Taceddin Akbaş

Bu seçimlerin en tabii favorisi CHP ve İYİ Parti olması gerekir ancak, hiç öyle gözükmüyor.

Taceddin Akbaş'ın 'Bu seçimlerin en tabii favorisi CHP ve İYİ Parti olması gerekir ancak, hiç öyle gözükmüyor.' adlı köşe yazısı..

Taceddin Akbaş

BU SEÇİMLERİN EN TABİİ FAVORİSİ CHP VE İYİ PARTİ OLMASI GEREKİR ANCAK, HİÇ ÖYLE GÖZÜKMÜYOR!!

Mâlûm olduğu üzere, Yerel Seçimlere şunun şurasında 2 ay gibi kısa bir süre kaldı… Yani nasip kısmet olursa ki, hayırlısıyla herkese nasip olur inşaAllah; asil ve necip Milletimiz iki ay sonra ve ‘5 yıllığına’ köyünün ve mahallesinin muhtarını ve âzâsını, şehrinin, ilçesinin ve beldesinin belediye başkanı ile birlikte meclis üyelerini, ayrıca il genel meclisi üyelerini seçecek… Ve normalde ‘iktidar partileri’ Yerel Seçimlere avantajlı girerler. Çünkü iktidarların ellerinde devlet imkânları ve psikolojik artıları olur…. Ancak 31 Mart 2024 de yapılacak olan Yerel Seçimlerde iktidar partileri, hayat pahalılığı, yani mutfağın ateşi nedeniyle değil avantajlı, dezavantajlı girecekler… Amma velâkin diğer irili ufaklı partiler konusu ayrı, Ana Muhalefet Partisi CHP’de de hemen arkasından gelen ve eski müttefiki, şu anki muhâlifi olan İYİ Parti’de de kazanlar hem kalkıyor, hem de fokur fokur kaynıyor! Dolayısıyla da sular durulmadığı gibi bulandıkça bulanıyor!

Ve yine bilindiği gibi, bundan önceki Yerel Seçimlerde CHP İstanbul, Ankara ve Antalya başta olmak üzere Ülkemizin önemli büyükşehirlerin belediye başkanlıklarını AK Parti’nin elinden almıştı! Ancak Ankara ve İstanbul’un Belediye Başkanları şehirle ve halkla bütünleşmek, sinerji ve enerjilerini seçildikleri kentlerin belediyecilik hizmetleri için harcamak yerine; gözlerini direkt olarak Cumhurbaşkanlığına, o da olmayınca Cumhurbaşkanı Yardımcılığına ve partilerinin Genel Başkanlığına diktiler, dolayısıyla da başkanı oldukları kentlerini unutup seçmenlerini veya ilerinde yaşayan insanları dertleriyle baş başa bıraktılar!

CHP’NİN DE İYİ PARTİ’NİN DE RAKİPLERİ İÇERİDEN!

Atalarımız ‘Bana benden olur her ne olursa, başım rahat eder dilim durursa!’ diyerek yerli yersiz konuşmanın ve desteksiz atmanın doğru olmadığına vurgu yaparlar… Ama CHP’nin ve İYİ Parti’nin Genel Başkanları ve üst düzey yöneticileri öyle çok konuşuyor, öyle çok çamlar deviriyorlar ki, kendi partilerine muhaliflerinden daha fazla zarar veriyorlar!

CHP, ADAYLARINI AÇIKLAMA DA GECİKTİ!

İzmir başta olmak üzere birçok ilin ve ilçenin belediye başkan adayını belirlemekte, belirlese bile açıklamakta zorlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), küçük ya da orta ölçekli illerden biri olan Burdur’un adayını bile açıklamakta hem geç kaldı hem de zorlandı… Çünkü CHP’nin adayı, biri mevcut Belediye Başkanı Eczacı Ali Orkun Ercengiz, diğeri de Burdur’un eski Belediye Başkanlarından biri olan ve sevilip sayılan Hulusi Büyükyörük’ün oğlu ve Ziraat Mühendisi Ali Tarkan Büyükyörük idi. Ve Tarkan ile taraftarları ısrarla önseçim istiyorlardı... Ancak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eczacılık Fakültesi’nden sınıf arkadaşı olması ve üst üste 2 kez Burdur Belediye Başkanlığını kazanması nedeniyle Ali Orkun Ercengiz’in ‘ön seçimsiz ve 3. kez’ adaylık müracaatı kabul edildi… Dolayısıyla da Ercengiz’in adaylığı, İzmir gibi aday seçimi zor olan İllerin Belediye Başkan adayı ile aynı anda açıklamasına neden oldu. Bu tercih CHP’li seçmenlerin genelini ne kadar etkiler bilmiyorum ama az ya da çok etkileyeceği kesin. Yani önceki seçimlerde adayını ‘ön seçim ile’ belirleyen CHP’nin Burdur’da bu kez ‘ön seçimsiz’ aday belirlemesi Büyükyörük’ün kendisini, çevresini, sevenlerini ve taraftarlarını ciddi bir şekilde etkileyecektir. Ama ne kadar etkileyeceğini 31 Mart akşamı ve hep birlikte görüp öğreneceğiz…

Velhâsıl-ı kelâm; CHP’nin, bir önceki seçimlerde kuzu sarması (masa ve muhtemel iktidar ortağı), dolayısıyla da seçim müttefiki olan İYİ Parti ile arası bu seçimlerde hiç iyi değil… Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ekibinin CHP’nin Başından gitmesinin hemen ardından ‘yönetim de mezhep temizliği yapıldı…’ yönündeki iddialar ayrı bir değerlendirme konusu. Ancak araları oldukça bozulan CHP ile İYİ Parti’nin, Özgür Özel’in 31 Mart akşamına kadar dişini sıkmasıyla fazla bir cebelleşmeye neden olmuyor veya öyle bir görüntü vermiyor… Ancak, Meral Hanım neredeyse her gün CHP’nin eski yeni yöneticileri hakkında bir şeyler, hattâ ağır şeyler söylüyor… Yani, Meral Hanım, bu seçimlerde CHP’ye en küçük bir destek vermeyeceklerini dosta düşmana îlan ediyor… Fakat, İYİ Parti’ye çok şey borçlu olduklarını ve bu seçimlerde de İYİ Parti seçmenine muhtaç olduklarının farkında olan Özgür Özel, 31 Mart akşamına kadar İYİ Parti ile aralarının açıldığını belli etmemeye çalışıyor! Amma velâkin, üniversitedeki profesörden dağdaki çobana ve ilkokul birinci sınıf öğrencisine varıncaya kadar kimsenin elinden düşmeyen ve deprem çadırına varıncaya kadar her yere giren televizyon, telefon ve internet vasıtasıyla insanlar bırakın ilini ilçesini veya ülkesini, dünyayı bile yakından takip ediyor ve hemen her şeyden haberdar oluyor-olabiliyor… Bu da yararlı iş yapanların lehine, zararlı iş yapanların ise aleyhine oluyor!

Uzun lâfın kısası ve meselenin hülâsâsı; günümüz de değil partiler de ailelerde bile ‘sır’ diye bir şey kalmadı maalesef ki, iki kişinin bildiği bir şey sır olmaktan çıkıyor… O nedenle CHP ve İYİ Parti arasında yapılan son konuşma ve ciddi tartışmalarda herkesin mâlûmudur ve bu tartışmalar CHP’nin de İYİ Parti’nin de aleyhine olacaktır!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

Allah (c.c) katında Hak din İslâmdır… Ey Rabbimiz! Biz gerçekten îman ettik, günahlarımızı bağışla ve bizi ateş azabından koru. (Âl-i İmrân, 3/16-19)

Allah’ın (c.c) sana verdiğinden âhiret yurdunu kazanmaya hak ve dünyadan nasibini unutma! Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de insanlara ihsanda bulun. Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışma! Şüphesiz Allah bozguncuları sevmez. (Hadis)

BİRLİK VE BERÂBERLİKTE KUVVET, AYRILIK TA

SIKINTI VE FELÂKET VARDIR… II. Abdülhamid

HAYATTA BİRLİK OLMAZSA, FİKİRDEKİ

BİRLİK FAYDASIZDIR! Muhammed İkbal

BİRLİK OLMADAN DİRLİK OLMAZ…

ADAM ADAMA GEREK OLMASAYDI

İNSANLARIN HER BİRİ DAĞ BAŞINDA OLURDU.

II Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

18
MAYIS

2024

Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz

Taceddin Akbaş'ın 'Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz' adlı köşe yazısı Devamı

17
MAYIS

2024

Bir farenin kurtardığı yuva

Taceddin Akbaş'ın 'Bir farenin kurtardığı yuva' adlı köşe yazısı Devamı

16
MAYIS

2024

Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim

Taceddin Akbaş'ın 'Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim' adlı köşe yazısı Devamı

15
MAYIS

2024

Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun' adlı köşe yazısı Devamı

14
MAYIS

2024

Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

13
MAYIS

2024

Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

12
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

11
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)' adlı köşe yazısı Devamı

10
MAYIS

2024

Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

09
MAYIS

2024

Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Yusuf Ziya Yılmaz: "Sandığa Gitmeyenlerin İncinmişliklerini Telafi Etmeliyiz"
İş Dünyası

Yusuf Ziya Yılmaz: "Sandığa Gitmeyenlerin İncinmişliklerini Telafi Etmeliyiz"

31 Mart seçimlerine yönelik Kocaeli'de değerlendirme toplantısı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kocaeli'miz seçim kazandığımız ama beklediğimiz sonucu da almadığımız, daha iyi sonuçlar almamız gerektiği halde Türkiye genelinde sandıklardan beklediğimiz sonucu alamayışımızın Kocaeli'mize yansıyan bir boyutu da var.

Yargıtay Seçim Maratonu Sonuçlandı! Tam 37 tur sürdü
Yaşam

Yargıtay Seçim Maratonu Sonuçlandı! Tam 37 tur sürdü

37 tur süren seçim maratonunun ardından Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi. Mehmet Akarca ise 103 oyda kaldı. Muhsin Şentürk ise adaylıktan çekilmişti.

Ozan Kozan Mudanya Kent Konseyi'nde Yeni Bir Dönem Başlatmak İstiyor!
Bölgesel

Ozan Kozan Mudanya Kent Konseyi'nde Yeni Bir Dönem Başlatmak İstiyor!

Ozan Kozan 31 Mart yerel seçimleri sonrası Mudanya Kent Konseyi seçimlerinde adaylığını açıkladı.

Toygar Mahallesi'nde İmam Muhtar Geleneği!
Bölgesel

Toygar Mahallesi'nde İmam Muhtar Geleneği!

Nazilli'nin 230 seçmeni bulunan kırsal Toygar Mahallesi'nde 31 yıl imamlık görevini yürüten 54 yaşındaki Mehmet Öztürk, emekli olmasının ardından yerel seçimlere muhtar adayı olarak girdi. Dedesinin izinden gittiğini söyleyen imam Öztürk, mevcut muhtara karşı seçimleri kazanarak şimdi de muhtar oldu.

Bulgaristan seçimleri için Bursa'da Belirli Noktalarda Sandık Kurulacak
İş Dünyası

Bulgaristan seçimleri için Bursa'da Belirli Noktalarda Sandık Kurulacak

Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evtim Rangelov ve Bursa Ticari Ataşesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesi Bursa’da oy sandığının kurulacağı noktaların başında gelen Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

Erdoğan Bıyık, “31 Mart Yerel seçimleri sonucunda göreve gelen ilçe ve belde belediye başkanlarımızı ziyaret ettik.
Bölgesel

Erdoğan Bıyık, “31 Mart Yerel seçimleri sonucunda göreve gelen ilçe ve belde belediye başkanlarımızı ziyaret ettik.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, yönetimi ile birlikte seçimlerde göreve gelen başkanlara hayırlı olsun dileklerinde bulundular hem de gerçekleştirecekleri projeleri konuştular.