Burdur

MAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele Alınacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu'nda bilginin gücü ve işletmenin geleceği masaya yatırıldı. Detaylar haberimizde...

MAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele Alınacak

MAKÜ, 7. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ev sahipliğinde 7. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi’nde düzenlenen sempozyuma Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Prof. Dr. Hakan Öner ile Rektör Danışmanı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, Sempozyum Dönem Başkanı Prof. Dr. Durmuş Acar, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşioğlu, akademik personel ile çok sayıda lisansüstü öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi ile devam eden sempozyumda açılış konuşmasını Sempozyumun Dönem Başkanı Prof. Dr. Durmuş Acar yaptı. Acar konuşmasında, bilginin gücüne vurgu yaparak uluslararası rekabetin belirleyici gücü haline geldiğini belirtti ve “Bilgi uluslararası rekabetin bir numaralı gücü haline gelmiştir. Türkiye de bu gerçeği bildiği için hem bilgiyi üreten akademisyen ihtiyacını hem de bilginin üretildiği yükseköğrenimdeki üniversite sayısını arttırmış, arttırmaya da devam ettirmektedir. Çünkü iyi eğitilmiş insan gücüne sahip ülkeler nüfusları az olsa da eğitilmemiş veya eğitimleri yetersiz kalabalık nüfusa sahip ülkelerden etkili bir konuma sahip olmaktadırlar. İletişim teknolojindeki hızlı gelişmeler toplam bilginin birkaç senede bir ikiye katlanmasına yol açmaktadır. Bu sebeple ülkeler eğitim sürelerini uzatmış, yükseköğretim fırsatlarını da genişletmişlerdir. Bunun tabii bir sonucu olarak piyasanın nitelikli iş gücüne olan artan talebi ve insanın kendini geliştirme arzusu da lisansüstü eğitime olan ilgiyi arttırmaktadır. Kısacası lisansüstü eğitim, hem ülkenin nitelikli personel ihtiyacının hem de akademisyen ve araştırma ihtiyacını karşılaması açısından göz ardı edilemeyecek kadar önemli hale gelmiştir.” dedi.

Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen, İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşioğlu tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından sempozyumda oturumlarına geçildi. 3 gün sürecek olan sempozyumda yapay zekâ, finansal wellbeing, tescilli marka hakkının korunması, sürdürülebilir kültür turizmi işletmeciliği, şehirleşmenin karbon emisyonu üzerindeki etkisi, insan kaynaklarının dijital dönüşümü, sivil havacılık, 3+1 işbaşı uygulamalı eğitim modeli, aile işletmelerinde yönetsel sorunlar, postmodern marka perspektifinden güzellik algısı, kozmetik sektöründeki influencerlar gibi birçok konu ele alınacak.

MAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele AlınacakMAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele Alınacak

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ' de “Sevdan Olmasaydı” Programı Kültürel Zenginlikleriyle Büyüledi
Bölgesel

MAKÜ' de “Sevdan Olmasaydı” Programı Kültürel Zenginlikleriyle Büyüledi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencileri ile Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2. sınıf Müzik Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı "Sevdan Olmasaydı" adlı program büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

MAKÜ'de Bağımlılığa Karşı Farkındalık Artıyor
Bölgesel

MAKÜ'de Bağımlılığa Karşı Farkındalık Artıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, afiş ve broşürlerle bilgilendirildi. Detaylar için tıklayın.

Burdur'dan ABD'ye Hayvancılık Alanında Köprü!
Bölgesel

Burdur'dan ABD'ye Hayvancılık Alanında Köprü!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), hayvancılık alanında uluslararası iş birliğini güçlendirmek için Amerika Birleşik Devletleri'nde önemli temaslarda bulundu.

MAKÜ, Sektör Temsilcileri ile Öğrencilerini Buluşturmaya Devam Ediyor
Bölgesel

MAKÜ, Sektör Temsilcileri ile Öğrencilerini Buluşturmaya Devam Ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyonunda ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde Kariyer Söyleşisi etkinliği gerçekleştirildi.

MAKÜ ve BAKA İş Birliğiyle "Web Uygulama Güvenliği Eğitimi" Tamamlandı!
Bölgesel

MAKÜ ve BAKA İş Birliğiyle "Web Uygulama Güvenliği Eğitimi" Tamamlandı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle düzenlenen "Siber Vatan Programı" kapsamında "Web Uygulama Güvenliği Eğitimi" tamamlandı.

MAKÜ'de Gazze'deki Zulme Dikkat Çeken Panel Düzenlendi!
Bölgesel

MAKÜ'de Gazze'deki Zulme Dikkat Çeken Panel Düzenlendi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Gazze'deki zulme dikkat çekmek amacıyla panel düzenlendi. Panelde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Filistinli öğrenciler ve akademisyenler konuşmalar yaparak Gazze'ye desteğini dile getirdiler.