Burdur / Bucak

MİLLETVEKİLİ YASİN UĞUR AÇIKLADI

BUCAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU İNŞAATI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR Ak Parti Burdur Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, Bucak ilçemizde daha önceden yapımına başlanıp daha sonradan inşaatı durmak zorunda kalan Bucak Sağlık Yüksekokulu ile ilgili gerek …

MİLLETVEKİLİ YASİN UĞUR AÇIKLADI

BUCAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU İNŞAATI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Ak Parti Burdur Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, Bucak ilçemizde daha önceden yapımına başlanıp daha sonradan inşaatı durmak zorunda kalan Bucak Sağlık Yüksekokulu ile ilgili gerek milletvekilleri olarak bizler, gerekse üniversite rektörümüz, ilgili kurum ve Bakanlıklarla görüşmeler yaparak üniversitemizin 2019 yılı bütçesine aldırmak suretiyle yapımına tekrardan başlanmıştır. İnşaatı en kısa sürede tamamlayarak öğrencilerimizin eğitimlerine yeni binalarında devam etmesi için konu tarafımızdan takip edilmektedir.

Bunun yanında son günlerde dillendirilen bir konu hakkında da bilgi vermek istiyorum. Bucak’ta bulunan bazı okulların veya bölümlerin kapatıldığı ve Burdur merkeze gittiği konuşuluyor.

Üniversitemizin Bucak ilçesindeki yerleşkelerinde 2 Fakülte (İşletme Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi), 2 Yüksekokul (Zeliha Tolunay Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu) ile 2 Meslek Yüksekokulu (Hikmet Tolunay MYO ve Emin Gülmez MYO) bulunmaktadır. Bu akademik birimlerde toplam 7050 öğrenci öğrenim görmekte olup MAKÜ’nün toplam öğrencisinin yaklaşık 9625i Bucak ilçemizdeki okullarda bulunmaktadır. Ayrıca yine Bucak ilçemizdeki akademik birimlerde yaklaşık 100 akademik, 60 idari personel görev yapmaktadır.

MAKÜ’nün son üç yıl içerisindeki en büyük büyüme alanı Bucak ilçesi olmuştur. İlçemizde iki fakülte açılmış ayrıca daha önce kağıt üzerinde kurulmuş ancak faaliyete geçmemiş olan Bucak Sağlık Yüksekokulu açılarak eğitim öğretime başlatılmıştır. Bu çerçevede ilçemizdeki öğrenci sayısı da her geçen yıl hızla artmıştır.

Ancak 2018 yılında üniversite sınav sisteminin değişmesi ve son yıllarda ülke çapında çok sayıda yeni fakülte ve yüksekokul açılmasına bağlı olarak bazı okullarımızın kontenjanları dolmamıştır. Bu durum sadece Bucak’taki okulları için değil, ülke çapındaki tüm üniversiteler için söz konusudur. Bu nedenle bizler ve üniversitemiz yönetimi hızla gerekli adımları atmış ve ilçemizdeki okullarımızın büyümeye devam etmesini garanti altını almıştır. Bu çerçevede atılan adımlar şu şekildedir.

1- Zeliha Tolunay Yüksekokulunun Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürülmesi (YÖK tarafından onaylandı Resmi Gazetede yayınlanması beklenmektedir). Bu okulda kontenjanı boş kalan Uluslararası Ticaret Bölümünün Türkiye’de sadece bir yerde olan Gümrük İşletme bölümüne dönüştürülmesi,

2- Bucak İşletme Fakültesine Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü ile Havacılık Yönetimi bölümlerinin açılması,

3- Bucak Sağlık Yüksekokuluna Çocuk Gelişimi ve Ebelik bölümleri açılması

4- Bucak Hikmet Tolunay MYO’ya Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği bölümlerinin açılması,

5- Bucak Emin Gülmez MYO’da, öğrenci gelmeyen Elektrik bölümünün Elektrik İletim ve Dağıtım bölümüne dönüştürülmesi.

Yukarıda bahsi geçen gelişmeler neticesinde ilçemizde üniversiteye bağlı birimlerin hızlı bir şekilde büyümesi devam edecek ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde fakülte öğrencileri ağırlıklı olmak üzere öğrenci sayısında da önemli bir artış meydana gelecektir. Böylece üniversitemiz ve öğrencilerimiz ile alakalı sektörlerimizde bu durumdan azami faydalanacaklardır. Dolayısıyla başta da belirttiğim gibi son günlerde dillendirilen okullarımızın özelliklede sağlık yüksek okulumuzun ilçemizden taşınması meselesi yalandan ibarettir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milletvekili A. Adayı Safa Sönmez vekil Uğur'a verdi veriştirdi
Bölgesel

Milletvekili A. Adayı Safa Sönmez vekil Uğur'a verdi veriştirdi

İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Safa Sönmez, her sene Boğazköy'de yaşanan sel sonrasında, geçen yıl verilen sözlerin neden tutulmadığını sordu..

Başkan Sönmez 2. Kez Kent Ormanına dikkat çekince, Uğur'dan açıklama geldi
Bölgesel

Başkan Sönmez 2. Kez Kent Ormanına dikkat çekince, Uğur'dan açıklama geldi

İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Safa Sönmez, geçtiğimiz günlerde 2. kez Kent Ormanı kavşağı ışıklandırmasına dikkat çekmesinin ardından gelen açıklama sonrasında imalı teşekkür mesajı yayımladı.

Boğazköy'de Dere Suyu Taştı, Bazı Evler Su Altında Kaldı
Bölgesel

Boğazköy'de Dere Suyu Taştı, Bazı Evler Su Altında Kaldı

Burdur'un Bucak ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle Boğazköy'deki ovalar ile bazı ev ve ahırlar su altında kaldı. İlçede 7 Aralık'taki yağışın ardından 1 ayda ikinci kez su baskını yaşandı.

Milletvekili Uğur Hemşehrilerine Tek Tek Mesaj Gönderdi
Bölgesel

Milletvekili Uğur Hemşehrilerine Tek Tek Mesaj Gönderdi

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Yasin UĞUR, Burdurlu hemşehrilerine bir mesaj yayımlayarak Burdurlular olarak kabine sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın salgınla mücadelede alınan yeni kurallara hassasiyetle uyulması için özen gösterelim, dedi.

Yusufça Göletine Ek Ödenek Aktarıldı
Yerel Yönetim

Yusufça Göletine Ek Ödenek Aktarıldı

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Gölhisar Yusufça Göleti ve Sulaması işinde bu yıl 4 milyon 650 bin TL ödenek kullanılmış oldu dediler.

Burdur'a 3 Yeni Okul Yapılacak
Yerel Yönetim

Burdur'a 3 Yeni Okul Yapılacak

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 2020 YILI BURDUR EK YATIRIM PROGRAMI BELLİ OLDU.