Antalya / Korkuteli

Korkuteli Belediye Başkanı mimar Hasan Ali İrban “Korkuteli Halkı Dayatmalara Gelmez”

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına devam eden Korkuteli Belediye Başkanı mimar Hasan Ali İrban hafta sonu Karakuyu ve Leylek mahallelerine gitti. Her iki mahallede kahve toplantısı yapan İrban, göreve geldiği Mayıs ayından …

Korkuteli Belediye Başkanı mimar Hasan Ali İrban “Korkuteli Halkı Dayatmalara Gelmez”

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına devam eden Korkuteli Belediye Başkanı mimar Hasan Ali İrban hafta sonu Karakuyu ve Leylek mahallelerine gitti. Her iki mahallede kahve toplantısı yapan İrban, göreve geldiği Mayıs ayından bu tarafa Korkuteli’nin her mahallesine hizmet götürdüklerini söyledi. Yapılan hizmetleri aciliyet ve gereksinim önemine göre yaptıklarını belirten İrban, “ Keşke yol gibi, kaldırım gibi, park gibi olmazsa olmazımız bazı hizmetler yıllar önceden tamamlansaydı da bizde falan mahalleye asfalt döktük, falan mahalleye kilitli parke taşı yaptık, parklar yaptık diye sizlere anlatmayıp, çok farklı hizmetlerden konuşabilseydik” dedi.

Önümüzdeki dönemde hizmete sunacağı projelerden ve belediye başkanı olduktan sonra yapılan hizmetlerden kısa kısa örnekler veren başkan İrban, “ Tüm mahallelerimize dokunduk. Biz Korkuteli merkez ve diğer tüm mahallerimizin sorunları çok iyi biliyoruz. Korkuteli’nin göbeğine sıcak asfalt yaparken ova yollarını da, yayla yollarının sorunlarını da karış karış biliyoruz. Allaha şükür her mahallemize hizmet götürüyoruz ama bu yeterli mi? Tabiî ki yeterli değil. Bu gün Leylek mahallemize 3000 metre kare parke taşı yaptık diye övünmüyoruz çünkü Leylek mahallesinin yol sorunu 3000 metre kare parke taşıyla çözülmediğini biliyoruz. Yalnız şunun bilinmesi isterim. Biz göreve gelir gelmez Haziran meclisinden geçirerek asfalt ihalesini yaptık. 2,5 aylık asfalt döneminde 4,5 yılda yapılan asfaltın toplamı kadar asfalt yaptık. Yine 4,5 yılda yapılan parke taşının 3 katını yaptık. Demek ki isteyince, Korkuteli’nin dertleriyle dertlenince oluyormuş” şeklinde konuştu.

“Korkuteli merkezde şuan sıcak asfalt çalışması devam ediyor” şeklinde sözlerini sürdüren İrban, “ İlçe merkezinde birçok mahallemizde sıcak asfalt çalışma yaptık. Şuan yapmaya devam ediyoruz. Bazı yollar sıcak asfalt ile tanışırken, geçtiğimiz aylarda yaptığımız sıcak asfaltların ikinci katını yani aşınma asfaltlarını döküyoruz. Yaptığımız bu hizmetlerde bir tane dahi arsa satmadık. Tam aksine sağda solda kalmış ve belediyeye ait olan arsaları maddi değeri çok yüksek olan arsaları ortaya çıkardık. Onların tapularını belediyenin cebine koyduk” dedi.

Şuan sizlere anlattığımız projeler 20 gün önce, bir ay önce hazırlanmış seçim projeleri değil, bizim projelerimiz aylar önceden hazırlanmış projelerdir. Örneğin bir canlı hayvan pazarı projesinin yer sorununu çözmek için aylarca uğraş verdik. Allaha şükür bu sorunu da aşarak bölgemizin en kapsamlı hayvan pazarını yapmak için bir adım daha atmış olduk. Her yerde söylüyorum bizim projelerimiz ayağı yere basan, yapılabilir ve gerçekten ihtiyaç olan projelerdir. Birileri gibi Karacaören barajından su getirip buraların sulama sorunun çözeceğim demiyoruz. Mesela Döşemealtı belediye başkanı ben Korkuteli barajının suyunu Döşemealtı’na getirip buraların sulama sorununu çözeceğim dese kim inanır? Sen Bucak’tan suyu alıp geleceksin ve Bucak buna ses çıkarmayacak öyle mi? Hadi canım sende, Alemin uyanığı sen misin? Kimse halkı kandırmasın, kimse kendini halkın üstünde görmesin. Halk ne ihtiyaç olduğunu ve çözümünü sizden daha iyi biliyor. Biz her zaman halkın içindeyiz. Siz bizi tanırsınız biz sizi tanırız. Gerçek sorunlarımız nedir biliriz. Örneğin ben İl Genel Meclis Üyesi yaptığım dönemde sadece Korkuteli değil, Antalya ki tüm köylerin sorunlarını öğrendim. Her yere giden hizmetlere katkı sağladım. Leylek mahallemizi de, Kayabaş mahallemize de, İmecik mahallemizi de Kırkpınar mahallemizde dün öğrenmedim. Yıllarca buralara gidip geldim. Yıllarca köylere hizmet götürme birliğine seçildim. Sözün özü biz sizi biliriz, siz bizi bilirsiniz. Sorunları siz gibi bizde biliriz ve çözüm yolları ararız. Biz 40 yıl sonra karşınıza gelip sorunlarınızı biliyoruz ve çözeceğiz demiyoruz. Hasan Ali İrban geçmiş yıllarda da içinizden birisiydi, bundan sonrada içinizden birisi olmaya devam edecek. Yine her yerde dediğim gibi biz burada doğduk, burada yaşıyoruz ve Allah nasip ederse burada öleceğiz. Bir birimizi kandırırsak ben buraya nasıl geleceğim, çayınızı nasıl içeceğim. Dost sohbetlerinize nasıl katılacağım. Güneş balçıkla sıvanmaz, kimse kimseyi kandırmasın ” sözleri uzun uzun alkışlandı. Her iki mahallede yapılacak olan projelerden söz eden Başkan İrban, Korkuteli halkı dayatmalara gelemez, Korkuteli halkı yapılan hizmeti görür, Korkuteli halkı siyasi üslubunu bozana dersini verir. Bizim ekibimizde her partiden kardeşimiz var, Biz Korkuteli için gönül birlikteliği yaptık. Bizim sevdamız Korkuteli. Allahın izniyle biz bu seçimi sizlerin oyuyla kazanacağız ve şuan yapmakta olduğumuz hizmetleri 1 Nisan’dan sonrada devam ettireceğiz. Korkuteli kazanacak ” dedi. dataykorkuteli

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

KORKUTELİ DE HAREKETLİ GÜNLER
Yerel Yönetim

KORKUTELİ DE HAREKETLİ GÜNLER

Geçtiğimiz günlerde Cumhur ittifakının Belediye Başkan adayı olarak MHP’nin Belediye Başkan Adayı Ömer Niyazi İşlek isminin açıklanması sonrasında, mevcut Ak Partili Belediye Başkanı Hasan Ali İrban’ın alacağı tavır büyük bir merakla beklenmeye başlamıştı.

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu

Burdur Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser binlerce Burdurlunun katılımıyla coşkuyla geçti.

Burdur'da Mali Müşavirlerden Acil Çözüm Çığlığı! 'Artık Bıçak Kemiğe Dayandı!'
Bölgesel

Burdur'da Mali Müşavirlerden Acil Çözüm Çığlığı! 'Artık Bıçak Kemiğe Dayandı!'

Burdur SMMM Odası Başkanı Gürhan Özveren, yaptığı açıklamada mali müşavirlerin iş yükünün son zamanlarda dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve bu durumun meslektaşlarının ruh ve beden sağlıklarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Gözaltına alınan uyuşturucu satıcısı tutuklandı
3. Sayfa

Gözaltına alınan uyuşturucu satıcısı tutuklandı

Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.

Korkuteli Traktör  Altında Kaldı  Hayatını kaybetti
Bölgesel

Korkuteli Traktör Altında Kaldı Hayatını kaybetti

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesinde tarlasını sürerken traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.