Burdur / Karamanlı

Müftü Karagöz, Kaymakam ve Başkanı Ziyaret Etti

Karamanlı Müftüsü Ahmet Karagöz, 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla Kemer Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili Rabia Naçar ile Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu'nu ziyaret etti.

Müftü Karagöz, Kaymakam ve Başkanı Ziyaret Etti

Karamanlı Müftüsü Ahmet Karagöz, 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla Kemer Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili Rabia Naçar ile Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’nu ziyaret etti.

Önce Kaymakam Naçar’ı makamında imam-hatip, müezzin kayyım ve Kuran kursu öğreticilerinden oluşan heyet ile ziyaret eden Karagöz, her yıl 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, etkinliklerinin daha verimli geçmesi için her yıl bir tema seçmekte ve o konu çerçevesinde hafta kutlanmaktadır. Bu senenin teması da “Cami ve Hayat” dedi.

Etkinlikler hakkında bilgiler veren Karagöz, 04 Ekim 2019 Cuma günü saat 12.30’da Merkez Çarşı Camiinde vefat eden diyanet personeli ile camilerin yapılmasında, imar, inşa ve ihyasında emeği geçenler için mevlid-i şerif programı icra edileceğini, hafta boyunca gençlere ve bayanlara yönelik çeşitli programlar ve etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Naçar, “Camiler, kucaklayan ve kendine yöneleni asla kendi dışında bırakmayan bir yuvadır. Kadınıyla çocuğuyla, genciyle yaşlısıyla, toplumun bütün kesimlerinin bu yuvada huzur bulduğu aşikardır. Camilerimiz mahallenin, köyün ve şehrin insanlarının hayat bulduğu, günde beş vakit inananların toplandığı, manevi olarak huzur bulduğumuz mekanlardır. Cami ile hayat bir bütündür. Hafta vesilesiyle bir kez daha imam-hatiplerimizin, Kuran kursu hocalarımızın, vaizlerimizin ve bütün din görevlilerimizin haftasını tekrar tebrik ediyor, programlarınızın başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Daha Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’nu makamında ziyaret eden Karagöz ve beraberindekiler, Selimoğlu’na buket ve haftayla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Cami ve Hayat’ adlı eserini takdim ettiler.

Başkan Selimoğlu, “Değerli din gönüllüsü imam-hatip, müezzin kayyım, Kuran kursu öğreticisi ve tüm müftülük personelimizin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum. Görevde olanlara başarılar, emekli olanlara hayırlı uzun ömürler ve vefat edenlere de Allah’tan rahmet niyaz ederim.” dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bursa' da Camiler ve Din Görevlileri haftası
Etkinlik

Bursa' da Camiler ve Din Görevlileri haftası

Orhaneli Müftülüğü Camiler ve Din görevlileri Haftası’nı kutladı.

Muğla' da Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı
Etkinlik

Muğla' da Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı

Ekim ayının ilk haftası kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri’ haftası kutlama etkinlikleri başladı. Hafta nedeniyle Muğla İl Müftüsü Yaşar Çaptı Vali İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

Mevlidi Nebi haftası ile camiler ve din görevlileri haftası başladı
Yerel Yönetim

Mevlidi Nebi haftası ile camiler ve din görevlileri haftası başladı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası programları çerçevesinde ziyarette bulunan İl Müftülüğü heyetini kabul etti. Devamı haberimizde...

Taceddin Akbaş Yazdı: İNANAN HERKES DÎNİNİN  FAHRÎ GÖREVLİSİ OLMALI
Yaşam

Taceddin Akbaş Yazdı: İNANAN HERKES DÎNİNİN FAHRÎ GÖREVLİSİ OLMALI

İNANAN HERKES DÎNİNİN FAHRÎ GÖREVLİSİ OLMALI İlgilenenlerin bilecekleri gibi, Ülkemiz de her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanıyor. Ve bu gün de, bu haftanın kutlamaları ya başladı ya başlayacak.

Burdur'da Trafik Denetiminde 10 Araç Trafikten Men
Bölgesel

Burdur'da Trafik Denetiminde 10 Araç Trafikten Men

Burdur Haber! Burdur'da yapılan alkol ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı denetiminde 10 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 1 sürücü belgesi geri alınırken, 4 araç trafikten men edildi. Detaylar için tıklayın!

Bucak Yüzyılı Başlıyor! İşte Başkan Emrullah Ünal'ın Vizyon Projeleri
Bölgesel

Bucak Yüzyılı Başlıyor! İşte Başkan Emrullah Ünal'ın Vizyon Projeleri

Emrullah Ünal, projelerini paylaştı. Bucak Belediye Başkanı ve Ak Parti Bucak Belediye Başkan adayı Emrullah Ünal, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı, farkımız yaptığımız icraatlar ve vizyonumuz" diyerek yeni dönemde de Bucak Modeli Belediyecilik anlayışını sürdürmeye ve Bucak'ı eser yatırımlarla kalkındırmaya söz verdi.