Taceddin Akbaş

İHL DUVARLARINA BEVLETMEYİ BIKAKIN ARTIK MUHANNETLER!

Taceddin Akbaş'ın 'İHL DUVARLARINA BEVLETMEYİ BIKAKIN ARTIK MUHANNETLER!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Yapacak hayırlı bir işi ve söyleyecek iyi güzel bir sözü olmayan insanlar, orada burada ve uğursuz bir baykuş gibi çıkıp ya Diyanete, ya İHL’lere, ya hacılara hocalara, ya da tarikatlara, kısaca dindar veya dînle ilgilenen kişi, kurum veya kuruluşlara saldırıyorlar… Yani bahsime konu kişiler genelde kendilerini tatmin, özelde de Ülke insanımızın yüzde 1 veya 2’lik bir kısmını memnun edebilmek için, insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bu ülkenin vatandaşlarına, kurum ve kuruluşlarına veya oluşumlarına demediklerini bırakmıyorlar… Ve maalesef ki maalesef bunu sık sık yapıyorlar!
Bunlardan biri de acayip kılık kıyafetini veya transparan giysilerini görmek ve şarkılarını, türkülerini veya poplarını (her ne menemse) dinlemek için gelen binlerce seyircisinin ve dinleyicisinin karşısına geçen ve İmam Hatip’lilere (İHL) hakaretvâri sözler söyleyen Popçu Gülşen ‘Bayraktar’ idi!
Yaşı 47’sine gelmesine, yani yolun yarısını 11 geçmesine rağmen ve neyin veya kimin bayraktarlığını yaptığı bellem belirsiz olan Gülşen, bu sözlerinden dolayı önce ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklanmış, sonra oda hapsine mahkûm olmuş, en sonunda da serbest bırakılmıştı…
Serbest kalır kalmaz sahnelere geri dönen, ancak uslanmadığı, ya da yaşananlardan hiç ders almadığı anlaşılan, yani İmam Hatiplilerin aleyhine söylediği sözlerden dolayı pişman olmamış ve hapis yatmaktan da, eleştirilmekten de hiç etkilenmemiş olacak ki; Gülşen geçtiğimiz hafta sahne aldığı bir mekân da dinleyenlerine, ‘Aranız da emniyetten biri var mı?..’ diye sormuş! Popçu Gülşen ‘orada emniyetten biri yoksa ne söyleyecekti?’ bilmiyorum ama ben kendisine ‘sen kime ne söylersen söyle ama kimseye hakaret etme! Hele hele insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülke insanının dînine, diyanetine ve kutsal değerlerine sakın hakeretvari sözler sarf etme, cümleler kurma!’ diyeceğim.
Kısacası ve açıkçası; ben kendisine ve kendisi gibi düşünenlere bari ‘ya hayır söyleyin ya da susun!’ Veya öyle bir söz söyleyin ki, insanlar o sözünüzden ibret alsınlar, bilmiyorsanız da susun ki, sizi insan veya bir şey sansınlar!’ diyorum ve muhataplarıma aşağıdaki soruları yöneltmek istiyorum:
İMAM HATİPLİLER SİZİN İÇİN KÖTÜ BİR ŞEY
SÖYLÜYOR VEYA ‘’YAZIP ÇİZİYORLAR MI Kİ’
SİZ ONLARI AŞAĞILIYORSUNUZ GÜLŞEN VE
O’NUN GİBİ DÜŞÜNEN BAYLAR-BAYANLAR
İlgili hemen her yazım da hatırlattığım gibi, ‘övünmek gibi olmasın ama’ bizim ailenin geneli İmam Hatipli-İHL kökenli olduğu için olsa gerek; ben hep ‘kem söz sahibine aittir’ diyorum; ama genelde tüm okullarımızın mensup ve mezunlarına, özelde de İHL’lilere yapılan hakaretlere ve atılan çamurlara hiç tahammül edemiyor ve cevap verme ihtiyacı duyuyorum… Ve bu konu da onlara (bugünlük) sadece ‘Allah (c.c) müstehâkınızı versin veya islâh etsin!’ demekle yetiniyor, şimdi de iğneyi kendimize batırmak istiyorum:
CÜBBELİ AHMET HOCA BİLE ‘‘ÇOCUKLARINIZI İHL
VE İLÂHİYAT’A… GÖNDERMEYİN’’ DEMİŞSE EĞER
Kİ, DEMİŞ; O HALDE BU OKULLARIMIZIN MENSUP
VE MEZUNLARI.., KENDİ DURUMLARINI.. GÖZDEN
GEÇİRMELİLER, HAL VE HAREKETLERİNDE… BİRAZ
DAHA İTİNALI DAVRAMALI, DİKKÂTLİ OLMALILAR!
Yukarı da ifade ettiğim gibi İHL’li bir ailenin ferdi olarak ben İmam Hatip Liselerine, mensuplarına ve mezunlarına olumsuz bir şey konduramıyor, yakıştıramıyor veya yapıştıramıyorum! Ancak, bu güzîde okullarımızın öğretmen ve öğrencilerinin de, mezun ve mensuplarının da durumlarını bir gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum… Çünkü bu camianın sevilen hocalarından biri olan Cübbeli Ahmet Hoca bile, “Çocuklarınızı İHL’lere ve İlâhiyat Fakültelerine göndermeyin! Onun yerine düz lise ve ortaokullara gönderin. Daha az hasarlı çıkar…” diyecek hale gelmiş ya da getirilmiş durumda maalesef!
CÜBBELİ, MAKSADINI AŞAN CÜMLELER KURMUŞ!
Cübbeli Hoca’nın hasardan kastı imam hatipli ve ilâhiyatçıların tamamına değil; hadisleri inkâr etmek, Kur’an-ı Kerimi değiştirmek, dinde reform yapmak, sahabiye-ashab-ı kiram’a hakaret etmek, (Hakk) mezheplere tabi olmamak, tarikatlara karşı çıkmak ve Selefi akımı gibi akımları yaymaya ve güçlendirmeye çalışanları kastettiğini düşüyorum..! O nedenle ben bu camianın mensuplarının da, etkili ve yetkililerinin de kendilerini bir gözden geçirmelerini, tüm hal ve hareketlerin de kılı kırk değil, kırk bin kere yarmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.
İHL’LİLER DE, İLÂHİYATÇILAR DA ELEŞTİRİLEBİLİR
ANCAK ‘BURALARI KAPATIN’ DENMEZ-DENEMEZ
İnsanın olduğu her yer de, her kurum, kuruluş ve okulda yanlış yapan kişiler çıkabileceği gibi, bugünkü sayıları 5 bin 500’ü bulan imam hatip liselerinde öğrenim gören ve onların sayıları da (mezun ve mensupları hâriç) 1 milyon 500 bini geçen öğrencilerin ve öğretmenlerinin içinde de yanlış yapan kişiler mutlaka çıkmıştır, bundan sonra da çıkacaktır!’ diyebiliyorum. Ancak sayıları hesaba bile gelmeyecek kadar az olan birkaç İHL’i ve İlâhiyat’lının-İlâhiyatçının yanlış bir(kaç) hareketi, yanlış söz ve davranışı nedeniyle ‘Çocuklarınızı bu okullara göndermeyin!’ demek de büyük hatadır, vebaldir, hattâ günahtır…’ diye düşünüyorum.
Velhâsıl-ı kelâm; Selçuklular döneminde Nizamiye Medreseleri ne kadar hayırlı ve yararlı öğrenciler yetiştirmiş iseler, devrimizin İHL’leri, Yüksek İslâm Enstitüleri veya İlâhiyat Fakülteleri de benzer yararlı ve hayırlı işler yapmışlardır veya yapacaklardır! Öyle olmasaydı bu gün Ülkemiz de DEAŞ ve benzer akımlar güçlenir ve ülkemizin başına dert açabilecek duruma gelebilirlerdi!
İHL’LERE VEYA İLÂHİYATLARA BELKİ RERABİLİTE
YOLUNA GİDİLEBİLİR! AMA KAPATMA YOLUNA
GİDİLEMEZ. ÇÜNKÜ BU BÜYÜK BİR AFET OLUR!
Hülâsâ-i netice; hasta bir insanı tedavi etmek varken öldürülmesini istemekle, içinde yanlış yapan birkaç kişi nedeniyle İmam Hatip Liselerinin ve İlâhiyat Fakültelerinin kapanmasını istemenin arasında pek fark yoktur!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.
HERKESİN NİYETİ NEYSE, ELİNE GEÇECEK ODUR!
Hz. Muhammed (sav)
EDEP AKLIN TERCÜMÂNIDIR… Ve SABIR VAZGEÇMEK
DEĞİL, UMUDU YARINA TAŞIMAKTIR…
Özlü sözlerden

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

18
MAYIS

2024

Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz

Taceddin Akbaş'ın 'Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz' adlı köşe yazısı Devamı

17
MAYIS

2024

Bir farenin kurtardığı yuva

Taceddin Akbaş'ın 'Bir farenin kurtardığı yuva' adlı köşe yazısı Devamı

16
MAYIS

2024

Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim

Taceddin Akbaş'ın 'Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim' adlı köşe yazısı Devamı

15
MAYIS

2024

Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun' adlı köşe yazısı Devamı

14
MAYIS

2024

Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

13
MAYIS

2024

Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

12
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

11
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)' adlı köşe yazısı Devamı

10
MAYIS

2024

Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

09
MAYIS

2024

Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Umut Kaya sizlerle buluşuyor! Bu akşam bu etkinlik kaçmaz
Etkinlik

Umut Kaya sizlerle buluşuyor! Bu akşam bu etkinlik kaçmaz

Bucak Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gençlik Konseri'nde Umut Kaya sahne alacak. Detaylar haberimizde...

Oğuzhanspor yeniden BAL'da
Spor

Oğuzhanspor yeniden BAL'da

Bölgesel amatör Ligin gediklisi Bucak belediyesi Oğuzhanspor, yeniden BAL ligine çıktı.

Off-road yarışları nefesleri kesti
Spor

Off-road yarışları nefesleri kesti

Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde off-road yarışları yapıldı. Yarışlarda gençler adrenaline doydu.

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu
Bölgesel

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çektiği bisiklet turu Düzce'de de yapıldı. Vali Selçuk Aslan, "Düzce çok hoş bir bisiklet şehri" dedi.

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde sollama yapmak isterken karşı yönden gelen minibüs ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Başkan Zeyrek 19 Mayıs kutlamalarında
Bölgesel

Başkan Zeyrek 19 Mayıs kutlamalarında

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katıldı.