Burdur / Bucak

Kadınlar Kooperatif Kurdu; Hem Ürettiler Hem Yönettiler

Bucak ilçesinde düzenlenen Sıfır Atık Festivali'nde stand açan S.S.Turizm Gıda Çevre Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri, kadınların ürettikleri ve doğaya hiç bir zararı olmayan ürünleri NNC Medya'ya anlattılar.

Kadınlar Kooperatif Kurdu; Hem Ürettiler Hem Yönettiler

Bucak ilçesinde düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nde stand açan S.S.Turizm Gıda Çevre Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri, kadınların ürettikleri ve doğaya hiç bir zararı olmayan ürünleri NNC Medya’ya anlattılar.

KOOPERATİFİ KURMA AMAÇLARINI AÇIKLADI
Antalya’da 2014 yılında kurulan S.S.Turizm Gıda Çevre Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Kezban Kaya, kooperatifin amacını ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Kezban Kaya, “Emekli halk eğitim öğretmeniyim. Emekli olmadan önce kadın arkadaşlarımızın el emeklerini nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Bunun da en doğru yolunun bir kooperatif olabileceğini düşündük ve 2014 kurduk. Kooperatifimiz ticaret bakanlığına bağlı. O yıldan beri sürekli sahadayız ve organizasyon yapıyoruz ve yapılan organizasyonlara katılıyoruz. Bucak belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Buraya geldik. Bucak Belediye başkanımıza ve Kaymakamımıza Bucak’ta da bir kooperatif kurulması yönünde isteklerimizi ilettik. Çünkü burdur bölgemizde kadın kooperatifimiz yok. Bu bölgemizde de kadınlarımızın yaptığı el emeklerine destek açsından çok güzel olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATIYORUZ”
Kooperatif olarak kadınların yaptıkları el emeği ürünleri sattıklarını belirten Başkan Kaya,”Biz kooperatif olarak kadınlarımızın yaptığı el emeklerini satıyoruz. Organizasyonlara ulaşmasını sağlıyoruz. Bir nevi aracı oluyoruz. Bir gıda üretim yerimiz var. Burada da muratpaşa belediyesi ile çalışıyoruz. Sahil kenarındaki plajlara erişte, mantı, kurabiye, sarma, içli köfte veriyoruz. Hepsi tabi ki ev yapımı. Ayrıca birde showroomumuz var. Burada da el emeklerini sergiliyoruz satıyoruz” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL İLK KEZ TÜRKİYE KADIN KOOPERATİFLERİ FESTİVALİ’Nİ DÜZENLEDİK
Geçen yıl ilk kez Türkiye Kadın Kooperatifleri Festivali’ni gerçekleştirdiklerini anımsatan Kaya,”Bunu da Muratpaşa Belediyesi sahiplendi ve masrafları karşıladı. Geçen yıl ilkini yaptık. Bu yılda ikincisini yapacağız. 26 Haziran’da yapacağız. 51 kooperatifimiz başvuru yaptı. Çok güzel renkli cıvıl cıvıl bir festival olacak.

Biz Türkiye’de kaybolmaya yüz tutmuş el emeklerini yaşatan bir kuruluşuz. El emeklerini değerlendirdikçe onların yaşamasını sağlıyoruz. Hem yiyecek-içecek hem de el sanatı olarak yaşatılacak olan kadın kooperatifleriyiz” dedi.

“BUCAK’TA KOOPERATİF KURULMASI İÇİN TÜM YARDIMI YAPARIZ”
Burdur’da da kadın girişimci kooperatifi kurulmasını özellikle de Bucak ilçesinde olmasını istediklerini belirten Başkan Kezban Kaya, “Eğer Bucak ilçemizde kooperatif kurmak isteyen kadınlarımız olursa,biz her zaman destek olmaya hazırız. Resmi işlemlerden tüm yapılacak çalışmalara kadar seve seve yardım ederiz. Kadınlar olarak hem üretmek hem de ürettiğimizi satıp gelir elde ederek güçlü,dimdik ayakta durmak istiyoruz” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Sıfır Atık Festivali Sürüyor Panele Tüm Bucak Halkı Davetli
Etkinlik

Bucak'ta Sıfır Atık Festivali Sürüyor Panele Tüm Bucak Halkı Davetli

Bucak'ta 2.'si düzenlenen Sıfır Atık Festivali'nin 2. gününde de programlar tüm hızıyla sürecek.

Bucak Belediyesi 2. Sıfır Atık Festivali 8 - 9 Haziran'da
Etkinlik

Bucak Belediyesi 2. Sıfır Atık Festivali 8 - 9 Haziran'da

Bucak Belediyesi 2. Sıfır Atık festivali 8-9 Haziran 2022 tarihlerinde Karayvatlar Mahallesi eski perşembe alanında düzenlenecek.

Okula 200 Bin TL Gelir Kazandırdılar
Bölgesel

Okula 200 Bin TL Gelir Kazandırdılar

Burdur'un Bucak ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulda yaptıkları işlerle okullarına yaklaşık 200 bin lira gelir sağlarken, kendi okul harçlıklarını da çıkardı.

Türkiye’de İlk Kez Bucak’ta Düzenlendi: Sıfır Atık Festivali
Etkinlik

Türkiye’de İlk Kez Bucak’ta Düzenlendi: Sıfır Atık Festivali

Bucak ilçesinde Sıfır Atık Festivali kapsamında anaokulu öğrencilerinin atık malzemelerle yaptıkları kıyafetleri sergilediği defile, ilgiyle izlendi.

Sıfır Atık Festivali Yarın Başlıyor…
Etkinlik

Sıfır Atık Festivali Yarın Başlıyor…

Bucak Belediyesi tarafından organize edilen Sıfır Atık Festivali 11 Haziran 2019 Salı günü saat 10:00'da başlıyor.

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın
Bölgesel

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın - Bucak Ziraat Odası, sıcak havada yapılan ilaçlamanın etkisiz olduğunu ve çiftçilere maddi kayıp yaşatabileceğini açıkladı.