Balıkesir

Karesi’de yeni parklar inşa ediliyor

Karesi Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi’nde 135. Cadde üzerinde bulunan 8 bin 850 metrekarelik alanı park ve yaşam alanına dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Karesi’de yeni parklar inşa ediliyor

BALIKESİR (İHA) - Karesi Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi’nde 135. Cadde üzerinde bulunan 8 bin 850 metrekarelik alanı park ve yaşam alanına dönüştürmek için çalışmalara başladı.
Karesi Belediyesi, çocuk ve gençlerin sportif aktivitelerini yapabileceği, sosyalleşeceği ve yetişkinlerin vakit geçirebileceği alanlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Adnan Menderes Mahallesi 135. Sokak üzerinde atıl durumda bulunan 8 bin 850 metrekarelik alanda dönüşüm çalışmaları başladı. Son olarak Toygar Mahallesi 297. Sokak’ta yaşam alanı çalışmalarına devam eden Karesi Belediyesi şimdi bu alanlara bir yenisini daha ekliyor.
Ailecek vakit geçirilebilecek bir alan
Yaklaşık 9 dönümlük alana Karesi Belediyesi tarafından çocuk oyun alanı, basketbol sahası, dış mekan kondisyon aletleri, dilene alanları ve yeşil alanlar bulunacak. Belediye yetkilileri tarafından kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması beklenen alanlara yenilerinin de ekleneceği ifade edildi. Yine bu çalışmalar kapsamında yeni semt spor sahaları, halı sahalar ve çocuk parkları yapıları da planlanıyor.
“7’den 70’e herkese hitap ediyor”
Karesi Belediyesi olarak park, yeşil alan, spor alanları ve sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği yaşam alanlarını arttırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Dinçer Orkan, “Nerede bir uygun alan bulursak, sağlıklı yaşam alanının oluşması, 7'den 70'e herkesin hoşça vakit geçirmesi için böyle parklar yapıyoruz. Tabii bu, başta Balıkesir halkının hayır dualarıyla, destekleriyle ve belediye çalışanlarımızın üstün gayretleriyle gerçekleşiyor. Tüm bunları, Karesi’yi yaşanmaktan keyif alınan bir şehir haline getirmek ve özellikle çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımızın yaşam kalitelerine katkı sunmak için yapıyoruz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Karacabey, modern kültür merkezine kavuşuyor
Etkinlik

Karacabey, modern kültür merkezine kavuşuyor

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşası tamamlanan Atatürk Kültür Park içerisindeki kültür merkezini yerinde inceledi.

Isparta'da Kovada gölüne 5 alageyik bırakıldı
Bölgesel

Isparta'da Kovada gölüne 5 alageyik bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından Kovada Gölü Milli Parkı'na 3 erkek, 2 dişi olmak üzere 5 alageyik bırakıldı.

Başkan Kocagöz’den çocuklara yeni parklar
Bölgesel

Başkan Kocagöz’den çocuklara yeni parklar

Kepez Belediyesi, yeni park yatırımlarıyla çocuklara hem yeşil bir şehirde büyüme hem de oyun aktivitelerini güvenli alanlarda yapma imkânı sunuyor.

Gülşah Durbay: "Halkımızın Taleplerini Önemsiyoruz!
Yaşam

Gülşah Durbay: "Halkımızın Taleplerini Önemsiyoruz!

Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, halkın talepleri doğrultusunda kentin birçok noktasında yol düzenleme, parke taşı döşeme ve kaldırım düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Sümerevler Mahallesi'ne Park Müjdesi!
Yaşam

Sümerevler Mahallesi'ne Park Müjdesi!

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Sümerevler Mahallesi'ndeki park çalışmasını hızlandırdı. Park, yaz tatili bitmeden hizmete açılacak.

Elazığ’da öğrencilere tabiat eğitimleri veriliyor
Bölgesel

Elazığ’da öğrencilere tabiat eğitimleri veriliyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik tabiat eğitimi verildi.