MHP’nin AK Parti’den İstediği İller ve Bazı İlçeler

MHP’nin AK Parti’den İstediği İller Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli ne konuştu? Hangi iller paylaşıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün (21 Kasım Perşembe) ne konuştu?

MHP’nin AK Parti’den İstediği İller ve Bazı İlçeler

MHP’nin AK Parti’den İstediği İller

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli ne konuştu? Hangi iller paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün (21 Kasım Perşembe) ne konuştu? MHP üç büyük şehirden (İstanbul, Ankara, İzmir) aday gösterecek mi? MHP’nin istediği şehirler hangileri? İşte kulis bilgileri.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli dün (21 Kasım Çarşamba) Ankara, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ikili bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli ne konuştu? İki liderden, herhangi bir Ak Parti veya MHP kurmayından da görüşmede ne konuşulduğuna ilişkin bir açıklama gelmedi.

Kulis bilgilerine göre 55 dakika süren görüşmede Ak Parti ve MHP’nin 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde aday çıkaracakları veya Cumhur İttifakı ortaklığı nedeniyle birbirlerine aday göstermeyip jest yapacakları iller konuşuldu.

Öncelikle Ak Parti’nin üç büyükşehirde; İstanbul’dan Binali Yıldırım, Ankara’dan Mehmet Özhaseki, İzmir’den Nihat Zeybekci’nin aday göstereceği yönünde beklenti büyük. MHP de üç büyük şehirde Ak Parti’nin Cumhur İttifakı ortağı olduğu için aday göstermeyecek.

Ak Parti’nin ise 4 ili MHP’ye bırakması bekleniyor. MHP’nin hassasiyet gösterdiği Manisa, Mersin, Osmaniye’nin olduğu, ayrıca Balıkesir için de işbirliği aranacağı kulislerde konuşuluyor. Bu illerde yapılacak anketlerde MHP, Ak Parti’den önde görülürse, Ak Parti buralarda aday göstermeyebilir.

Adana’da ise tam bir mutabakat sağlanmış değil. MHP bir önceki belediye seçimlerinde aldığı Adana Belediyesi’ni elinde tutmak isterken, Ak Parti genel seçimlerde iyi oy aldığı Adana çok kritik bir konumda.

Kulislere yansıyan haberlere göre Ankara Etimesgut ve Polatlı, Antalya’da Alanya da MHP’ye bırakılacak.

MHP’NİN İSTEDİĞİ 4 İL

Bunun dışındaki iller için net bir sayı konuşulmadığı ama üzerinde çalışılacak iller arasında MHP’nin hassasiyet gösterdiği Manisa, Mersin, Osmaniye’nin olduğu, ayrıca Balıkesir için de işbirliği aranacağı kulislerde konuşuluyor. Bu illerde anketlere bakılacak. Buralardaki sonuçlara göre hangi partinin aday göstereceği netleşecek.

ADANA BELİRSİZ

Adana da önemli… MHP bir önceki yerel seçimde aldığı belediye başkanlığını korumak istiyor. Ancak AKP için de kritik bir il. Genel seçimde yüksek bir oy oranı alınmıştı. MHP Hüseyin Sözlü’yü aday göstereceğini çok önce ilan etti. Adana konusunda nasıl bir karar çıkacak henüz belli değil.

ANKARA’DA İKİ İLÇE MHP’YE

Bazı ilçelerde de işbirliği olacak. Mesela Ankara’da Etimesgut ve Polatlı’yı MHP’ye bırakılabilir deniliyor. Bir de Alanya’da MHP adayı üzerinden işbirliği olabileceği kulislerde konuşuluyor.

Tüm bunlar iki partinin genel başkan yardımcıları Sadir Durmaz ve Mehmet Özhaseki’nin yapacağı çalışmalarda netleşecek. Sadir Durmaz’ın MHP’nin kampı nedeniyle Antalya’ya gitmesinden dolayı görüşmenin hafta başında gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Nevşehir'de Sağanak Yağış Sele Neden Oldu
Bölgesel

Nevşehir'de Sağanak Yağış Sele Neden Oldu

Meteorolojinin 'sarı kod' ile uyardığı Nevşehir'de etkili olan sağanak yağış, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Balıkesir Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Oktay Erbalaban oldu
Bölgesel

Balıkesir Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Oktay Erbalaban oldu

Balıkesir’in Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı seçildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri
Etkinlik

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk halk müziğinin duayeni Yücel Paşmakçı'ya vefa gecesi konseri düzenlendi. Gecede Paşmakçı’nın yetiştirdiği önemli sanatçılar, ustalarıyla beraber yer aldıkları sahnede Bursalı sanatseverlere halk müziği ziyafeti yaşattı.

Eskişehirli lise öğrencileri 4 ödül aldı
Bölgesel

Eskişehirli lise öğrencileri 4 ödül aldı

Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri, 'Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması'nda fizik ve kimya projeleri ile 4 ödül aldı.

“Her program farklı bir konuyu ele alacağız”
İş Dünyası

“Her program farklı bir konuyu ele alacağız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi başarılı projelere imza atmayı sürdürüyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi ile üniversiteli gençlerle profesyonel yöneticileri ve kurumsal markaları bir araya getiren Kariyer Merkezi, Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve bir lojistik firmasının insan kaynakları müdür yardımcısı Birce Gökmen’i konuk etti.

Aydın Büyükşehir'de Temizlik Mesaisi
Bölgesel

Aydın Büyükşehir'de Temizlik Mesaisi

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri, Aydın kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor.