KBÜ'de Afrika festivali rüzgarı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından Afrika Festivali düzenlendi.

KBÜ'de Afrika festivali rüzgarı

KARABÜK (İHA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından Afrika Festivali düzenlendi.
KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen festivale, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Festival, Afrika’nın zengin kültürünü, geleneklerini ve müziğini tanıtmak üzere düzenlenirken; farklı Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler ve konuklar, geleneksel kıyafetleriyle, el sanatlarıyla, müzikleriyle ve danslarıyla zengin bir kültürel deneyim sunarak katılımcıları eğlenceli anlar yaşattı. Festival çerçevesinde oluşturulan stantlarda Afrika yemekleri, el yapımı sanat eserleri ve geleneksel ürünler sergilendi. Ayrıca, Afrika’nın farklı bölgelerine ait dans gösterileri ve canlı müzik performansları, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
KBÜ Rektör Yardımcısı Karaş, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Siz kardeşlerimizle Anadolu insanının çok ortak noktası var. Bu düşünceyle buradasınız. Karabük Üniversitesi bu düşünceyle sizlere kucak açtı. Sizleri davet etti, sizlere imkan sağlamaya çalıştı ve bu yüzden hepiniz buradasınız, burada öğrencisiniz. Bu konuştuğumuz şeyleri tamamlamak, geleceğin Afrika’sını ortaya çıkarmak üzere inşallah burada aldığınız eğitim ve sadece eğitim değil ruhla geleceği birlikte tesis edeceğiz inşallah" dedi.
Programın ardından Karaş, Afrikalı öğrencilerin açmış olduğu sergiyi ziyaret ederek geleneksel yemeklerini tattı, öğrencilerle sohbet etti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

3D Gençlik Festivali’nde 19 Mayıs Coşkusu
Etkinlik

3D Gençlik Festivali’nde 19 Mayıs Coşkusu

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile düzenlenen 3’üncü Uluslararası Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali, 3 gün boyunca Kanlıkavak Parkı'nda devam etti.

Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali Kapılarını sanat severlere açtı
Bölgesel

Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali Kapılarını sanat severlere açtı

Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali, düzenlenen törenle kapılarını sanatseverlere açtı. Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Vali Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin katılım gerçekleştirdi.

Kemer dansa doyacak; Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali başlıyor
Yaşam

Kemer dansa doyacak; Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali başlıyor

Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali öncesi International Folk Dance Organization (IFDO) kurucusu Salih Önsoy ve dansçılar, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Türkiye Motokros Etabı Afyon'da başladı
Etkinlik

Türkiye Motokros Etabı Afyon'da başladı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtıklarını kaydederek, “Burada Doğu Avrupa Şampiyonası'nı gerçekleştirmiş oluyoruz.

 DÜFest 2024, yine birçok programa sahne oldu
Yaşam

DÜFest 2024, yine birçok programa sahne oldu

Bilimsel etkinliklerden sportif aktivitelere, yarışmalardan kültürel etkinliklere kadar Düzce Üniversitesi öğrencilerini hem eğlendiren hem bilgilendiren DÜFest 2024, yine birçok programa sahne oldu.

Burdur'da 19 Mayıs Coşkusu 3 Gün Sürecek!
Bölgesel

Burdur'da 19 Mayıs Coşkusu 3 Gün Sürecek!

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Festivali bu gün başladı. Detaylar haberimizde...