareketsiz Yatıyor Sandılar, Ölü Çıktı!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde vatandaşların, ‘Yerde hareketsiz yatıyor’ diye ihbar ettiği kişi, sağlık ekiplerinin yaptığı kontroller neticesinde ölü olduğu ortaya çıktı.

2. Çukurova Bölgesel Toplantısı Gerçekleşti!
Sağlık

2. Çukurova Bölgesel Toplantısı Gerçekleşti!

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, ortopedi uzmanlarını bir araya getiren 2. Çukurova Bölgesel Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda “Tüm Yönleriyle Rotator Manşet Yırtıkları” ele alındı.

Burdur'da 3 Yıldır Koah Hastası Olan Mehmet Ö., Ankara'ya Helikopterle Uçuruldu!
Bölgesel

Burdur'da 3 Yıldır Koah Hastası Olan Mehmet Ö., Ankara'ya Helikopterle Uçuruldu!

Burdur Devlet Hastanesi'nde 3 yıldır koah hastalığı nedeniyle tedavi gören ve akciğer nakli bekleyen Mehmet Ö., tedavisinin devamı için ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi.

Dünya Sağlık Günü: Sağlığınızı Koruyun, Önerilere Uyun! - Haberler
Sağlık

Dünya Sağlık Günü: Sağlığınızı Koruyun, Önerilere Uyun! - Haberler

Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu yıl Dünya Sağlık Günü'nün temasının 'Sağlık hakkımdır' olarak belirlendiğini belirterek, insanların risklerini bilerek, sağlığı iyi yönetmeyi öğrenmesi ve tıbbi bakım ile önerileri göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi.

Dr. Aybüke Gözde Gültekin Uçar: Sağlıklı Aile İçin Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti - Haberler
Sağlık

Dr. Aybüke Gözde Gültekin Uçar: Sağlıklı Aile İçin Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti - Haberler

Erzurum Şehir Hastanesi’nde Çocuk, Ergen, Kadın Ve Üreme Sağlığı (ÇEKÜS) polikliniği vatandaşlara bir çok konuda destek oluyor.