Taceddin Akbaş

Afet ve felaketler birbirini kovalıyor amma kimse bunlardan ders almıyor

Taceddin Akbaş'ın 'Afet ve felaketler birbirini kovalıyor amma kimse bunlardan ders almıyor' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Dünya genelinde veya gönül coğrafyamızda yaşanan kazalar, belâlar, âfet ve felâketler konusu ayrı, Cennet misâli ülkemiz de her gün büyüklü küçüklü bir iş ya da trafik kazası, herhangi bir yer ve orman yangını, heyelan, sel ve deprem meydana geliyor ve bunların sonunda bazen 10’larca, hattâ 100’lerce ve bâzen de 1000’lerce insan, çoluk çocuk hayatını kaybediyor; bir o kadar hayvan telef oluyor ve sayısızca yapı yerle yeksân oluyor! Ki, yine dünyanın durumu ayrı, Ülkemizi 2-3 yıl boyunca tamamı 15-20 gramlarla telaffuz edilen, yani cirmi küçük, cürmü ise dünyalar kadar büyük olan bir kovit 19 virüsü teslim aldı! Çünkü bu virüs ‘çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek, zayıf güçlü, zengin fakir, güzel veya yakışıklı ya da değil’ hemen herkesi ya hasta etti ya sakat bıraktı ya da öldürdü! Daha da beteri, korona hemen herkesi evine yerine hapsederken, o sırada meydana gelen büyüklü küçüklü depremler insanları evlerinden yerlerinden çıkmaya, kendisini sokağa atmaya mecbur bırakmıştı! Korona ve deprem kıskacında, yani iki büyük, korkutucu veya öldürücü âfet arasında kalan insanlar uzun süre en yakın akrabaları veya sevdikleri ile bir araya gelememiş, dolayısıyla da hasret giderememişler, sıla-i rahim yapamamışlardı! Ki, Allah (c. c) vermesin ama uzmanlar, benzer bir varyansın yine dünyamızı karartmaya başlayacağından söz ediyorlar! Daha da beteri, 3. Dünya savaşının çıkmasından endişeleniyorlar!

KORONA, HERKESİ TESETTÜRLÜ OLMAYA ZORLAMIŞTI ANCAK, ISINAN HAVALAR İNSANLARI ÇIPLAKLAŞTIRDI!

Yukarıda da vurgulamaya çalıştığım ve herkesin bildiği gibi, cirmi küçük, mini mini minnacık, cürmü ise dünyalar kadar büyük ve olabildiğince tesirli, kapsam alanı ise sınırsız olan bir korona illeti hemen herkesi evine yerine mahkûm, hapsetmiş; insanları maske takmaya, vücudunun veya bedeninin, yüzleri gözleri dâhil hiçbir yerini açmamaya, dolayısıyla da tesettürlü kıyafetler giymeye zorlamıştı! Ki, ömrü boyunca tesettür kıyafetli kadın, kız ve erkekleri kınayan, o insanlarla yan yana gelmek istemeyen, hattâ onlarla aynı havayı teneffüs etmek dahî istemeyen kişiler bile kınadıkları kişiler gibi giyinmeye, kuşanmaya ve onlar gibi yiyip içmeye başlamışlardı… Ancak bu durumun ne olduğu ya da ne olacağı belli olmasa da biraz gevşemesini fırsat bile bazı insanlar, havaların aşırı şekilde ısınmasıyla birlikte kendilerini yarı çıplak halde göl, gölet ve deniz gibi mekânlara attılar. Tamam, bahsime konu mekânlar kamuya açık alanlar olmakla beraber sadece isteyen-dileyen kişilerin gittikleri yerlerdir… O nedenle, oralara giden insanlar istedikleri gibi giyinip kuşanabilirler veya soyunabilirler! Onun için onlara söylenecek fazla bir sözüm olmaz-olamaz, olsa bile kimse dinlemez! Amma velâkin, insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülkenin, ilin, ilçenin, beldenin veya köyün umuma açık mekânlarında, sokak ve caddelerinde, meskun mahallerinde ve Yüce Yaratıcının yasakladığı bir açıklık ve saçıklıkta, anadan üryan, yani açık yeri kapalı yerinden çok daha fazla olan bir kıyafetle dolaşmanın ve buralarda gece gündüz demeden gezip tozmanın, Peygamberimizin sahih sözleri-hadisleri ile ‘sabit yasak’ olduğu gibi, Efendimizin eşlerinin-kadınlarının kızlarının, dolayısıyla da annelerimizin de sarih, bizzat yaşayarak örnek oldukları kıyâfet veya örtüleri ile bellidir!

Manav market ya da bakkallardan veya kasaplardan aldığımız gıda maddeleri, meselâ et ve süt gibi gıda maddelerini, meyve veya sebzeler tozlanmasın, mikrop kapmasın ve sıcaktan zarar görmesin’ diye olabildiğince titizlendiğimiz ve ‘kokmasın-bozulmasın’ diye buz dolaplarına, hattâ derin donduruculara koyduğumuz halde; canımız ciğerimiz gibi gördüğümüz ve gözümüz gibi koruduğumuz kadınlarımızın kızlarımızın, erkeklerimizin de tabi, bedenlerini hoyratça açıp saçmalarını, dolayısıyla da insanların cinsel duygularını tahrik etmelerine-kabartmalarına müsaade etmek îmana olmasa bile, bir Müslümana yakışmaz veya uymaz!

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; kadınların kızların ve erkeklerin birbirlerinin mahrem yerlerini bir başka insanlara göstermeleri dînen yasak olduğu gibi, bilmen de sakıncalı olduğu ilim ve bilim insanları tarafından müşahhas delil ve somut bilgilerle açıklanıyor… Gayri müslimler’ in durumları ayrı, amma velâkin Müslüman anadan ve babadan olan ve insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülkede doğan veya yaşayan, ancak inancı zayıf, dînî bilgisi yetersiz veya yanlış olan, çevresine ya da nefsine uyan insanların kıyâfetleri Cenab-ı Hakk’ın da, sevgili Nebîsi’nin de onaylamadığı, hattâ günah yazdığı kıyafetlerdir!’ diyor, herkese ‘tesettüre uygun’ saygılar sunuyorum.

EY PEYGAMBER! HANIMLARINA, KIZLARINA VE MÛMİNLERİN HANIMLARINA SÖYLE, DIŞARI ÇIKARKEN ÜSTLERİNE CİLBAPLARINI (ÖRTÜLERİNİ) ALSINLAR. BU, ONLARIN TANINMASINI VE BUNDAN DOLAYI İNCİTİLMEMELERİNİ SAĞLAR. ALLAH (c.c) GAFURDUR, RAHİMDİR… Ahzap Sûresi, ayet 33-59
ÜMMETİMİN SON DÖNEMLERDE BİRTAKIM ADAMLAR OLACAKTIR. ERKEKLER GİBİ EĞERLERİN (BİNEKLERİN) ÜZERİNE BİNİP CÂMİ KAPILARINA İNECEKLER. HANIMLARI İSEGİYİNİK ÜRYANDIR! (GİYİNİK ÇIPLAKTIR) BAŞLARI ÜZERİNDE ARIK DEVE HÖRGÜCÜ GİBİSİ VARDIR. ONLARA LÂNET EDİN. ZÎRÂ ONLAN LÂNET OLUNMUŞLARDIR..! Hadis-i Şerif

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

18
MAYIS

2024

Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz

Taceddin Akbaş'ın 'Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz' adlı köşe yazısı Devamı

17
MAYIS

2024

Bir farenin kurtardığı yuva

Taceddin Akbaş'ın 'Bir farenin kurtardığı yuva' adlı köşe yazısı Devamı

16
MAYIS

2024

Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim

Taceddin Akbaş'ın 'Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim' adlı köşe yazısı Devamı

15
MAYIS

2024

Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun' adlı köşe yazısı Devamı

14
MAYIS

2024

Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

13
MAYIS

2024

Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

12
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

11
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)' adlı köşe yazısı Devamı

10
MAYIS

2024

Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

09
MAYIS

2024

Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere eğitim
Yaşam

Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere eğitim

Şırnak Gabar Dağı eteklerinde ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, afet durumlarında alınacak önlemlere ve güvenli şekilde nasıl davranılması gerektiği konularına ilişkin bilgi verildi.

1. Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF) 21 Mayıs’ta başlıyor
Bölgesel

1. Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF) 21 Mayıs’ta başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda Anda Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF), 21-26 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek.

Tatbikat gerçeği aratmadı, UMKE Afete Hazır
Sağlık

Tatbikat gerçeği aratmadı, UMKE Afete Hazır

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Geliştirme Eğitimi ve Tatbikatı, senaryo gereği benzin istasyonundaki patlamada yaralanan 6 kişinin kurtarılmasıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

Afet Bölgesinde Yaşayan Çocuklara ve Annelere Destek
Bölgesel

Afet Bölgesinde Yaşayan Çocuklara ve Annelere Destek

Bupa Türkiye’nin Habitat Derneği ile Hatay Samandağ’da hayata geçirdiği Sağlıklı Yaşam ve Eğitim Konteyneri afet bölgesinde yaşayan çocuklara ve annelere destek olmaya devam ediyor.

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nden tatbikat
Bölgesel

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nden tatbikat

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) tarafından düzenlenen arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Burdur'da Afetlere Hazırlık Eğitimi ve Tatbikatı!
Bölgesel

Burdur'da Afetlere Hazırlık Eğitimi ve Tatbikatı!

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve Burdur İtfaiyesi iş birliğinde afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları kazandırmak amacıyla eğitim ve tatbikat düzenledi.