Burdur

Ercengiz pazar esnafı ile buluştu

Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, Uzay çatı altında düzenlenen buluşmayla Pazarcı ve Manavcı Esnaflarıyla bir araya geldi. Uzay çatı altında hizmet veren esnafların şikayetlerini dinleyen Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, …

Ercengiz pazar esnafı ile buluştu

Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, Uzay çatı altında düzenlenen buluşmayla Pazarcı ve Manavcı Esnaflarıyla bir araya geldi. Uzay çatı altında hizmet veren esnafların şikayetlerini dinleyen Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, Uzay Çatı ve Salı pazarı projesi hakkında da bilgi verdi.

“İŞGALİYE BEDELİNE ZAM YAPAMADIK”

Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı konuşmada Bizim derdimiz bu memlekete, her noktada hizmet etmek. Gerek yerel yönetim olarak, gerek müteşebbisin ürettiği hizmetle vatandaşı mutlu etme gayretindeyiz. Sonuçta siz de o bileşenin bir parçasısınız. Sizler Burdur’da şuan da bütün semt pazarlarımız da dahil olmak üzere vatandaşımıza mümkün olduğu kadar üreticiden tüketiciye olan halkayı azaltmak ve taze meyve sebze yedirmek üzere fedakarlık ediyorsunuz. Bizler de beş yıldır sizlerden gelen talepler doğrultusunda, Zabıta Müdürlüğü personellerimizle, oda başkanımızın sizlerden getirdiği talepleri değerlendirerek, mümkün olduğu kadar buradaki düzeni en iyi şekilde sağlamak ve bu düzen içerisinde hizmet üretiminde aksamayı ortadan kaldırmak için birlikte gayret sarf ettik. Hali hazırda bir takım mevcut sorunlar vardı. Göre geldiğimiz günden bu güne kadar, sizlerden alınan işgaliye bedeli altında aldığımız paralara zaman yapmadık. Çünkü şunu biliyorduk biz 5-10 lira bu zammı yapsak, bu maliyet bir şekilde nihai tüketim diye yansıyacaktı. Biz bölgenin ucuz, güvenilir ve oldukça geniş bir pazarı olduğunu biliyoruz. Amacımız vatandaşa hizmet ulaştırılması.

ÇÖZÜM ODAKLI PROJELER HİZMET ETMEYE GAYRET EDİYORUZ

Keşkeleri fazla olan bir dönem yaşandı burada. Birilerini suçlamak, yada bu durumdan nemalanmak gibi bir derdimiz yok. Olup biteni, olduğu gibi değerlendirmek ve bunun üzerinden beş yıldır bu görevi yapan bir belediye başkanı sorumluluğunda olabilecekleri konuşmak ve olabileceklerin üzerinden de vatandaşa yöneltilecek hizmetleri çok da aksatmamak önemli. Çözüm odaklı ve ayağı yere basan projelerle sizlere hizmet etme gayretindeyiz. Mevcut Salı Pazarı’ndaki çatımızla alakalı bir takım problemler vardı. Tabi bunların bir kısmını çözmeye gayret ettik. Ama bazılarının da temel yapısal sorunu olduğu için, çözmekte güçlü çekiyoruz. Örneğin çatının yüksekliği fazla olduğu için, yağmurlu havalarda ya da yaz aylarında güneşli havalarda çatı olmasına rağmen sizlerin hala içeride şemsiye açarak satış yapmak zorunda olduğunuzu görüyoruz. Kuzey ve güney açısındaki pazarımızın şiddetli poyrazda, sizleri üşüttüğünü biliyoruz. Ama bir çalışma yaptığımızda binanın statiğinin çok da kapatılmaya uygun olmadığını birkaç farklı noktadan test ettik ve yeni dönem için burada uygulamaya planladığımız bir projemiz var. Hem vatandaşımızın rahatça alışveriş yapabileceği, hem de maruz kaldığınız ve satış yaparken sizleri zorlayan hava şartlarına çözüm getireceğimiz bir çalışma yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel Yönetim

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!
Bölgesel

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 Mahalle Muhtarı ve Merkeze bağlı köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Ercengiz, yeni dönemde muhtarlarla daha da yakın çalışacaklarını söyledi.

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu

Burdur Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser binlerce Burdurlunun katılımıyla coşkuyla geçti.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 104 yıl önce atılan temellerin önemini vurguladı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hatırlattı.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.