Burdur / Karamanlı

Karamanlı’da Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Karamanlı’da robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı. Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Karakod: Karamanlı Kodluyor’ adıyla hayata geçirilen projede öğrencilere STEM ve kodlama eğitimi verilecek.

Karamanlı’da Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Karamanlı’da robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı.

Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Karakod: Karamanlı Kodluyor’ adıyla hayata geçirilen projede öğrencilere STEM ve kodlama eğitimi verilecek.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezine ait binada, Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, “Karakod: Karamanlı Kodluyor” robotik kodlama projesi çerçevesinde açılan atölye, 142 bin liraya mal oldu.

Öğretmenler tarafından verilen sunumu dinleyen Vali Şıldak, öğrencilerin yaptığı çalışmalarını inceledi.

Vali Şıldak yaptığı açıklamada, robotik kodlama projesinin, Karamanlı Kaymakamlığı ile hayırsever vatandaşların verdiği destekle hayata geçirildiğini söyledi.

Okulların modern hizmetlere kavuştuğunu dile getiren Şıldak şunları kaydetti:

“Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızın çok güzel çalışmaları var. İlimizde ve ilçelerimizde bu örnekleri görüyoruz. Hedefimiz, ilçelerimizde en az bir tane modern eğitim hizmeti veren böyle bir atölyenin kazandırılmasıdır. Bunun için de çaba gösteriyoruz. Karamanlı’da böyle bir açılışta bulunmak anlamlı. Çünkü çok başarılı okullarımız var burada. Ümit ediyoruz ki bu tür imkanlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler. Gurur duyduk. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili İlker Eker, projenin önceki Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak’ın büyük gayreti ile hayat geçtiğini belirtti.

Dünyanın her geçen gün küreselleştiğini ve rekabet ortamının çoğaldığını ifade eden Eker, dünya ölçeğindeki pastadan pay alabilmenin artık çok zor olduğuna vurgu yaparak, “Dolayısıyla ülke olarak çağı yakalamamız gerekiyor. Bu ve benzeri atılımlar ülkemiz açısından son derece önemli. Bu anlamda kodlama atölyemizin ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaymakam Eker, öğrencilerin 3D yazıcı ile yaptıkları Vali Hasan Şıldak’ın isminin yer aldığı isimliği Vali Şıldak’a takdim etti.

Daha sonra Vali Şıldak, yapımı tamamlanan Hakan Sevim Fen Lisesi öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Vali Şıldak’a Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili İlker Eker, Karamanlı Belediye Başkan vekili Hüseyin Uğurel ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram eşlik etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hataylı Öğrenciler, Robotik Kodlama Yarışmasında Dünya Üçüncüsü Oldu
Etkinlik

Hataylı Öğrenciler, Robotik Kodlama Yarışmasında Dünya Üçüncüsü Oldu

Dünya çapında online olarak düzenlenen robot yazılımı yarışmasına Hatay’ın Dörtyol ilçesinden katılan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, dünya üçüncülüğünü elde etti.

Ahmet Sedat Oktay açıkladı! Bucak Adalet Sarayı Yetersiz!
Bölgesel

Ahmet Sedat Oktay açıkladı! Bucak Adalet Sarayı Yetersiz!

CHP Bucak İlçe Başkanı Avukat Ahmet Sedat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bucak Adalet Sarayı'nın yetersizliğine dikkat çekti.

Bucak'ta zincir markette hırsızlık! Emniyet ekipleri yakaladı
Bölgesel

Bucak'ta zincir markette hırsızlık! Emniyet ekipleri yakaladı

Burdur'un Bucak ilçesinde zincir markette yaşanan hırsızlık olayı sonrasında olayın şüphelisi yakalandı. Detaylar haberimizde...

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 05 Mayıs hava durumu
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 05 Mayıs hava durumu

Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 05 Mayıs Pazar günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 05 Mayıs hava durumu raporu

Köpeğe Çarpmamak İçin Direksiyonu Kırdı! Şarampole Devrildi
Bölgesel

Köpeğe Çarpmamak İçin Direksiyonu Kırdı! Şarampole Devrildi

Burdur'un Gölhisar ilçesinde seyir halindeyken önüne köpek çıkan otomobil sürücüsü, köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırınca otomobilin şarampole devrilmesi sonucu yaralandı.

Üretim ve üretici için bir araya geldiler
Bölgesel

Üretim ve üretici için bir araya geldiler

Karamanlı Belediye Başkanı ve ilgili kurumlar, ilçede tarımsal üretimi geliştirmek ve üreticilerin kalkınmasını sağlamak için bir araya geldi. Detaylar haberimizde...