Burdur

KULE 15 ELEŞTİRİSİNE OKAN’DAN SERT YANIT

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in Kontenjan Adayı ve Burdur Belediye Eski Başkan Yardımcısı Mimar Ali Say'ın AK Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt'un Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Kule15 projesi hakkındaki eleştirisine, AK …

KULE 15 ELEŞTİRİSİNE OKAN’DAN SERT YANIT

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Kontenjan Adayı ve Burdur Belediye Eski Başkan Yardımcısı Mimar Ali Say’ın AK Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’un Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Kule15 projesi hakkındaki eleştirisine, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan’dan sert yanıt  geldi. Kendisinin de mimar olduğunu Ali Say’a hatırlatan Başkan Okan, açıklamaların tam bir talihsizlik olduğunu ifade etti. ‘Bizler kendilerinin şahsi işleri için ne kanun ne de mevzuat tanımadıklarını çok iyi biliyoruz’ diyen Başkan Hüseyin Okan, Mimar Ali Say’ın imar mevzuatı ile ilgili bilgisizliğini de şu sözlerle açıkladı;

“YANINDAKİ TOKİ KONUTLARI 8 KAT”

Kocaeli, Bursa, Isparta gibi bir çok ilin birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını söyleyen ve bu illerde de çok katlı binalara izinlerin verildiğini ifade eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, “AVM yapılacak yerin hemen yanındaki TOKİ binaları 8 katlıdır. Gerekli statik değerlendirmeler ve temel hesapları yapıldığı takdirde ‘özel’ binalar için istenilen kat çıkılabilir. “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” 56.maddesi ‘Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat’ başlıklı yönetmelikte kamu alanlarına yapılacak binalar ayrı değerlendirilmektedir. Lüzumu halinde ilgili bakanlıktan (örn:Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik bakanlığı vs.)  gerekli izin alınır, imar planında revizyon yapılır ve meclisten geçer. Bunun yanında, SDÜ İmar Esas Zemin Etütleri hazırlandığında  1. Derecede deprem bölgelerine 5 kattan fazla yapıya izin verilmemesini tavsiye etmiştir ancak bununla alakalı bakanlık kararı bulunmamaktadır. Bu yüzden yaparsa Ak Parti Yapar, Yapacaktır!” dedi.  Başkan Okan, yeni bir imar revizyonu ve gerekli kat artışı ile ilgili de çalışmaların yapıldığını, vatandaşlara da projelerinde bu vaadin verildiğini sözlerine ekledi.

“İSPATA DAVET EDİYORUZ”

Başkan Hüseyin Okan, Ali Say’ın KULE15 projesine çalıntı demesini de “saygısızlık” olarak değerlendirirken sözlerine şöyle devam etti, “Burdur’da, Burdurlu mimarlar tarafından Burdur için özel hazırlanan bu projeye ‘çalıntı’ demeniz emeğe ve mimar meslektaşlarınıza saygısızlıktır. Her ne kadar kendinizin 5 yıldır yapmayı adet edindiği ‘kopyala-yapıştır’ işini başkalarının da yapacağını düşünmeniz normal olsa da verilen emeğe yapılan bu saygısızlık açıkça bir özür gerektirmektedir. Ve tüm bunların aksini iddia ettiğiniz açıklamalarınızı ispata davet ediyoruz” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor
Bölgesel

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Burdur'da larva ilaçlama çalışmaları kapsamında sulak alanlar, çöp konteynerleri ve kanallar ilaçlanıyor. Burdur Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel Yönetim

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!
Bölgesel

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 Mahalle Muhtarı ve Merkeze bağlı köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Ercengiz, yeni dönemde muhtarlarla daha da yakın çalışacaklarını söyledi.

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu

Burdur Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser binlerce Burdurlunun katılımıyla coşkuyla geçti.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 104 yıl önce atılan temellerin önemini vurguladı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hatırlattı.