Antalya / Korkuteli

KÖYLÜ PAZARI CUMARTESİ GÜNLERİ AÇILACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek tarafından hayata geçirilen Köylü (Üretici) pazarı bugün resmen faaliyete başladı

KÖYLÜ PAZARI CUMARTESİ GÜNLERİ AÇILACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek tarafından hayata geçirilen Köylü (Üretici) pazarı bugün resmen faaliyete başladı.

Bilindiği üzere Temmuz 2019 olağan Meclis toplantısının 1. maddesi olarak gündeme gelen, “12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Pazar yerleri hakkı da Yönetmeliğin, Pazar yerlerinin kurulması ve işletilmesi başlıklı 5. Maddesinin 4. Fıkrasında, “organik malların veya diğer gıda ve ihtiyaç maddelerinin satışı amacıyla da semt pazarı kurulabilir” denilmektedir. İlçemiz sınırları içerisinde yetiştirdiği ürünleri satmak isteyen ortalama 500 civarı üretici bulunmaktadır. Tarladan sofraya, vatandaşlarımıza ulaştırmak, vatandaşlarımızın da rahatlıkla alış verişlerini yapabilmesi için, haftanın cumartesi günleri İlçemiz Kiremitli mahallesi Belediye caddesi Turgut Manavoğlu kapalı Pazar yerinde Üretici pazarı kurulması hususunda; Plan Bütçe Komisyonunun 26/06/2019 tarih ve 20 sayılı raporunun görüşülmesi.” maddesi bütün Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiş ve karar resmen yürürlüğe girmişti.

“BELEDİYE, BİZİ GÜNEŞTEN VE YAĞMURDAN KURTARDI”

Belediye Meclis kararının resmen yürülüğe girmesinin ardından il köy (Üretici) pazarı bugün Korekuteli kapalı pazar yerinde faaliyete geçti.Gerek satış yapmaya çalışan üreticiler, gerekse alış veriş yapmaya gelenler tarafından yoğun bir ilginin yaşandığı gözlendi. Üretciler, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in kendileri için almış olduğu bu karardan çok büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Daha önce çarşamba günleri kapalı pazar yerinin etrafında, adeta sığıntı gibi yer kapmaya çalışarak, ürünlerimizi satmaya çalışıyorduk. Zaman zaman yağmur altında ıslanarak, zaman zaman kavurucu sıcak altında, bahçemizden, tarlamızdan topladığımız 2 kasa ürünü satıp geçimimizi sağlamaya çalışıyorduk. Ama yapılan bu yeni düzenleme ile, biz de bundan sonra yağmur ve güneş altında kalma korkumuz olmadan ürünlerimizi satabileceğiz. Alınan karardan dolayı, bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah geçmişte olduğu gibi yine kısa bir zaman sonra bu karardan dönüp, bizi yine açık havaya sığıntı gibi atmazlar” dediler.

“BU PAZARI AÇTIRANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Üretici pazarının ilk gününde kapalı pazar yerine alış veriş yapmaya gelen çoğunluğu yazlıkçı olan vatandaşlar da, uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdiler. Alış veriş yapan vatandaşlar, “Şimdi bu pazara gönlümüz rahat rahat gelerek hem organik, doğal, hem de fiyat olarak daha uygun fiyatlara sebze ve meyve ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Oysa daha önce hangi satıcının gerçek üretici, hangisinin alıp-satıcı olduğunu bilemiyorduk. Köylü diye gittiğimiz satıcı hem bize satın aldığı, doğal olmayan ürünü satıyor, hem de fahiş fiyat istiyordu. Biz de organik diye fazla fiyat ödüyorduk. Sonradan anlıyorduk ama iş işten geçiyordu. Oysa şimdi Belediye Zabıta ekiplerinin üretici pazarında sıkı bir denetim yaptığına şahit oluyoruz. Üretici olmayan kimseyi pazara sokmuyorlar. Bu da bizim için daha güvenli alış veriş yapmamıza yol açıyor. Başta Belediye Başkanı olmak üzere bu kararı alan herkese teşekkür ediyoruz

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ankara Keçiören Belediyesi Vatandaşı Köy Pazarı ile Aracısız Buluşturuyor
Bölgesel

Ankara Keçiören Belediyesi Vatandaşı Köy Pazarı ile Aracısız Buluşturuyor

Keçiören Belediyesi tarafından haftanın 3 günü ilçeye bağlı köylerde tarımsal üretim yapan çiftçilerin köylü pazarları üreticiden tüketiciye taze sebze ve meyvelerin aracısız ulaşmasını sağlıyor.

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Yerel Yönetim

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Korkutelili Başpehlivanlar Yuvaya Döndü
Bölgesel

Korkutelili Başpehlivanlar Yuvaya Döndü

Korkutelili Başpehlivanlar Okan Acar ve Ali İhsan Batmaz yuvaya döndü. Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran Pazar günü yapılacak Kumluca Güreşlerinde her iki başpehlivanın da Korkuteli Belediyesi adına güreşeceklerini ifade etti.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Bölgesel

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG  göreve hazır
Bölgesel

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG göreve hazır

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.

 Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı.