Antalya / Korkuteli

Korkuteli Belediyesinin son meclis toplantısı bugün gerçekleşti.

Korkuteli Belediyesinin son meclis toplantısı 6 mart 2019 çarşamba bugün gerçekleşti. Tam 5 yıl boyunca Korkuteli’nin geleceği ile ilgili kararlar alan Belediye Meclis üyeleri bugün son defa toplandı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan …

Korkuteli Belediyesinin son meclis toplantısı bugün gerçekleşti.

Korkuteli Belediyesinin son meclis toplantısı 6 mart 2019 çarşamba bugün gerçekleşti.

Tam 5 yıl boyunca Korkuteli’nin geleceği ile ilgili kararlar alan Belediye Meclis üyeleri bugün son defa toplandı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, “5 yıl birlikte görev yaptık. Zaman zaman ufak tartışmalar yaşansa bile kimse kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterdi. Bu meclisten şu anda 2 Belediye Başkan adayı çıkıyor olması gurur verici. 5 yılda ilçemize hizmet adına yaptığımız çalışmalarda genelde kararlarımızı oy birliği ile alarak uyum içinde bir çalışma sergiledik. Özellikle ihtisas komisyonlarında yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizden önce Belediye Başkanlığı yapmış arkadaşımıza ve bizden önceki Başkanlarımız ile Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Korkuteli’ne kim bir çivi çaktıysa Allah razı olsun. Seçimlere az bir zaman kaldı. Şu son zamanlarda birbirimizi kırmadan, üslubumuzu bozmadan siyasetimizi yapalım. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Korkuteli her zaman için ortak paydamız olacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan grup sözcüleri; Sadullah Bayar, “Bu dönem büyük bir aile olarak hizmet yapmaya çalıştık. İki Belediye Başkan adayımıza ve Cumhur ittifakı Belediye Başkan adayımıza başarılar diliyorum. Tekrar aday olan Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Hasan Önal, “Benim de yer aldığım son 2 dönemdeki Meclisimizin uyum içerisinde çalışmış olmasından gurur duyuyorum. Tüm Belediye Başkan adaylarımıza ve Belediye Meclis üyesi adaylarımıza başarılar diliyorum”

İrfan Yılmaz; “Bu bir bayrak yarışı. Yeni seçilecek olan başkanımızın niyeti de bu ilçeye hizmet etmek olacaktır. Tüm Belediye Başkan adaylarımıza ve Belediye Meclis üyesi adaylarımıza başarılar dilerim.

Ayşegül Pınar; “Önümüzdeki seçimlerde aday olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, herkesten helallik istiyorum”

Korkuteli Belediye Başkanlığının 2014-2019 döneminin son Belediye Meclis toplantısı bugün yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Ali İrban Başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde 2 ek gündem maddesi ile birlikte toplam 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kararların birçoğu oy birliği ile alınırken, bazı maddeler oy çokluğu ile geçti. Son meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde;

G Ü N D E M :

1-Açılış ve yoklama, Saygı duruşu, bir önceki karar özetlerinin okunması.

2-GÜNDEM: (Ek Gündem) Milli Mücadele döneminde Antalya’mızı işgal eden İtalyan askerlerine ilk kurşunu sıkan ve Memleketi Korkuteli’mizin evladı Mustafa Haşmet’in isminin yaşatılması adına ilçe merkezimizde önemli bir yere isminin verilmesi hususunda, İsim Belirleme Tespit Komisyonun 19/02/2019 tarih ve 5 sayılı raporun görüşülmesi. Komisyon kararına göre Karşıyaka mahallesinde bir parka Mustafa Haşmet ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

3-GÜNDEM: (İ.K.M-12) Belediyemizde 2019 yılı için geçici işçi çalıştırma vizesi yoktur. Bunun için Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mah.İd.Bir.Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24. Maddesi gereğince en az 1 kişilik olmak üzere 2019 yılı içinde çalıştırılması gereken geçici işçi vizesinin adam/ay hesabına ilişkin, Plan Bütçe Komisyonun 20/02/2019 tarih ve 6 sayılı raporun görüşülmesi. Oy birliği ile kabul edildi.

4-GÜNDEM: (İ.K.M- 51) 6360 sayılı Yasa ile İlçemize bağlı Belde Belediyelerin kapatılıp, İlçe Belediyemizin coğrafi sınırları genişleyip alt ve üst yapı hizmetlerinin yoğunlaşmasıyla bu alanda personel sıkıntısı çekilmektedir. Dolayısıyla Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere Belediyemiz bünyesinde (2 adet Mühendis, 1 adet Mimar, 2 adet Tekniker) 2019 yılında ilave olarak 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. Maddesi gereğince Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi hususunda; Plan Bütçe Komisyonun 20/02/2019 tarih ve 7 sayılı raporun görüşülmesi. Oy çokluğu ile kabul edildi.

5-GÜNDEM: (E.İ.M-53) Mülkiyeti Belediyemize ait dükkanlarda kiracı olarak oturan esnaflarımızın kira artışları her yıl aralık ayı ÜFE oranına göre yapılmaktadır. 2018 yılı ÜFE oranı %33,64 olarak açıklanmış olup, kiracılarımız mevcut piyasa şartlarından dolayı artış oranının çok yüksek olduğu gerekçesiyle ödemekte güçlük çekeceklerinden dolayı kira artış oranının tekrar değerlendirilmesi hususunda; Plan Bütçe Komisyonun 20/02/2019 tarih ve 8 sayılı raporun görüşülmesi. Oy çokluğu ile belirlenen tutarın yarısı nispetinde olması kabul edildi.

6-GÜNDEM (İ.Ş.M-468) Korkuteli Belediye Meclisi’nin 02.08.2018 tarih ve 87 nolu Meclis Kararı ile uygun bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 05.11.2018 tarih ve 982 nolu Kararı ile onaylanan Sürekler Mahallesi 177 parseldeki imar planı dosyası 04.01.2019 tarihi itibariyle askıya çıkarılmış olup askı süresi içerisinde itiraz başvurusunda bulunulmuştur. Konunun Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanması hususunda; İmar Komisyonun 21/02/2019 tarih ve 9 sayılı raporun görüşülmesi. Bu madde üzerinde Meclisin bir karara varamaması üzerine ilgili dairesine iadesi oy birliği ile kabul edildi.

7-GÜNDEM (Y.İ.M-166) İlçemize bağlı YAZIR Mahallesinde 6292 sayılı Kanunun Geçici 5.Maddesi, 3402 sayılı Kadastro Kanunun Ek-4 üncü maddesi, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi ve 3402 Sayılı Kadastro Kanunu gereğince yapılacak kadastro çalışmalarında; kadastro ekipleri ile birlikte görev yapmak üzere 6 adet bilirkişi seçilmesi ve isimlerinin Belediye Meclisinde belirlenmesi gerektiğinden, Kadastro Müdürlüğü’nün 22/02/2019 tarih ve E-878643 sayılı talebine ilişkin; Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 27/02/2019 tarih ve 166 sayılı yazısının görüşülmesi. Oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi.

8-GÜNDEM (İ.Ş.M- 856) İlçemize bağlı Büyükköy Mahallesi 173 ada 7 parseldeki caminin mevcuttaki yapılaşma sınırlarına uygun olması için 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı yapılması talep edilmiştir. Talep edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 01/03/2019 tarih ve 856 sayılı yazısının görüşülmesi. Oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi.

9-GÜNDEM (İ.Ş.M- 1464) Korkuteli İlçesi Uzunoluk Mahallesi 128 ada 102 parselinde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatının yapılması talep edilmiştir.Bahse konu ada parsel hakkında hazırlanan uygulama imar planı tadilat dosyasına göre 19194 sayılı plan işlem numarası alınmıştır. Konunun Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanması hususunda; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27/02/2019 tarih ve 1464 sayılı yazısının görüşülmesi. Oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi.

Ek Gündem 1 ve Ek Gündem-2 maddeleri; Oy birliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.

10- Dilek ve Temenniler.

Belediye Meclis toplantısının sona ermesi ile birlikte, Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, tüm Meclis üyelerine 5 yılın hatırasına içerisinde Türk bayrağı, Kuran-ı Kerim meali ve fincan seti bulunan bir hediye paketi dağıttı. İrban ve Meclis üyeleri daha sonra Korkuteli Belediye binası önünde toplu olarak bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

detaykorkuteli

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AK Parti'den Pekcan ve Erdoğmuş Belediye Meclisi Başkanvekilliği görevine seçildi
İş Dünyası

AK Parti'den Pekcan ve Erdoğmuş Belediye Meclisi Başkanvekilliği görevine seçildi

Kütahya Belediye Meclisi yeni dönem ilk toplantısında, meclis başkanvekilleri ile meclis katip üyeleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları üyelerinin asil ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı.

Kemer Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti!
Yerel Yönetim

Kemer Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada Kemer halkına teşekkür etti ve yeni dönemde birlikte çalışmaya vurgu yaptı.

Meclis üyeleri komisyonlara temsilci seçimi yapıldı - Haberler
Yerel Yönetim

Meclis üyeleri komisyonlara temsilci seçimi yapıldı - Haberler

Altıeylül Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Hakan Şehirli başkanlığında yapıldı. Toplantıda meclis ihtisas komisyonları ve üye birliklerin temsilcileri seçildi.

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Ulaşım Komisyonu Üyeleri seçildi. CHP'den 3, AK Parti'den ise 2 üye komisyona seçildi.

Bucak Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri seçildi. CHP'den 3, AK Parti'den ise 2 üye komisyona seçildi.

Bucak Belediyesi İmar Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi İmar Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile İmar Komisyonu Üyeleri seçildi. CHP'den 3, AK Parti'den ise 2 üye komisyona seçildi.