Taceddin Akbaş

Show TV'nin 'Güldür Güldür Show'una son verilmesi yerinde bir karar olmuş!!

Taceddin Akbaş'ın 'Show TV'nin 'Güldür Güldür Show'una son verilmesi yerinde bir karar olmuş!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

SHOW TV’NİN ‘GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW’UNA SON VERİLMESİ YERİNDE BİR KARAR OLMUŞ!!

Ben çok izlemediğim ama zapping yaptığım esnâda gözüme takılan ve ‘hakkında bilgi sahibi olmak için’ birkaç dakikalığına da olsa izlediğim show programlarından biri de Show TV’nin ‘’Güldür Güldür” adlı showu idi… Ve ilgilenenler ile izleyenlerinin bilecekleri gibi, karşısında gülmeye hazır ve sadece gülmek eğlenmek için oraya gelen kişi veya topluluklar; showcular veya tiyatrocular hangi hareketi yaparlarsa yapsınlar ya da hangi sözü söylerse söylesinler gülmeye şartlanmış ve eğlenmeye odaklanmış olan insanları playback veya efekt, optik, mekanik vb. yollarla da destekleyip kahkahaların dozajlarını ve süresini attıran programlan biri olan “Güldür Güldür Show’’ adlı oyuna-oyuncağa son verilmiş… Konu hakkında bir açıklama yapan Kanal Yönetimi “Sosyal medyada eleştiri konusu olan Güldür Güldür skecinde kullanılan ifadeler, kanal yönetiminin yayın ön izleme sonucunda ve program yapımcısı ile yapılan görüşmeler neticesinde uygun bulunmadığı için Show TV ekranlarında yayınlanmamaktadır…”

Ve benim birinci paragrafımda da belirttiğim gibi, kanal değiştirmek için yaptığım bir zappink esnada sarıklı cübbeli, yani imam kılıklı kıyafetli bir adam görmüştüm ve o imam müsveddesi, yani imam bozması veya hoca kılıklı adam bir fenomenin cenazesindeki imamı oynuyor ve adına ‘skeç’ denilen o oyunda imamlar küçük düşürülüyordu! Ki, o zavallı adamın sarığından ve cübbesinden başka imama benzer hiçbir yeri ya da yanı, sözü, kısaca adamın imamlıkla uzaktan yakından alâkası yoktu!

Show’un bahsime konu programı bana bir adada yaşanan bir hikâyeyi hatırlattı ve o hikâye şöyle:

Bir balıkçı teknesi, bir gün şiddetli bir fırtınaya yakalanır ve kayalara çarparak parçalanır ve kayıktaki kafadarlar, yüzme kabiliyetinden yoksun kalan kayıklarını terk ederek kendilerini en yakın gelen bir adaya atarlar… Derken aradan bir müddet geçince canları sıkılmaya başlar ve aralarında birer hikâye ya da skeç anlatma kararı alırlar. Derken her gün kendi aralarında kararlaştırdıkları hikâyeleri anlatarak gülerler, dolayısıyla da hem eğlenirler hem de gülme ihtiyaçlarını karşılarlar. Ancak içlerinden bir tanesi ‘aynı hikâyeyi tekrar tekrar anlatıp kendimizi yoracağımıza hikâyelerimize bir numara verelim ve herkes sırasıyla hikayesinin numarasını söylesin biz de o hikâyeyi hatırlayarak-düşünerek gülüp eğlenelim!’ der ve bu teklif kabul görür! Derken herkes sırasıyla kendi hikâyesinin numarasını söyleyince orada bulunanların, yani kayık zedelerin tamamı güler, kahkaha atar. Derken bir vakit sonra bir başka kayık ta benzer akıbete uğrar ve kayık zedeler de aynı adada toplanıp önceki kayık zedelerle buluşur, tanışır ve kısa zamanda arkadaş olurlar…

Adadaki gülme ihtiyaçlarını numara verdiği hikâyelerle karşılayan önceki kayık zedeler numaralarını birer birer sayar ve arkadaşları hep birlikte gülerler... Bu duruma muttâli olan yeni kayık zedeler de kendilerince bazı numaralar söylerler amma velâkin kimseyi güldüremezler… Durum karşısında şaşıran yeni kayakzedeler bunun nedenini niçinini sorduklarında eski kayıkzedeler, ‘’Bizim saydığımız numaraların kendine göre hikâyeleri var. O nedenle, bir arkadaşımız kendi numarasını söylediği anda bizi hepimiz onun hikâyesini hatırlar ve hep birlikte güler eğleniriz. Yani tılsım veya kerâmet numara da değil, numaranın hatırlattığı hikâye de!’ derler.

SİZ BENİM BİLDİKLERİMİ BİLMİŞ OLSAYDINIZ AZ GÜLER ÇOK AĞLARDINIZ! Hz. Muhammed (sav)

Bu ara başlığımın sahibi ben değil, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)… Ve diğer yerler ve zamanlar varsa da Mîrac Gecesi 7 kat semâya yükseltilen ve sidret’ül müntehaya çıkartılan Peygamber Efendimize Cennet de, Cehennem de gösterilmiş… Gayrimüslimlerin, müşriklerin ve münafıkların.. durumları ayrı, Sevgili Peygamberimiz ve iki cihan Serverimiz, günâhkâr Müslümanların Cehennemdeki hâllerini görmüş, dolayısıyla da çok üzülmüş olmalı diki, “Eğer siz benim gördükleri görmüş ve bildiklerimi bilmiş olsaydınız, az güler çok ağardınız!” buyurmuş! Amma velâkin, bahsime konu Show programları insanları eğlendir ve güldürürlerken biraz da düşündürebilseler ve hayatın gerçeklerini hatırlatıp önemi vurgulayabilseler ‘eyvallah, çünkü insanların gülmeye de eğlenmeye de hakları ve ihtiyaçları var’ diyeceğim… Ancak, izleyenlerini genelde uygunsuz söz ve davranışlarla, özelde saçma sapan hal ve hareketle güldüren ‘’Güldür Güldür Show” ve benzer şekildeki programlar ile showmenler çoğu zaman insanları güldüreceğiz derken kendileri gülünç duruma düşüyorlar ama bunun farkında değiller!

TEBESSÜM SADAKA, KAHKAHA İSE KALBİN FESADI OLARAK GÖRÜLÜR

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; Peygamber Efendimiz (sav), Müslümanın bir başka Müslümana tebessüm etmesini sadaka yerine geçtiğini ya da geçeceğini belirtirken, kahkaha atmanın veya aşırı gülmenin insanın kalbini fesada uğratabileceği’ konusunda uyarıyor! Bendeniz de, sinema filmleri ve tv. dizileri ayrı, bahsime konu Show Programları insanların ağlanacak hallerini güldürerek hem reyting yapıyorlar hem de deli paralar kazanıyorlar! Oysa günümüz insanının gülüp eğlenmeden çok iyi güzel şeyler düşünmeye, yararlı-faydalı şeyler üretmeye ihtiyacı var!’ diyor, herkese ‘ölçülü’ saygılar sunuyorum.

KİM GÜLEREK GÜNÂH İŞLERSE, AĞLAYARAK

CEHENNEM ATEŞİNE GİRER!..

İKİ ÇEŞİT GÜLME VARDIR: BİR GÜLME VARDIR Kİ,

ALLAH (c. c) SEVER…

ÖLÜM KENDİSİNİ KOVALADIĞI HALDE, KENDİSİ

DÜNYAYI KOVALAYAN KİŞİYE ŞAŞARIM!

Hz. Muhammed (sav)

GÜLME KOMŞUNA, GELİR BAŞINA..!

Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

18
MAYIS

2024

Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz

Taceddin Akbaş'ın 'Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz' adlı köşe yazısı Devamı

17
MAYIS

2024

Bir farenin kurtardığı yuva

Taceddin Akbaş'ın 'Bir farenin kurtardığı yuva' adlı köşe yazısı Devamı

16
MAYIS

2024

Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim

Taceddin Akbaş'ın 'Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim' adlı köşe yazısı Devamı

15
MAYIS

2024

Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun' adlı köşe yazısı Devamı

14
MAYIS

2024

Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

13
MAYIS

2024

Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

12
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

11
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)' adlı köşe yazısı Devamı

10
MAYIS

2024

Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

09
MAYIS

2024

Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Kızılcık Şerbeti'nin Yeni Sezon Afişi Bomba Gibi Etki Yarattı!
Yaşam

Kızılcık Şerbeti'nin Yeni Sezon Afişi Bomba Gibi Etki Yarattı!

Kızılcık Şerbeti'nin yeni sezon afişi, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Başrol oyuncularının göz doldurduğu afiş, dizinin hayranları tarafından büyük beğeni topladı.

Oğuzhanspor yeniden BAL'da
Spor

Oğuzhanspor yeniden BAL'da

Bölgesel amatör Ligin gediklisi Bucak belediyesi Oğuzhanspor, yeniden BAL ligine çıktı.

Off-road yarışları nefesleri kesti
Spor

Off-road yarışları nefesleri kesti

Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde off-road yarışları yapıldı. Yarışlarda gençler adrenaline doydu.

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu
Bölgesel

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çektiği bisiklet turu Düzce'de de yapıldı. Vali Selçuk Aslan, "Düzce çok hoş bir bisiklet şehri" dedi.

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde sollama yapmak isterken karşı yönden gelen minibüs ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Başkan Zeyrek 19 Mayıs kutlamalarında
Bölgesel

Başkan Zeyrek 19 Mayıs kutlamalarında

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katıldı.