Isparta

KAÇAK AVCILARA CEZA YAĞDI

Jandarma tarafından yapılan denetimlerde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen şahıslara toplam 20 bin 150 lira ceza yazılırken, kaçak avcılıkta kullanılan malzemelere de el konuldu

KAÇAK AVCILARA CEZA YAĞDI

Jandarma tarafından yapılan denetimlerde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen şahıslara toplam 20 bin 150 lira ceza yazılırken, kaçak avcılıkta kullanılan malzemelere de el konuldu.

Isparta Eğirdir ve Beyşehir Gölleri ile Senirkent ilçesinde jandarma tarafından yapılan denetimlerde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen şahıslara toplam 20 bin 150 lira ceza yazılırken, kaçak avcılıkta kullanılan malzemelere de el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı faaliyet gösteren Eğirdir ve Şarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Bot Timleri ile Senirkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Yalvaç ilçeleri arasında kalan Eğirdir Gölü ile Isparta’ya sınırı bulunan Konya Beyşehir Gölü’nde denetim ve kontroller yapıldı. Kanunlara aykırı avcılık yapanlara ceza yağan denetimlerde, Eğirdir Mahmutlar köyü açıklarında 150 adet göle atılı vaziyette kaçak kerevit sepeti, Kovada Gölü’nde 2 bin 200 metre kaçak misina ağı ele geçirildi.

Isparta’ya sınırı bulunan Beyşehir Gölü’nde ise Şarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Bot Timi ile Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada M.D. şahsın jel akü, invertör, jeneratörlü motor ile şoklama kullanarak 40 kilogram sazan balığı avladığı tespit edildi. Şüpheli M.D.’ye 1380 Sayılı Kanun’a muhalefetten 6 bin 584 lira, amatör balıkçılığa aykırı davrandığı tespit edilen H.K.’ye ise 480 lira olmak üzere, toplam 7 bin 64 lira idari para cezası tatbik edildiği öğrenildi.

Kaçak kara avcılarına 13 bin 86 lira ceza

Senirkent İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Gençali köyündeki Önkuyular Yaylası’nda ise kaçak avcılık yaptığı tespit edilen H.A.’nın ruhsatsız av tüfeğine el konuldu. Ayrıca kaçak av yaptığı tespit edilen 6 şahsa 4915 Sayılı Kanun’un 21. Maddesi gereğince 2 bin 181’er lira olmak üzere, toplam 13 bin 86 lira para cezası tatbik edildiği belirtildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Isparta’da ekipler 600 metre fanyalı ağ ele geçirildi
Bölgesel

Isparta’da ekipler 600 metre fanyalı ağ ele geçirildi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde ekipler tarafından yapılan su ürünleri denetiminde kaçak avcılıkta kullanılan 600 metre fanyalı ağ ele geçirildi.

Kaçak avlanmaları onlara büyük patladı
3. Sayfa

Kaçak avlanmaları onlara büyük patladı

Tunceli’de 1 adet yaban keçisi ve 1 adet domuz avı yaptıkları tespit edilen 2 şahsa Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet çerçevesinde 308 bin 758 lira ceza kesildi.

Isparta'da Kaçak Avcılıkla Mücadele
Bölgesel

Isparta'da Kaçak Avcılıkla Mücadele

Isparta’da kaçak avcılıkla mücadele çerçevesinde ekipler tarafından gerçekleştirilen su ürünleri denetiminde Eğirdir Gölü’nde 200 adet sahipsiz kerevit pinteri ele geçirildi.

Muş’ta kaçak avcılık yapan 2 kişiye para cezası
Bölgesel

Muş’ta kaçak avcılık yapan 2 kişiye para cezası

Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, ava kapalı avlakta belgesiz kaçak avcılık yapan 2 kişiye 6 bin 268 TL idari para cezası uyguladı.

Antalya'da kaçak avcılık  yapan 4 kişiye para cezası uygulandı
Yerel Yönetim

Antalya'da kaçak avcılık yapan 4 kişiye para cezası uygulandı

Av sezonunun açılmasıyla birlikte Antalya DKMP birimleri tarafından yapılan denetimlerde kaçak avcılık yapan 4 kişiye 14 bin 279 TL para cezası uygulandı. Devamı haberimizde..

Yasa dışı avlanan balıkçıları İHA'lar avlıyor
Yaşam

Yasa dışı avlanan balıkçıları İHA'lar avlıyor

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kaçak balıkçılara yönelik olarak İHA'ların da bulunduğu dijital teknolojiler yoğun olarak kullanılmaya başlandı.