Taceddin Akbaş

‘Tabancalar elinizde bombalar belinizde' ne demek Ayşenur Hanım?

Taceddin Akbaş'ın '‘Tabancalar elinizde bombalar belinizde' ne demek Ayşenur Hanım?' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Daha düne kadar Halk TV’nin gözde programcılarından biri olan, hatta başında gelen ve diline ya da aklına gelen her şeyi söyleyen Ayşenur Arslan, yaptığı bir program da Emniyet Genel Müdürlüğü kapısında yapılan terör saldırısındaki bazı noktaları mantıklı bulmadığını söylemiş… Arslan, bahsime konu programda yaptığı konuşmasında, “Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar mânâsız ki, gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförünü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara da bunu yapmak varken neden Kayseri de birini öldürerek ‘ben geliyorum, bombalar sırtımızda tabanca belimiz de mi’ nedir yani?..” demiş.

Bu sözleri değil ulusal yayın yapan bir TV kanalının canlı yayınında söylemek, arkadaş sohbetinde ya da bir köy kahvehanesinde bile söylemek, bunu da oldukça müstehzi-alaycı bir şekilde ve ‘Baltalar elimizde, uzun ip belimizde’ adlı çocuk şarkısını ‘Tabancalar elimizde, bombalar belimizde” ye çevirmek akla ziyan bir şey olmalı! Ki, Ayşenur Arslan’ın bu saçma sapan, abuk sabuk ve bozuk cümleler kurarak sarf etiği sözleri üzerine devreye giren Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu da hem Ayşenur’un işine son verildiğini hem de O’nun yapımcısı olduğu “Mahalle Muhtarlığı” programının yayından kaldırıldığını açıklamış… Cafer bey doğrusunu yapmış ama biraz geç kalmış… Çünkü Arlan’ın bu ve bunun gibi vukuatları ilk değildi! Yani Arslan şimdiye kadar çok sayıda gaf yapmış ve çok çam devirmişti!

SAVCILIK BIRAKMIŞ AMA HALK BIRAKMAZ!

Ayşenur Arslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Terör örgütlerinin propagandasını yapma’ ve ‘suçu suçluyu övme’ suçlamasıyla soruşturma başlatmış ama soruşturma sonunda Hanımefendiyi serbest bırakmış. Hanımefendiyi Başsavcılık serbest bırakmış ama, Halk TV’nin sahibi Cafer Bey affetmediği gibi halk ta, aklı selim ve sağduyulu Cumhuriyet Halk Partililer de affetmeyecektir… Çünkü, Hanımefendi’nin mâlûm sözlerinin şakası bile kötü olduğu gibi, bu sözler hem teröristlerce yaralanan polisler için hem de şehid edilen veteriner ve ailesi için söylenmiş yakışıksız sözlerdir!

ARSLAN’IN O SÖZLERİNİ BİRKAÇ KEZ DİNLEDİM VE ‘’O SÖZLERİN” BİR TV PROGRAMINDA NASIL SÖYLENEBİLDİĞİNİ BİR TÜRLÜ ANLAYAMADIM!

Önce masum ve 24 yaşındaki bir veterinerin katledilip aracının gasp edildiği, ardından da Ülkemizin beyni durumunda olan İçişleri Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü’nü ve belki de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) bombalamak, dolayısıyla da bir çok insanın kanına girmek maksadıyla gerçekleştirilen ve o esnâda 2 kahraman polisimizi GÂZÎ yapan; görünen 2, görünmeyen yüzlerce hattâ binlerce teröristin silâhlı ve bombalı girişimini hafife almak, en hafif tabirle zırvalamaktır, saçmalamaktır ve büyük haksızlıktır…

ARSLAN BİR TERÖR UZMANI EDÂSIYLA AHKÂM

KESİYOR! AMA ÇAM ÜSTÜNE ÇAM DEVİRİYOR!

Akranım ve aynı zamanda İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan ama ömrü gazetecilik ve televizyonculukla geçen, yani terörle ilgili herhangi bir öğretimi ve eğitimi bulunmayan Ayşenur Arslan, yıllardır program yaptığı bir TV kanalında ve canlı yayın esnasında bir gazeteci gibi değil de büyük bir terör uzmanı gibi yorumlar-değerlendirmeler yapıyor; yetmiyor büyük bir terör girişimini canları pahasına önleyen ve bu sırada da yaralanan 2 kahraman polis memuru ile öldürülen, (bence şehid edilen) 24 yaşındaki bir veterineri hafife alıyor! O da az geliyor İçişleri Bakanlığını ve Emniyet Müdürlüğünü yalanmamaya, dolayısıyla da töhmet altında bırakmaya çalışıyor… Çünkü bunları yaparken alaycı bir tavır takınıyor, müstehzi cümleler kuruyor… Yani, Ayşenur Hanım çam üstüne çam deviriyor!

Uzun lâfın kısası, meselinin hülâsâsı; teröre 10 binlerce kurban, şehid ve gâzî vermiş bir ülkenin vatandaşı olarak bizler konu ‘terör’ olduğunda pür dikkât kesilir, teröristleri lânetle, terör şehidlerini rahmetle, gâzilerini ise minnet ve şükranla anar, tamamını hayırla yad ederiz… Ayrıca yıllardır terörle mücadele eden bakanlıkları, genel müdürlükleri ve bunların mensuplarının psikolojilerini-morallerini bozacak sözler sarfetmez, cümleler kurmaz ve yazılar yazmayız… Dolayısıyla da teröristlerin, taşeronlarının, yandaşlarının ve gönüldaşlarının ekmeklerine yağ sürmeyiz!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

HER ŞEY, NEYE LÂYIKSA ONA DÖNÜŞÜR!
Hz. Mevlânâ
YA SUSMAK YA DA SUSMAKTAN DAHA
KIYMETLİ BİR SÖZ SÖYLEMEK GEREKİR!
Pisagor
AĞACIN KALİTESİ ÖZÜNDEN, İNSANIN
KALİTESİ SÖZÜNDEN BELLİ OLUR!
YANILTMASIN SENİ MASUM BAKIŞLAR
BAZILARINI ŞEYTAN AYAKTA ALKIŞLAR!
Anonim

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

18
MAYIS

2024

Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz

Taceddin Akbaş'ın 'Geciken adalet adalet olmadığı gibi! Geciken tasarruf da tasarruf olmaz' adlı köşe yazısı Devamı

17
MAYIS

2024

Bir farenin kurtardığı yuva

Taceddin Akbaş'ın 'Bir farenin kurtardığı yuva' adlı köşe yazısı Devamı

16
MAYIS

2024

Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim

Taceddin Akbaş'ın 'Aile günü, hava şehitleri anma günü ve gençlik haftası hakkındaki düşüncelerim' adlı köşe yazısı Devamı

15
MAYIS

2024

Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Hemşirelerin haftaları kutlu kendileri de hastaları da mutlu olsun' adlı köşe yazısı Devamı

14
MAYIS

2024

Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Dünya çiftçilerin günleri kutlu bizim çiftçiler hep mutlu olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

13
MAYIS

2024

Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar haftamız kutlu hayatımız vakıf olsun(!)' adlı köşe yazısı Devamı

12
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

11
MAYIS

2024

Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Anneler Günü'nü kutlarken analarımızı unutmayalım(!)' adlı köşe yazısı Devamı

10
MAYIS

2024

Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde '365 gün ve 52 hafta', özelde de haftalarında engellileri unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

09
MAYIS

2024

Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu yaz yoğun bir haşere tasallutuna maruz kalabilir ve zamanından önce arı ölümlerine şahit olabiliriz!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Kurusıkı Tabanca Taşımak 8 Bin 322 TL'ye Mal Oldu
3. Sayfa

Kurusıkı Tabanca Taşımak 8 Bin 322 TL'ye Mal Oldu

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde kurusıkı tabanca ile yakalanan kişiye 8 bin 322 TL idari ceza uygulandı.

Kırıkkale'de  Yüzlerce uzun namlulu silah fişeği ele geçirildi
Bölgesel

Kırıkkale'de Yüzlerce uzun namlulu silah fişeği ele geçirildi

Kırıkkale'de polis ekiplerince kargo aracında yapılan aramada 10 litre kaçak etil alkol, OSB'de bulunan bir iş yerinde de 2 bin 641 adet uzun namlulu silah fişeği ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Eskişehir’de polisin  rutin uygulama sırasında bir araçta 3 adet ruhsatsız tabanca ile 28 fişek ele geçirildi
3. Sayfa

Eskişehir’de polisin rutin uygulama sırasında bir araçta 3 adet ruhsatsız tabanca ile 28 fişek ele geçirildi

Eskişehir’de polis ekiplerince gerçekleştirilen rutin uygulama sırasında durumundan şüphelenilerek arama yapılan bir araçta 3 adet ruhsatsız tabanca ile 28 fişek ele geçirildi.

Adıyaman'da Jandarma ekipleri silah ele geçirdi
3. Sayfa

Adıyaman'da Jandarma ekipleri silah ele geçirdi

Adıyaman’da bir ev eklentilerinde yapılan aramada tabanca, av tüfeği ve fişek ele geçirdi.

Afyon'da Jandarmadan Operasyon! 1 Gözaltı
3. Sayfa

Afyon'da Jandarmadan Operasyon! 1 Gözaltı

Afyonkarahisar’da jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu ile birlikte kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Aksaray’da   2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi
3. Sayfa

Aksaray’da 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Aksaray’da KOM ekiplerinin yaptığı çalışmada bir şahıstan 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.